Conecteaza-te cu noi

CULTURA

In Arges poti invata gratuit limba chineza

Publicat

in

Asociația ChinaRo, în parteneriat cu Institutul Confucius din cadrul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Mioveni, organizează cursuri de limba și cultura chineză pentru copii și adulți.

Cursurile se vor desfășura la Centrul Cultural Mioveni şi vor fi gratuite pentru copii!

Advertisements

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Târgul meșterilor populari din România va fi organizat în Bihor

Publicat

in

Tradiționalul târg al meșterilor populari din România, din cauza pandemiei, se va desfășura anul acesta în două serii consecutive, între 17-19 iulie și 24-26 iulie, conform celor spuse de organizatorul principal al evenimentului, Muzeul Țării Crișurilor din Oradea.

Potrivit unui comunicat, târgul își va desfășura activitatea în Parcul Nicolae Bălcescu din apropierea Grădinii Zoologice, cu respectarea regulilor și măsurilor impuse de distanțare socială.

Advertisements

În prima parte a târgului vor participa meșteri care vor expune ceramică, podoabe, porturi populare tradiționale, obiecte din sticlă, ouă încondeiate, plante medicinale și turtă dulce, iar în perioada 24-26 iulie 2020 vor fi prezenți meșteri care vor expune obiecte din lemn, piele, pictură naivă, icoane, împletituri din papură și nuiele, instrumente muzicale și măști.

Meșterii populari care vor participa la ediția din acest an a târgului sunt din diferite zone geografice și etnografice cunoscute ale țării: Banat, Oltenia, Maramureș, Crișana, Muntenia, Bucovina, Dobrogea, Moldova.

„Vor fi invitate să-şi expună creaţiile spre vânzare asociaţiile unde activează copii cu dizabilităţi: Asociaţia „Down” Oradea, Centrul de Zi Iedera, DGASPC Bihor, Centrul nr. 3 şi Casa „Steaua Norocoasă” Oradea.” conform Agerpres.

De asemenea, spectacolele de muzică populară vor fi susținute de membrii Ansamblului Artistic „Crișana”.

Organizatorii acestui târg, ajuns la ediţia cu numărul 27, sunt Muzeul Ţării Crişurilor, Consiliul Judeţean Bihor, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor şi Ansamblul Artistic Profesionist „Crişana”, în parteneriat cu Asociaţia „Prietenii Muzeului Ţării Crişurilor”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Unde se trăiește cel mai bine în România? Orașele cu cel mai bun nivel de trai.

Publicat

in

Potrivit unei cercetări, Bucureștiul se clasează pe locul 168 dintr-un total de 226 în topul celor mai bune orașe din lume în privința calității vieții, iar la nivel de cost al vieții se situează pe locul 311 în topul celor mai scumpe 433 de orașe din lume. Clasamentul referitor la calitatea vieții compară 226 de orașe din lume, ținând cont de puterea de cumpărare, siguranţa, costul vieţii, preţul proprietăţilor în raport cu veniturile, timpul petrecut în trafic, poluarea, climatul.

Un studiu realizat de platforma de imobiliare Storia.ro arată că: Brașov, Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Piteşti, Timişoara, Târgu Mureş, Craiova, Bucureşti şi Iaşi sunt considerate centrele urbane cu cel mai avantajos cost al vieții.
De asemenea, orașele desemnate ca fiind cele mai dezavantajoase din punct de vedere al calității vieții sunt Reșița, Alexandria, Vaslui, Focșani, Piatra-Neamț, Satu-Mare, Tulcea, Călărași, Botoșani și Brăila.

Advertisements

Cluj-Napoca și Oradea sunt cele două orașe care încă rămân în topul celor mai vizitate orașe din România de către turiști datorită facilităților și mediului de viață pe care le oferă.

Foto: Visit Oradea

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend