Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

În Argeș, BOTEZUL poate fi făcut și FĂRĂ SCUFUNDARE totală în CRISTELNIȚĂ – VEZI MĂSURILE Eparhiei Argeșului

Publicat

in

După scandalul național generat de moartea unui copilaș după ceremonialul religios al botezului, biserica a decis să fie mult mai atentă in privința desfășurării acestui prim eveniment major religios din viata unui om. După ce medicii legiști au stabilit, în urma autopsiei, că bebelușul din Suceava ar fi înghițit peste 100 mililitri de apă si ar fi intrat în stop cardio-respirator iar la scurt timp a decedat, si Arhiepiscopia Argeșului și Muscelulu a decis o serie de noi măsuri privin desfășurarea tainei sfântului botez. Astfel, potrivit dispoziției Eparhiei Argeșului, preoții sunt rugați să respecte următoarele măsuri și recomandări, pentru a nu se confrunta cu situații neprevăzute:

  1. Preoții nou hirotoniți și de curând numiți, vor solicita ajutorul unui preot cu experiență clericală, din cuprinsul protoieriei. Acesta împreună cu preotul novice va oficia Taina Sf. Botez.
  2. Preotul cu mai multă experiență va fi cel care va proceda la introducerea copilului în apa sfințită a Botezului.
  3. Nici un botez de prunc nu va putea fi oficiat fără asistența unui preot cu experiență clericală.
  4. Înainte de oficierea botezului preotul oficiant va solicita familiei pruncului informații privind starea de sănătate a copilului, dacă este născut prematur, dacă suferă de anumite boli sau sensibilități, etc. care ar pune în pericol viața copilului în timpul afundării în cristelniță. Dacă există mențiuni în acest sens preotul va nota în registrul botezaților, la capitolul mențiuni, aceste informații.
  5. În conformitate cu prevederile canonice și a celorlalte prevederi bisericești, taina botezului se săvârșește prin întreita afundare în apa sfințită.
  6. Ca excepție de la regula tradițională, în cazurile în care pruncul are vulnerabilități medicale, ori este agitat/speriat, plânge foarte tare, sau este fraged ca vârstă (sub 40 zile), sau când există situații speciale (familia nu dorește afundarea copilului) prin „pogorământ”, săvârșirea Tainei Sfântului Botez se poate efectua prin turnarea de apă sfințită, din cristelniță, pe creștetul copilului. Procedura va consta în introducerea pruncului în apa sfințită din cristelniță, până în zona gâtului, iar apoi preotul va turna apa sfințită, de trei ori, peste capul copilului. .

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

ACTUAL

Decizie majoră luată de Poșta Română cu privire la certificatul verde Covid-19

Publicat

in

De

Toţi clienţii Poştei Române vor avea acces în unităţile poştale din întreaga ţară fără a fi nevoiţi să prezinte Certificatul verde, informează compania, într-un comunicat transmis luni. 

„Compania Naţională Poşta Română asigură clienţilor săi acces total la serviciul universal în toate subunităţile poştale, în condiţii de siguranţă, în contextul suplimentării măsurilor de limitare a răspândirii infectării cu SARS-Cov-2. Toţi clienţii Poştei Române, care au probleme de rezolvat la oficiile poştale, pot intra în incinta subunităţilor noastre fără a prezenta certificatul verde. Pensionarii şi părinţii pot să ridice pensiile şi alocaţiile aşa cum au făcut-o şi până acum! Aşadar, la intrarea în oficii, nu solicităm prezentarea Certificatului verde, prin care să faceţi dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecţia cu virusul SARS-CoV-2 (…)”, precizează CNPR.

Compania recomandă, totodată, purtarea în mod corect a măştii de protecţie, care trebuie să acopere gura şi nasul, dezinfectarea mâinilor, atât la intrare, cât şi la ieşire, folosind dezinfectantul pus la dispoziţie în incinta subunităţii poştale, respectarea regulii de prezenţă a unei singure persoane în incinta oficiului, precum şi respectarea distanţării sociale, de cel puţin 2 metri între persoane, atunci când se aşteaptă la intrare.

„Prin natura activităţii sale de furnizor de servicii poştale universale, Poşta Română este exceptată, în conformitate cu art.12, alin. (8) din Anexa la HG 1130/2021 de la prevederile Hotărârii pentru modificarea anexelor nr. 2 şi 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Toate aceste măsuri sunt luate pentru a proteja sănătatea dumneavoastră şi pe a colegilor noştri. Împreună, cu responsabilitate şi conformare, vom pune capăt pandemiei”, se menţionează în comunicat.

Poşta Română este cel mai mare operator naţional din domeniul serviciilor poştale şi se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Cercetării Inovării şi Digitalizării (93,52%) şi Fondul Proprietatea (6,48%).

Compania deţine o reţea de peste 5.600 de subunităţi poştale la nivel naţional şi distribuie, săptămânal, mai mult 11 milioane de trimiteri poştale. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române, iar peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie, informează digi24.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

ACTUAL

Școlile închise, dar liber la ‘păcănele’! Social-democrații, ies la atac: ‘Această abordare disproporționată și incoerentă ascunde, de fapt, incapacitatea Guvernului de a lua măsurile necesare pentru pregătirea anului școlar’

Publicat

in

De

PSD condamnă „modul arbitrar şi contradictoriu” în care au fost decise restricţiile din Hotărârea de Guvern nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă şi consideră că Guvernul nu poate fi credibil atunci când spune că şcolile trebuie închise pentru că pandemia e gravă, dar, în acelaşi timp, lasă deschise sălile de jocuri de noroc, sugerând că situaţia nu ar fi chiar atât de gravă.

„PSD condamnă modul arbitrar şi contradictoriu în care au fost decise restricţiile din Hotărârea de Guvern nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României. Guvernul nu poate fi credibil atunci când spune că şcolile trebuie închise pentru că pandemia e gravă, dar în acelaşi timp lasă deschise sălile de jocuri de noroc sugerând că situaţia nu ar fi chiar atât de gravă. Această abordare disproporţionată şi incoerentă ascunde, de fapt, incapacitatea Guvernului de a lua măsurile necesare pentru pregătirea anului şcolar, cu prezenţă fizică, în condiţii de siguranţă pentru elevi şi profesori”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, „vacanţa forţată” impusă de Ministerul Educaţiei arată „eşecul catastrofal” al Guvernului în acest domeniu vital pentru societate.

„Nici până la această oră, Guvernul nu a fost în stare să cumpere testele covid non-invazive, deşi PSD a cerut cu insistenţă, încă din luna iulie, ca Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei să pregătească organizarea testării periodice în unităţile de învăţământ. Mai mult, vacanţa forţată dispusă de Ministerul Educaţiei este un mod perfid prin care Guvernul evită plata concediului pentru părinţii care vor trebui să rămână la domiciliu pentru supravegherea copiilor.

Chiar şi şcolile private, cu resurse financiare majore, care au îndeplinit cerinţele derulării procesului educaţional în siguranţă, cerinţe invocate de ministrul Cîmpeanu toată vara (au asigurat testarea, au suplimentat spaţiile astfel încât să permită distanţarea, au asigurat un control strict al normelor de protecţie sanitară) – au fost trimise azi în sistem online. Asta arată lipsa de viziune a acestei guvernări care ştie doar să închidă o ţară, nu să şi o dezvolte”, mai spun social-democraţii în comunicat, informează agerpres.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend