Conecteaza-te cu noi

POLITICA

In Arges, partidele au inceput vanatoarea de candidati ! Fosti primari si sefi de institutii momiti cu promisiuni

Avatar

Publicat

in

Cu aproape doi ani inainte de alegerile locale si parlamentare din 2020, partidele din Arges au inceput deja pregatirile, cel putin in materie de viitori candidati. Asa se face ca asistam la o veritabila vanatoare de candidati dar si reaparitia pe scena a unor politicieni care dipsarusera in ultima perioada din prim-plan. Din Campulung si pana la Pitesti, PNL, PSD si USR isi cauta asiduu noii oameni pe care sa ii aintreneze si cu care sa iasa in fata alegatorilor. Astfel, in curand isi va face reintrarea pe secna politica argeseana, in stilu-i caracteristic, fostul senator Mircea Andrei, presedintele Partidului pentru Arges si Muscel. Deja si-a stabilit un nou sediu al partidului in Pitesti si…. desigur, a inceput tatonarile. Nici PNL sau PSD nu stau degeaba. Fosti primari sau viceprimari, fosti sefi de institutii iesiti la pensie de tineri si chiar actuali primari cu probleme in propriul partid, au fost invitati de cele doua partide sa li se alature. Desigur, acestia primesc promisiuni, cea mai tentanta fiind aceea de viitor candidat al partidului.

Aceasta agitatie la nivelul partidelor, in special a celor de top – PSD si PNL – arata faptul ca acestea dispun de o rezerva slaba de cadre si ca prestatia actualilor alesi nu prea le dau sperante ca se vor mentine, macar, la actuala cota de incredere a cetatenilor.

 

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ion Cristoiu: ‘USR PLUS devine pe zi ce trece un partid vechi. S-a simțit întâi în compromisul făcut în chestiunea Vlad Voiculescu’

Avatar

Publicat

in

De

Jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu afirmă că ”Trecerea de la talibanism la pragmatism s-a simțit întâi în compromisul făcut de USRPLUS în chestiunea Vlad Voiculescu. Rămânerea la Guvernare a fost cerută de electoratul pragmatic”.

”Bugetul sectorului 5 pe 2021 a fost votat cu entuziasm și de consilierii USRPLUS.
În sine, această informație n-are nici o notă – fie ea cît de pricăjită – prin care să devină știre.
Dacă adăugăm informației de mai sus că primarul Sectorului 5 e Cristian Popescu Piedone, candidat la locale din partea PPU-SL, și că pentru trecerea Bugetului nu era necesar votul USRPLUS, avem deja o știre.

Miercuri, 5 mai 2021, la emisiunea sa de la Evenimentul zilei, Robert Turcescu a făcut din știre un Breaking news.
Pentru asta, el a reamintit telespectatorilor că primarul Sectorului 5 a fost dușmanul de moarte al USRPLUS pentru ceea ce de altfel și PNL a considerat a fi responsabilitatea lui Cristian Popescu Piedone, pe vremea cînd era primar la Sectorul 4, în producerea tragediei de la Colectiv.

Tragedia de la Colectiv e unul dintre acele evenimente tragice din viața unei societăți din care, de regulă, politicienii mulg capital electoral.
Tragedia de la Colectiv a fost folosită ca agent electoral din 2015 pînă acum mai ales de USRPLUS.

Cristian Popescu Piedone a fost trimis în judecată de DNA sub acuzația de abuz în serviciu în ce privește eliberarea autorizațiilor de funcționare pentru Clubul Colectiv.
În 2019, prima instanță l-a condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare.
În 27 septembrie 2020, Cristian Popescu Piedone a cîștigat alegerile din sectorul 5, candidînd în numele PPU-SL.
Pe 30 septembrie 2020, el a avut un nou termen la recursul de la Curtea de Apel.
Cu acest prilej, USR București a postat pe pagina sa oficială următorul text:

„Cristian Popescu Piedone – politicianul care refuză să rămînă în decență!

Cristian Popescu Piedone, noul primar al Sectorului 5 în urma rezultatelor votului de duminică, a avut astăzi, la Curtea de Apel București, un nou termen în dosarul «Colectiv».

În primă instanță, în 2019, Piedone a fost condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare, cu executare, pentru săvîrșirea infracțiunii de abuz în serviciu în ceea ce privește eliberarea autorizațiilor de funcționare pentru clubul Colectiv.

De altfel, în urma incendiului de la Colectiv, Piedone demisionase din funcția de Primar al Sectorului 4, pe care o ocupase din 2008 pînă în 2015.”

Plecînd de la acest text, dar și de la reacțiile unor talibani USPLUS, Robert Turcescu a considerat că votul dat lui Piedone de consilierii USRPLUS merită tratamentul de Breaking news.
Prin urmare, invitîndu-mă pe mine să comentez evenimentul, Robert Turcescu m-a întrebat dacă URSPLUS nu va pierde capitol electoral din această bunăvoință față de pînă mai ieri Căpcăunul Cristian Popescu Piedone.

Am răspuns cam așa:
Putem vorbi de o pierdere de capital la electoratul taliban al USRPLUS, care se mai înverșunează încă să creadă că politica înseamnă consecvență cu principiile. Pentru asta, cazul de la sectorul 5 ar trebui să ajungă la cunoștința electoratului din întreaga țară. Nu cred c-a ajuns sau că va ajunge cîtă vreme presa n-a făcut caz din acest caz.

USRPLUS a ajuns la putere. Și ca toate partidele ajunse la Putere suferă o schimbare de raport între electoratul taliban, tipic partidelor de Opoziție, și electoratul pragmatic, tipic partidelor ajunse la putere. Cînd ajungi la putere electoratul e mai puțin preocupat de respectarea principiilor și mai mult de ce faci practic pentru el.

Consilierii USRPLUS au votat bugetul în schimbul acceptării unor amendamente de către majoritatea controlată de primar. Pentru electoratul taliban a fost o trădare. Pentru electoratul pragmatic a fost o necesitate. În numele electoratului pragmatic, mult mai mare decît cel taliban în cazul unui partid ajuns la putere, au acționat consilierii USRPLUS pe București cînd i-au trîntit lui Nicușor Dan Bugetul. Devenit fără s-o știe PNL-ist, Nicușor Dan a neglijat cererile USRPLUS în privința fripturii care e Bugetul Capitalei.

Trecerea de la talibanism la pragmatism s-a simțit întîi în compromisul făcut de USRPLUS în chestiunea Vlad Voiculescu. Rămînerea la Guvernare a fost cerută de electoratul pragmatic.
Au urmat concesiile lui Stelian Ion în chestiunea Legilor justiției, refuzul conducerii USRPLUS de a soma PNL în chestiunea penalilor de la Iași, astfel încît Cosette Chichirău a rămas cu buzele umflate.

Alte și alte concesii dezvăluie că USRPLUS devine pe zi ce trece un partid tot mai pragmatic.
Și cum partidele vechi s-au definit prin justificarea compromisurilor în numele pragmatismului, USRPLUS devine pe zi ce trece un partid vechi.
Spre deosebire de vin, asta nu-l face mai bun”, conform cristoiublog.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Claudiu Năsui, ieșire în forță: ‘Azi culegem fructele stricate ale politicilor socialiste din ultimii 30 de ani’

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a declarat că ”azi culegem fructele stricate ale politicilor socialiste din ultimii 30 de ani”, iar singura șansă pentru un viitor mai bun este să înțelegem de ce sunt greșite sistemele anterioare. 

”Știu că e moda cu donația zilei de naștere pe facebook. Sunt foarte multe cauze care merită susținute. Dar am să aleg să susțin una care e mult mai puțin cunoscută, dar în același timp extrem de importantă pentru societatea noastră.

Nu mulți au auzit de Institutul Mises. Este un institut dedicat educației economice de 20 de ani, cu o activitate susținută de seminarii, traduceri și editarea unora dintre cele mai importante lucrări de economie și filosofie politică. Ludwig von Mises este unul dintre cei mai importanți gânditori liberali ai secolului trecut. Una din lecțiile sale cele mai importante este în „Critica intervenționismului”: odată adoptată o lege care împovărează economia, ea naște în jurul ei un grup care își câștigă existentă de pe urma ei și devine extraordinar de greu să o întorci.

Am văzut acest lucru anul trecut, când m-am luptat să debirocratizez sediul social al firmelor și să liberalizez firmele cu asociat unic. Legea de debirocratizare a fost atacată la CCR pentru că am eliminat o birocrație, dar nu am introdus ceva în locul ei.

Anul acesta am văzut cum funcționari au strecurat un amendament într-o lege din parlament ca să reintroducă declarația de beneficiar real. Cu motivarea că „există un risc de infringement” deși alte țări europene scutesc antreprenorii de aceste declarații inutile fix pe modelul pe care l-am adoptat și noi.

Se zice că să dai unui om un pește îl va hrăni pentru o zi, dar să-l înveți să pescuiască îl va hrăni o viață. Aș merge chiar mai departe și aș zice, că să-i dai sistemul de reguli potrivit pentru dezvoltare îl va învăța și să pescuiască și să treacă de la pescuit la altceva în momentul în care în societate vor fi prea mulți pescari.

Sistemul în care trăim este decisiv pentru societatea pe care o avem. Putem fi mulți și bogați așa cum putem fi puțini și săraci. Contează și cultura și mulți factori, dar sistemul este absolut decisiv. De aceea Germania de Est arăta radical diferit de Germania de Vest. De aceea Coreea de Nord arată complet diferit de Coreea de Sud. Zone populate cu aceleași populații și aceeași cultură, dar care totuși arată (sau au arătat) complet diferit.

Azi culegem fructele stricate ale politicilor socialiste din ultimii 30 de ani. Singura șansă pentru un viitor mai bun este să înțelegem de ce sunt greșite sistemele anterioare în care am trăit și am sărăcit și să susținem politici publice sănătoase și oneste pe viitor. De aceea, îmi donez ziua de naștere Institutului Mises, pentru educația economică și pentru principiile și ideile care ne ajută să înțelegem politicile de care are nevoie România pentru a prospera”, a scris Claudiu Năsui pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend