Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

În Liga I au intrat 30 de milioane de euro din vânzări de jucători (Răzvan Burleanu)

Avatar

Publicat

in

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că în Liga I au fost încasate 30 de milioane de euro în urma vânzării de jucători, în cele mai multe cazuri fiind vorba de fotbalişti tineri.

“Dacă este să ne uităm după patru-cinci ani de zile după introducerea regulii U21, vom vedea că în Liga I din România au intrat nu mai puţin de 30 de milioane de euro, comparativ cu 28 de milioane cât reprezintă contractul de drepturi TV. Iar 26 de milioane din cele 30 sunt urmare a transferurilor jucătorilor tineri din Liga I, Man, Mihăilă, Munteanu. Nu îl menţionez şi pe Alex Măţan, pentru că transferul lui încă nu s-a făcut”, a spus Burleanu.
El a precizat că în următoarele şedinţe ale Comitetului Executiv se va lua o decizie în ceea ce priveşte obligativitatea echipelor de a păstra pe teren al doilea jucător sub 21 de ani.

“În următoarele şedinţe de Comitet Executiv vom lua o decizie în ceea ce priveşte aplicarea acestei reguli pentru următoarele sezoane competiţionale. Concluzia membrilor Comitetului Executiv a fost că în afara unor reglementări stricte, jucătorii tinerii nu vor avea şansa să evolueze în primul eşalon fotbalist din România. Plecând de la această concluzie, în următoarele luni vom vedea şi decizia care va clarifica situaţia celui de al doilea jucător U21 de la nivelul Ligii I”, a declarat Burleanu.

Conform regulamentului în vigoare, echipele din Liga I sunt obligate să aibă în formula de start doi jucători cu vârste de sub 21 de ani, unul dintre ei putând fi schimbat pe parcursul partidei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Românii cred că Vlad Voiculescu este victima propriei persoane (sondaj CURS)

Avatar

Publicat

in

De

Vlad Voiculescu a fost demis miercuri 14 aprilie din funcția de ministru al Sănătății. Imediat a fost declanșată o criză guvernamentală de proporții. USR/PLUS au considerat mișcarea premierului Florin Cîțu a fi o mare ofensă și au decis retragerea sprijinului politic. De partea lor liberalii și-au susținut premierul, dar au evitat o confruntare directă cu aliații lor deocamdată.

Din cel mai recent sondaj al CURS (Centrul de Sociologie Urbană și Regională) reiese faptul că românii îl consideră în majoritate vinovat chiar pe ministrul revocat din fruntea Ministerului Sănătății. Întrebați ”Cine este principalul vinovat pentru criza politică declanșată de demiterea ministrului sănătății, Vlad Voiculescu?”, 30% din respondenți îl consideră chiar pe Vlad Voiculescu ca fiind principalul vinovat, urmat de PNL cu 17%, USR/PLUS cu 16%, și PNL și USR/PLUS 15%, Opoziția 13%, președintele Klaus Iohannis 6%.

content-image

METODOLOGIE

Universul de eşantionare: populaţia adultă rezidentă din România, în vârstă 18 ani şi peste

Volumul eşantionului: 1107 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste

Tipul eșantionului: probabilist, multistadial, stratificat

Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%

Metoda de culegere a datelor: metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing)

Validarea eșantionului: s-a realizat pe baza ultimelor date INS

Datele sunt neponderate

Perioada de realizare: 14-17 aprilie, 2021

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

CUTREMUR în fotbal! 12 mari cluburi vor să abandoneze Liga Campionilor și să facă o Superligă privată

Avatar

Publicat

in

De

Juventus, AC Milan, Manchester United, Liverpool, Real Madrid și Barcelona s-au pus de acord pentru înființarea unei noi competiții: Super Liga Europei, care ar urma să înceapă din 2022 și să fie sprijinită financiar de JP Morgan, bancă de investiții, anunță gsp.ro.

Prestigioasa publicație The New York Times anunță că unele dintre cele mai bogate și cunoscute cluburi de fotbal din lume au convenit, în principiu, să participe la o nouă competiție europeană, care ar duce economia sportului la un alt nivel.

Conform sursei citate, giganții Europei ar urma să-și anunțe public planurile privind Super Liga Europei până luni. Motivul? UEFA va promulga săptămâna viitoare modificările pe care Champions League urmează să le adopte din 2024, iar astfel mișcarea de branding a forului condus de Aleksander Ceferin va fi umbrită.

Cel puțin 12 echipe și-au asumat statutul de cluburi-fondatoare, între care cele 6 grupări de tradiție de mai sus – venite din Italia, Anglia și Spania.

Se încearcă negocierea și cu alte formații de renume, precum Bayern, Dortmund sau PSG, care nu se arată încă dornice să părăsească Champions League, o competiție ce urmează să fie serios zdruncinată.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend