Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

În loc să-l asculte Florin Cîțu, l-a demis! Alexandru Nazare: ‘Noi, cei de la Finanțe, nu vedeam justificarea unui număr de 120 de milioane de doze de vaccin’

Publicat

in

Ministrul demis al Finanțelor, liberalul Alexandru Nazare, a declarat că în repetate rânduri i-a atras atenția premierului, dar și celor care coordonau campania națională de vaccinară că 120 de milioane de doze reprezintă o cheltuială inutilă și mult prea mare. Asta în condițiile în care, spune Nazare, fondurile pentru medicamente de cancer erau pe zero, iar oamenii mureau pentru că nu aveau bani ca să se trateze.

„În toate ocaziile pe care le aveam, îi atrăgeam atenția lui Cîțu că este nevoie să stăm la o discuție despre diversele probleme. Din martie, n-am mai putut să am nicio întâlnire cu premierul, nu știu de ce. Erau de luat decizii pe spețe complicate, eu mi le argumentam pe ale mele și așteptam să discutăm. Nu-i răspundea la telefon nici președintelui PNL. Am folosit toate instrumentele pe care le aveam la îndemână ca să ridic problema achiziției vaccinurilor. Am luat cuvântul în ședințe de guvern, am sesizat Ministerul Sănătății.

Noi, cei de la Finanțe, nu vedeam justificarea unui număr de 120 de milioane de doze de vaccin. Am cerut o strategie de valorificare. Am atras atenția că există posibilitatea de a face stoc din aceste doze. Toate aceste lucruri le-am transmis în scris. Am avut întâlniri cu cei din campania de vaccinare și le-am expus toate aceste probleme.

Erau cheltuieli foarte mari, doar pentru vaccinuri. Din nefericire, toate aceste semnale n-au avut efectul scontat. Am fost la ECOFIN, în iunie, la Lisabona. Seara,după lucrări, am fost la masă și discutam cu alți 4 miniștrii de finanțe despre costurile ridicate cu achiziția vaccinurilor. Când am spus numărul de doze achiziționat de România, ceilalți au început să râdă. Au fost discuții în ședințe de guvern, ceilalți miniștrii știu poziția mea. Cîțu mi-a spus că am o poziție rigidă. Ministrul de Finanțe trebuie să atragă atenția asupra cheltuielilor inutile”, a declarat Alexandru Nazare în emisiunea Legile Puterii.

„Au expirat 750.000 de doze doar până acum, dar expiră în fiecare lună. La un preț de 15 euro bucata, înseamnă aproape 11 milioane de euro. Ministerul Finanțelor a contestat achiziția suplimentară”.

„Organizarea congresului este ciudată, pentru că votul nu este secret. Nu avem cum să-i obligăm pe oameni să-și pozeze buletinul cu votul. Oamenii care țin la partid, pot vota numai cu Orban. Altă cale nu este pentru credibilizarea partidului, conform realitatea.net

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

ACTUAL

Ion Cristoiu: ‘Nicolae Ciucă va fi premier foarte repede. Dacă PSD sau USR refuză să voteze, sunt spulberați de pe scena politică de electorat’

Publicat

in

De

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că Guvernul Ciucă va fi învestit foarte repede, iar PSD ar trebui să-l voteze fără să ceară nimic în schimb.

“Domnul Nicolae Ciucă va fi premier foarte repede. Cred că va reuși formula unui guvern PNL-UDMR, e impropriu spus cu sprijin PSD în Parlament. Sprijin presupune o înțelegere – eu te sprijin în Parlament și tu în schimb în dai ceva. După alegerile din 1992, PDSR a câștigat doar 34%, cumplit, voturile pe stânga s-au împărțit la PRM, PSM și PUNR(…) În fruntea Guvernului, a fost pus premier, exact ca acum, de către președintele Iliescu, Nicolae Văcăroiu.

Atunci a fost un hohot din partea Opoziției, din care făcea parte și PD, al lui Petre Roman, care se rupsese din FSN, că nu rezistă nicio săptămână. Și Nicolae Văcăroiu a avut atunci o replică: cine râde la urmă râde mai bine. Și a râs la urmă în sensul că acest guvern a stat până în 1996. El a guvernat cu un sprijin necontractual (…) Abia în 1995, când obosise acest guvern, s-a făcut așa-numitul Patrulater Roșu în care s-a oficializat alianța PDSR-PRM-PSM-PUNR”, a amintit publicistul vineri, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

Ion Cristoiu spune că dacă USR PLUS și PSD vor refuza să voteze Cabinetul Ciucă vor fi sancționați de electorat deoarece este o situație de criză, iar românii vor urgent un nou guvern.

“Deci putem avea la ora actuală un guvern PNL-UDMR, care să beneficieze la votul de învestitură, fără niciun contract, fie de voturile PSD, fie de voturile USR. Este foarte simplu în condițiile actuale. După părerea mea, dacă PSD sau USR refuză să voteze, sunt spulberați de pe scena politică de electorat. Nu vă luați după ce scriu useriștii. De ce? Pentru că marea majoritate a românilor vrea guvern. Iar dacă vine și PSD-ul cu alegeri anticipate, el s-a terminat. Oamenii vor un guvern acum. Nu e nicio problemă să-l votezi la învestire, având în vedere situația de criză”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că USR PLUS și PSD ar trebui să voteze Guvernul Ciucă, iar social-democrații să nu ceară nimic în schimbul votului.

“Acest guvern poți să-l dai oricând jos. Din punctul acesta de vedere e aproape ca un guvern de tehnicieni pentru că oricând PSD se poate uni cu USR pentru o moțiune de cenzură, dar numai după 1 februarie. Acest guvern ar fi viabil dacă USR PLUS ar fi înțelept să spună că e un partid de dreapta, are un program de guvernare, miniștri din umbră și dacă guvernul acesta vine cu măsuri care corespund programului lor de guvernare, noi votăm. PSD spune la fel. Și-atunci acest guvern poate să stea până în primăvară.

Cele mai inteligente măsuri din partea PSD ar fi să nu ceară nimic. Nici măcar președinția Camerei Deputaților. Cred că și PNL ar avea de câștigat, și Iohannis. Ciolacu să spună, ce tot spune de o lună, că având în vedere situația de criză, noi vom vota acest guvern, cum a votat și Guvernul Orban, era tot în toiul pandemiei. Dacă obțin oficial, și pentru asta îți trebuie negocieri, președinția Camerei, s-a terminat și cu PSD, și cu Guvernul”, a susținut publicistul, informează alephnews.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

ACTUAL

Vești proaste pentru elevi! Vacanța de două săptămâni nu reprezintă o garanție că se vor întoarce la școală

Publicat

in

De

Nu există nicio garanție că după două săptămâni de vacanță vor fi reluate cursurile în școli, în format fizic, a declarat vineri, la Digi24, Raed Arafat. Șeful DSU a precizat că după zece zile va exista o nouă evaluare pentru a vedea cum evoluează situația epidemiologică la nivel național. 

Întrebat de ce s-a optat pentru vacanţă pentru toţi elevii şi nu pentru școală online, Raed Arafat a răspuns: „S-a preferat soluţia asta (vacanță pentru toți elevii – n.r.) compensând ulterior zilele date pentru vacanţă, decât să fie online şi să fie o discrepanţă între accesul la online şi seriozitatea şi toate acestea. Au fost nişte discuţii care au fost stabilite mai ales de experţii de la Ministerul Educaţiei că asta ar fi soluţia mai bună”.

Arafat a mai spus că nu există nicio garanție că elevii vor reveni la şcoală în format fizic după cele două săptămâni de vacanţă.

„Nu există nicio garanție (că va începe școala fizic – n.r.) pentru că nu știm cum va evolua. Așteptăm să vedem evoluția și discuția asta a fost că la 10 zile vom evalua din nou. La 10 zile vom vedea cum se mișcă situația”, a precizat șeful DSU.

Raed Arafat a mai declarat la Digi24 că abia după 14 zile se vor vedea rezultatele restricţiilor decise de CNSU și care vor intra în vigoare de luni.

Această variantă a fost exprimată și de ministrul interimar al sănătății, Cseke Attila, care a declarat joi seara, la Digi24, că vacanța elevilor, care este propusă pentru o perioadă de două săptămâni, dacă nu va produce efecte pozitive, ar putea fi prelungită.

„Dacă nu se produce un efect în sensul pozitiv, pe acest segment, există toată posibilitatea de a prelungi această măsuri”, a declarat Cseke Attila, referindu-se la vacanța elevilor care începe luni, 25 octombrie.

Toți elevii intră în vacanță pentru două săptămâni, începând de luni, 25 octombrie. Măsura se aplică școlilor și grădinițelor, atât de stat, cât și private, ca și after school-urilor, potrivit hotărârii de vineri a Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Măsura trebuie aprobată prin ordin de ministru. Creșele vor rămâne deschise, informează digi24.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend