Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

In Arges – ZILNIC sunt persoane care AJUNG LA INCHISOARE

Publicat

in

In ultima perioada tot mai dese sunt mandatele de retinere si arestare puse in executare de politistii argeseni.

Numai ieri spre exemplu doi argeseni au ajuns in spatele gratiilor, la Penitenciarul Mioveni.

Polițiștii din cadrul  Serviciului Investigații Criminale Argeș, împreună cu polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Leordeni, au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Topoloveni, privind pe D.M., de 22 de ani, din comuna Răteşti, județul Argeş, condamnat la 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Mioveni.

Polițiștii din cadrul Secției de Poliției Rurală Poiana Lacului, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Investigatii Criminale, au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, privind pe V.G.F., condamnat la 5 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor.

Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Mioveni.

 

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

Sanatate

Implanturile dentare la clinica Doctor Florea – Procedura cabinetului stomatologic

Publicat

in

De

În calitate de specialiști în implantologie, ghidăm permanent pacienții prin tot procesul de a obține un zâmbet sănătos și funcțional, care să pară complet natural prin implanturi. În mod normal, pentru a obține un implant, orice pacient ar trebui să treacă prin trei pași cheie: inserția chirurgicală, bontul dentar și coroana dentară, iar în acest articol vom parcurge fiecare pas și vom explica implicațiile financiare și cum procedăm în clinica Doctor Florea din Pitești.

Vom începe procedura de implant dentar cu inserția chirurgicală

Acesta este procedura cea mai importantă pentru construcția noului tău zâmbet. În timpul acestei proceduri chirurgicale, făcută mereu sub anestezie locală, vom plasa cu grijă șurubul implantului adânc în osul maxilarului. Implantul imită rădăcina unui dinte natural și este fabricat din titan biocompatibil, promovând integrarea perfectă cu țesutul osos. La clinica noastră, folosim în principal implanturile MegaGen, care au un timp mai scurt de vindecare și rate ridicate de succes al implantului datorită îmbunătățirii integrării osoase.

În funcție de numărul de implanturi și de complexitate, timpul de vindecare poate varia între 3 și 4 luni. Acest lucru permite osteointegrarea, unde osul crește în jurul implantului, creând o fundație puternică și stabilă.

Există cazuri în care materialul osos este insuficient pentru a putea pune corect un implant și nu este recomandată începerea procesului de inserție până când nu se urmează procedura de adiția osoasă. De obicei este nevoie de această procedură în momentul în care nu am avut o perioadă îndelungată dinte unde se dorește implantul, când extracția dentară a fost făcuta greșit sau în cazul unor boli gingivale ce au deteriorat zona în care se dorește implantul. În cazuri rare, poate să fie pur genetic, materialul osos să fie de o densitate osoasă mică.


Există mai multe tipuri de adiție de os, pe care le vom prezenta în continuare:

  • Autogrefă: osul este recoltat dintr-o altă zonă a maxilarului, de obicei din zona osului mandibular. Această grefă are cea mai mare rată de succes datorită biocompatibilității. La autogrefă timpul de vindecare este în medie de 4 luni.
  • Allogrefă: se utilizează țesut osos procesat de la o altă persoană supranumită “donator”. Mai puțin invaziv decât autogrefa, dar rata de succes este mai mică. Există reglementări foarte stricte raportat la prelucrarea și manipulare acestor tipuri de țesut. La allogrefă timpul de vindecare este în medie de 6 luni.
  • Xenogrefă: țesutul osos provine din surse animale procesate, în general porc sau vită. Este opțiunea cea mai puțin eficientă deoarece are un grad mai mare de respingere decât autogrefa sau allogrefa, așadar și rata de succes cea mai mică, dar în același timp este cea mai invazivă. La xenogrefă timpul de vindecare este cel mai lung și poate ajunge și până la 9 luni.

Această procedură de adiție osoasă va crește timpul de finalizare al procedurii de implant dentar deoarece vindecarea grefei osoase variază în funcție de organismul persoanei în cauză. Procesul de vindecarea poate dura de la 4 la 9 luni și este extrem de important să avem o igienă orală cât se poate de corectă pentru a crește șansele unei vindecări sănătoase.

Din momentul vindecării totale, putem continua cu inserția implantului dentar conform planului de tratament.

Continuăm cu adăugarea bontului dentar

Odată ce implantul este ferm integrat, este timpul pentru bontul dentar. Această piesă de conectare servește drept punte între implant și coroană, punte sau proteză dentară. Alegerea bontului se face după ce se ia în considerare estetica, funcția mușcăturii și nivelul țesutului gingival.

La Clinica Doctor Florea din Pitești folosim trei tipuri de bonturi: bontul clasic, bont Ti-base și Multi-Unit.

Bontul clasic este folosit pentru montarea normală a implantului și este folosit în cazurile foarte simpliste care nu necesită ca bontul să formeze un unghi cu axul implantului dentar. Bontul Ti-Base are această denumire deoarece este o piesă metalică realizată din titan, dar cu platformă plată pentru atașarea unei singure coroane făcută special pentru implant. Este o soluție simplă, mai puțin costisitoare, însă foarte rezistentă și stabilă.

Pe când bontul Multi-Unit este de cele mai multe ori folosit pentru susținerea mai multor coroane, punți sau proteze dentare pe mai multe implanturi sau în momentul în care se dorește o estetică personalizată sau un unghi complicat ce necesită un potențial crescut de rotație. Este un bont mai complex dar în același timp, mai costisitor și se adresează situațiilor mai dificile.

Indiferent de bont procedura este minim invazivă și necesită de obicei anestezie locală.

Finalizăm implantul prin coroana dentară

Aceasta este partea vizibilă a implantului dumneavoastră, personalizată pentru a se potrivi cu dinții din jur în funcție de culoare, formă și dimensiune. Coroanele pe care le folosim în cadrul clinicii noastre sunt realizate din zirconiu, un material durabil care oferă rezistență și frumusețe naturală. Luăm amprente precise ale danturii dumneavoastră pentru a vă asigura o potrivire perfectă și o estetică optimă bazată pe scanarea pre operatorie și reproducerea ideală a mușcăturii si a structurii dentare. În cele din urmă, coroana este atașată permanent de bont, realizându-se ultimele retușuri pentru a putea beneficia de zâmbetul și utilitatea mult dorită.

Costurile pentru toată procedura de implant dentar pot varia mult în funcție de complexitatea lucrării, dacă este nevoie sau nu, de grefă, de materialul implantului și de tipul de bont folosit.

Dacă aveți întrebări sau nelămuriri, sau doriți să programați un consult pentru a discuta un plan de tratament pentru implantul dumneavoastră nu ezitați să ne contactați. Suntem aici pentru a vă ghida prin fiecare pas al procesului și pentru a crea un plan de tratament adaptat nevoilor dumneavoastră unice.

Citeste mai mult

ACTUAL

PIC de la PNL, Cosmin Petrescu, a mutilat o veche tradiție în goana după voturi, acuză preoții

Publicat

in

De

Foto: facebook Cosmin Petrescu

La gafe și tâmpenii electorale, PIC al PNL nu e mai prejos decât PIC al PSD! Astfel, zilele trecut, PIC al PNL -Petrescu Ion Cosmin, a reușit să înfurie toate babetele cu norma intreagă pe la bisericile din orasul regal ( și pelerinaje) dar și unii preoți care nu s-au ferit să o spună în față: bucureșteanul de la PNL Curtea de Arges a mutilat o veche traditie! Este vorba de incondeierea ouălor de Pasti. În goana dupa voturi, Cosmin Petrescu, candidatul PNL la primaria Curtea de Arges a organizat zilele trecute o actiune de incondeiere a ouălor de Pasti la o cu totul alta data decat spune traditia dar și faptul că nu prea au fost femei, la fel, cum spune aceiași tradiție. Mai mult, preotul susține că, trecând intâmplător prin zona parcului de la San Nicoară, a observat ca unii penelisti de-ai lui PIC explicau copiilor despre incondeiat in timp ce fumau fără jenă.

Ce spune traditia despre încondeierea ouălor de Paști!

In traditia populara romaneasca, ouale de Paste sunt considerate un simbol al regenerarii si al purificarii, ce protejaza animalele din gospodarie. Incondeierea oualor este practicata exclusiv de femei, cu o saptamana inainte de Paste, de obicei in „joia verde” si „vinerea seaca” in credinta ca acestea nu se strica. Motivele ornamentatiei oualelor incondeiate se diferentiaza in functie de localitate ce se prezinta in mai multe variante.
In prezent sunt folosite mai multe culori la incondeierea oualor, fiecare din ele avand un anume simbol si anume: albul este simbol al puritatii, rosul semnifica viata (culoarea sangelui), albastrul este culoarea cerului si a apei, iar negrul reprezinta fertilitatea, galbenul reprezinta soarele si aurul, insa liniile pictate pe oua simbolizeaza eternitatea. Ouale, in trecut, se vopseau in culori vegetale, insa astazi se utilizeaza mai des cele sintetice, chimice.

Foto: facebook Cosmin Petrescu

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend