Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

În Iran, sora ghidului suprem denunță un regim „despotic”: „Mă opun acțiunilor fratelui meu”

Publicat

in

Sora ghidului suprem al Republicii Islamice Iran a denunțat un regim „despotic” și își exprimă sprijinul pentru mișcarea de contestație declanșată în urmă cu trei luni de moartea tinerei Mahsa Amini – scrie ziarul La Libre Belgique, citat de Rador.

Ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem al IranuluiFoto: SalamPix/ABACA / Abaca Press / Profimedia

„Mă opun acțiunilor fratelui meu” Ali Khamenei, scrie Badri Hosseini Khamenei într-o scrisoare făcută publică pe internet de fiul ei stabilit în Franța, Mahmoud Moradkhani.

„Îmi exprim simpatia față de mamele care plâng crimele comise de regimul Republicii islamice din vremea (fondatorului ei, ayatollahul Rouhollah) Khomeini până în perioada actuală a califatului despotic al lui Ali Khamenei”, continuă dna Hosseini Khamenei, care se pare că se află în Iran.

Iranul este teatrul unor manifestații de la moartea, pe 16 septembrie, a Mashei Amini, o kurdă iraniană de 22 de ani, arestată cu trei zile înainte, care fusese acuzată că nu a respectat codul vestimentar care impune femeilor să poarte văl în public.

Au fost arse portrete ale ghidului suprem, străzile au fost străbătute de femei fără văl și manifestanții au sfidat forțele de securitate.

Reprimarea mișcării a făcut cel puțin 448 de morți, potrivit ONG-ului Iran Human Rights (IHR) cu sediul la Oslo.

Autoritățile au arestat mii de persoane, dintre care 11 au fost condamnate la moarte în procese legate de manifestații.

Invocând probleme de sănătate care o împiedică să ia parte la proteste, Badri Hosseini Khamenei și-a criticat fratele care „nu ascultă vocea poporului”.

Ea a cerut de asemenea puternicului corp al Gardienilor Revoluției, armata ideologică a Republicii Islamice, „să se alăture poporului până nu e prea târziu”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Forțele speciale ale SUA au făcut măcel – Liderul Statului Islamic din Somalia a fost ucis, alături de locotenenții săi

Publicat

in

Liderul Statului Islamic din Somalia a fost depistat și ucis de forțele speciale americane într-un complex de peșteri. Forțele americane au ucis un lider al Statului Islamic, Bilal al-Sudani, și 10 dintre subordonații săi în nordul Somaliei, spun oficialii americani. Acesta a fost ucis după ce forțele speciale americane au făcut un raid într-un complex de peșteri izolate din munți, scrie Mediafax.

Citeste mai mult

NATIONAL

KazMunayGas Management Board Chairman pays visit to Petromidia industrial platform

Publicat

in

The Chairman of the Management Board of KazMunayGas (KMG), Magzum Myrzagaliyev, has paid on Friday an official visit to the Petromidia refinery and the site of the cogeneration plant located near the production unit in Navodari, the most important development project currently carried out by KMG International, through the Kazakh Romanian Energy Investment Fund (FIEKR), Rompetrol informs in a press release.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend