Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

În China a fost descoperit primul caz de gripă aviară H3N8 la oameni

Publicat

in

China a înregistrat prima infecție umană cu tulpina H3N8 a gripei aviare, a anunțat marți autoritatea sanitară a țării, care a precizat că riscul de răspândire în rândul oamenilor este scăzut, transmite Reuters.

În China există mai multe variante de gripă aviară, uneori sunt infectați și oameniiFoto: DreamsTime

Un băiat de patru ani din provincia centrală Henan a fost descoperit infectat cu această variantă după ce a făcut febră și a prezentat alte simptome pe 5 aprilie.

Niciun contact apropiat nu a fost infectat cu virusul, a precizat Comisia Națională de Sănătate într-o declarație.

Copilul a fost în contact cu găini și ciori crescute la domiciliul său, a adăugat aceasta.

Varianta H3N8 a fost detectată anterior în alte părți ale lumii la cai, câini, păsări și foci, dar nu au fost raportate cazuri de H3N8 la om, a precizat NHC.

Comisia a precizat că o evaluare inițială a stabilit că varianta nu are încă capacitatea de a infecta efectiv oamenii, iar riscul unei epidemii pe scară largă este scăzut.

Multe tulpini diferite de gripă aviară sunt prezente în China, iar unele infectează sporadic oamenii, de obicei pe cei care lucrează cu păsări de curte. Anul trecut, China a raportat primul caz de H10N3 la om.

China are populații uriașe de păsări de crescătorie și sălbatice din mai multe specii, creând un mediu ideal pentru ca virusurile aviare să se amestece și să sufere mutații.

Testarea mai aplă pentru gripă aviară a oamenilor înseamnă, de asemenea, că sunt detectate mai multe infecții.

(foto articol: © Skyboysv | Dreamstime.com)

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

S-a jucat de-a Dumnezeu modificând genetic 3 copii. A fost condamnat la pușcărie. Singurul regret: Am făcut-o prea repede

Publicat

in

Cercetătorul care a modificat genetic trei copii spune că s-a grăbit. Dar nu-și cere scuze. Omul de știință este în mijlocul unui scandal în legătură cu primii copii modificați genetic din lume. Ulterior, el a fost demis de la universitatea din Shenzhen și a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare.

Citeste mai mult

NATIONAL

Comisia Europeană publică raportul despre `stadiul incipient` al reformelor în R. Moldova – În audiovizual, s-au făcut chiar regrese

Publicat

in

Comisia Europeană a dat publicității un mult anticipat raport despre adoptarea și aplicarea legislației europene de către trio-ul țărilor care au primit statutul de candidate, vara trecută, constatându-se că nivelul de pregătire al Republicii Moldova se află în multe privințe la un stadiu incipient.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend