Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

În ce situaţii NU e nevoie să porţi mască în spaţiile publice deschise, deşi e obligatorie. Clarificări de la CNSU

Avatar

Publicat

in

Masca de protecţie purtată în toate spaţiile deschise este obligatorie în localităţile unde indicele de infectare este ridicat, însă există o serie de situaţii în care este permisă înlăturarea ei, conform unei hotărâri de luni a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

Înlăturarea măştii este permisă pentru fumat, mâncat sau pentru jogging, în afara zonelor pietonale şi la distanţă de alte persoane.

“În localitățile sau județele în care portul măștii de protecție este obligatoriu în spațiile deschise, este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane”, se specifică în Hotărârea nr. 50/2020 a CNSU.

În altă ordine de idei, întrebat dacă este luată în calcul restricţionarea circulaţiei cetăţenilor pe timp de noapte, măsură luată în timpul stării de urgenţă, premierul Ludovic Orban a declarat că se urmăreşte evoluţia infectării cu noul coronavirus în ţările în care se aplică deja această măsură.

“Ştim că această restricționare afectează mai puțin populația matură, în special adolescenții sunt cei care sunt activi după ora 23:00. Dar să vedem efectele în alte țări, pe de o parte. Pe de altă parte, analizăm efectele măsurilor pe care deja le-am luat, care sunt măsuri destul de importante, trecerea învățământului în sistem online, portul obligatoriu al măștii, închiderea teatrelor, instituțiilor de spectacol, cinematografelor, restaurantelor, cafenelelor – sunt măsuri care reduc interacțiunea socială și despre care noi considerăm că vor genera efecte. De altfel, se vede la București că, deocamdată, suntem pe un platou, nu a mai crescut numărul de cazuri”, a declarat azi prim-ministrul.

De asemenea, Ludovic Orban a recomandat evitarea petrecerilor care au loc în spaţii private, după ce evenimentele din restaurante sau saloane au fost interzise în urmă cu o săptămână. “Știți că am luat decizia de a nu mai permite organizarea de evenimente private: nunți, botezuri, mese festive, sărbătoriri în spații de evenimente sau în restaurante, pentru că pe primul loc ca și cauză a infectării erau aceste evenimente în anchetele epidemiologice. Sigur că se mai pot organiza, dar numai în spații private, astfel de petreceri. Sfatul nostru este să se abțină inclusiv tinerii, adolescenții de la a participa la astfel de petreceri private”, a mai spus premierul României.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Alexandru Rafila: ‘În mod evident, gestionarea pandemiei a scăpat de sub control, vă spun din punct de vedere profesional, nu politic’

Avatar

Publicat

in

De

Medicul Alexandru Rafila precizează că Ministerul Sănătății sub conducerea lui Vlad Voiculescu a scăpat de sub control pandemia de COVID-19.

„Nu cred ca e vorba de lipsa de autoritate, ci de lipsa de viziune, în primul rând, de lipsa de acțiune și de lipsa de asumare. Sunt trei elemente care au lipsit în acest ministeriat al lui Vlad Voiculescu. În mod evident, gestionarea pandemiei a scăpat de sub control, vă spun din punct de vedere profesional, nu politic. Situația aceasta imposibila în care am  ajuns, cu blocarea spitalelor, a secțiilor ATI, era previzibilă, datorită inacțiunii ministerului Sănătății. Am avut un joc, tot timpul, care n-a avut rost, când discutam despre testare, domnul ministru transparentiza datele despre câteva centre de vaccinare administrate de MAPN, când discutăm despre asistenta medicală, face o conferință de presa care avea un alt subiect. Tot timpul a fost o diversiune și o lipsă de asumare a responsabilității… Faptul că prim-ministrul Cîțu și-a asumat responsabilitatea, este foarte bine, chiar dacă mai târziu”, a spus Rafila, conform b1.ro.

Vezi și:

Alexandru Rafila: ‘Nu cred că Alianța USR PLUS va ieși de la guvernare. Au interese foarte mari în zona economică și acest lucru se răsfrângea și în zona Sănătății’

Alexandru Rafila a răbufnit: ‘Până de curând, ‘greaua moștenire’ era de la PSD, acum vedem că ‘greaua moștenire’ se referă la guvernul precedent condus, de Ludovic Orban

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

George Simion: ‘Vrem un Guvern de specialiști în afara acestor partide care au distrus România timp de 31 de ani’

Avatar

Publicat

in

De

„O să participăm la consultări și o să venim cu o soluție. Specialiști din afara partidelor actuale din Parlament. Pentru ministerul Sănătății, Educației, Agriculturii, Energiei.”, a spus George Simion, informează Antena3.ro.

„Vrem un Guvern de specialiști în afara acestor partide care au distrus România timp de 31 de ani. Noi nu vom intra la guvernare dacă se propune dar vom propune specialiști.

Năsui, Popescu și ce miniștri mai avem acum nu satisfac necesitatea țării de a avea niște conducători.

Din păcate nu există șanse pentru alegeri anticipate. Este egoismul prea mare din partea unora. Suspendarea lui Klaus Iohannis este însă de actualitate.”

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend