Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

În loc sa cumpere 10.000 de măști, PNL a cheltuit banii să promoveze pe FB imaginea lui Câțu și Orban prin masurile luate recent

Avatar

Publicat

in

In plină pandemie de coronavirus si in plină criza de masti si consumabile medicale, pana la aceasta data, niciun partid din România (finanțate cu bani grei de la buget sau din cotizatii) nu a facut vreo donatie pentru masti sau testere. PNL in schimb, a plătit in ultima saptamana bani frumosi ca să promoveze imaginea lui Câțu și Orban prin masurile luate recent, masuri normale in situatii de criza si oricum promovate masiv de toata presa din Romania. Astfel, conform datelor oficiale oferite de FACEBOOK, PNL a platit in ultima saptamana mai multe bannere in care apareau Orban si Câțu, acele bannere cu imaginea celor doi in prim plan si, in plan secund, o masura sau doua luate in aceste vremuri de stare de urgenta. In total, in ultima saptamana PNL a platit pentru promovarea celor doi o suma frumoasa care echivaleaza cu contravaloarea a circa 10.000 masti chirurgicale ( calculat la pretul normal circa 10lei/setul de masti). Acetse masti puteau fi donate unui spital sau cedate oamenilor care au atata nevoie de ele, nu de bannere platite pe facebook.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Un cântăreț celebru a luat o decizie surprinzătoare! A intrat în politică

Avatar

Publicat

in

De

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Gabriela Firea lansează un nou atac dur la adresa Guvernului: Minciuna a ieșit la suprafață

Avatar

Publicat

in

De

„Planul semafor” al guvernului, de începere a noului an școlar, anunțat cu mare tam-tam, adâncește haosul și bulversează o întreagă generație de copii și adolescenți, care și așa are de suferit din cauza pandemiei.
Incertitudinea celor trei scenarii – verde, galben și roșu -, mesajele contradictorii transmise de cei care ar trebui să gestioneze și să găsească soluții acestei situații extrem de complexe, dar mai ales, faptul că în al doisprezecelea ceas Guvernul PNL se spală pe mâni de responsabilități, forțează limita incompetenței.

Așa numita „descentralizare” a deciziei legată de felul în care vor fi reluate cursurile și aruncarea acestui cartof fierbinte la nivel local, fără a scoate o vorbă despre alocarea resurselor de care este atâta nevoie, este dovada clară că Guvernul PNL Orban recunoaște că este depășit de situație.

Publicitate

Indolența și lipsa de preocupare față de problemele reale își spun cuvântul. Tabletele promise de Guvernul Orban la începutul crizei sanitare nu au ajuns nici acum la copiii din familii defavorizate și nici nu există siguranța că vor ajunge până la începutul noului an școlar.

Minciuna a ieșit la suprafață. În continuare, vicepremierul Raluca Turcan și ministrul Educației, Monica Anisie, se rezumă la promisiuni conjugate la timpul viitor.

În lipsa echipamentelor și a pregătirii necesare, consecințele sunt îngrijorătoare. Studiul Fundației World Vision România, disponibil aici https://bit.ly/3guINeb, care arată că peste 40% din copiii din mediul rural nu au participat la școala online în timpul pandemiei, este un semnal de alarmă.

Ce face premierul PNL Ludovic Orban în acest timp? Este preocupat de respectarea drepturilor pedofililor și de faptul că agresorii sexuali ai minorilor sunt discriminați.

Declarațiile halucinante făcute de vicepremierul Raluca Turcan și de ministrul Educației, Monica Anisie, dacă elevii trebuie sau nu să poate mască la cursuri și în ce condiții concrete pot fi reluate cursurile, ne pun și mai mult pe gânduri.

Este tot mai clar că acest Guvern nu doar că nu are priceperea și competența să rezolve lucrurile dar nici nu înțelege profunzimea problemelor cu care oamenii se confruntă.

Sistemul de învățământ are nevoie de investiții, pregătire și adaptare la noile cerințe pentru desfășurarea anului școlar în condiții de siguranță sanitară pentru elevi și cadre didactice.

Și asta, în ritm alert.

Deși Primăria Capitalei nu are în administrare rețeaua școlară, această fiind la primăria de sectoare, cred că este responsabilitatea noastră, a tuturor, să nu lăsăm lucrurile așa.

Îi invit pe colegii mei primari la o dezbatere aplicată cu privire la pregătirea începerii anului școlar.

Este momentul să vorbim pe o singură voce, indiferent de opțiunile politice, și să cerem răspicat Guvernului ca atunci când ne transferă responsabilități, să aloce și resursele financiare necesare pentru a le rezolva.

Pentru că sunt oameni care pot, vor și au priceperea să ia măsuri și să le pună la timp în practică!”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend