Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

În Argeș, banii pentru bone, speranțe false date părinților!

Publicat

in

Părinții din județul Argeș care au nevoie să angajeze bone pentru a avea grijă de copii pot primi ajutoare financiare de la administrațiile locale. Măsura a dat speranțe multor cupluri, care fie nu au bunicii la îndemână, fie au posibilități bănești reduse. În realitate, criteriile sunt atât de restrictive încât numărul celor care se încadrează în limitele impuse de legislație va fi infim. Ba mai mult, în acest moment, în județul Argeș nu sunt bone care să corespundă cerințelor legale!

La sfârșitul lunii martie apărea în Monitorul Oficial Legea 35/2020, privind acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata serviciilor oferite de bonă. Actul stabilește cadrul legal de acordare de către autoritățile administrației publice locale a unui ajutor bănesc familiilor cu copii de vârstă preșcolară, pentru plata serviciilor oferite de o bonă.

Măsura legislativă a dat speranțe multor cupluri, căci, așa cum se stipulează și în lege pot beneficia de „banii pentru bonă” familiile cu venituri de maximum 3.500 lei/membru (710 lei pentru venituri de până în 2.100 lei/membru, 550 lei pentru venituri între 2.101 – 2.500 lei/membru, 390 lei pentru venituri între 2.501 – 3.000 lei/membru, 250 lei pentru venituri între 3.001 – 3.500 lei/membru).

În realitate, însă, criteriile sunt atât de restrictive încât numărul celor care vor beneficia într-adevăr de acești bani va fi unul redus. În primul rând, pot fi solicitați acești bani doar pentru copiii care nu sunt înscriși la creșe sau grădinițe, în vârstă de până în 6 ani. În consecință, nu vor putea depune solicitări părinții ai căror copilași sunt înscriși la grădiniță, dar pe care nu au cu cine să îi lase acasă, în timpul vacanțelor. Totodată, nu se încadrează nici părinții care au refuzat un loc la grădiniță sau creșă sau care și-au retras copiii din instituția preșcolară.

Cerințe restrictive pentru părinți

Potrivit prevederilor legale, însă, pentru a beneficia de acest ajutor, părinții trebuie să fie angajați cu contract de muncă sau să desfășoare alte activități supuse impozitării. Inclusiv părinții care lucrează peste hotare trebuie să facă dovadă prezentând un contract de muncă. În cazul celor fără un loc de muncă, aceștia trebuie să facă dovadă că sunt șomeri indemnizați sau înregistrați în evidența agenției pentru ocuparea forței de muncă și că nu au refuzat cel mult două oferte de muncă din partea agenției. Prin urmare, cuplurile în care unul dintre părinți lucrează peste hotare și nu poate face dovada obținerii unor venituri impozabile nu se încadrează în prevederile acestui act normativ.

De asemenea, nu pot primi acest sprijin financiar nici cei care „nu și-au achitat impozitele și taxele față de bugetul local pentru bunurile pe care le dețin în proprietate”.

Dar unul din cele mai mari impedimente pentru acordarea acestor ajutoare financiare, în acest moment, îl reprezintă cerințele care vizează bonele. Potrivit legislației, bonele trebuie să dețină un atestat în acest domeniu, să fie angajate în cadrul unei structuri juridice, cu un contract individual de muncă, sau să desfășoare activitatea ca persoană fizică autorizată. Ceea ce înseamnă că nu este suficient ca părinții să apeleze la o bătrânică blândă și iubitoare, pe care o cunosc din vecini. Aceasta trebuie să dețină un atestat de îngrijirea și supravegherea copilului, eliberat de Ministerul Muncii.

Pe de altă parte, se impune precizat că, în acest moment, nu se știe nici ce fonduri vor fi acordate de autoritățile locale din Argeș pentru acest segment și nici când anume.  Motivul: nu sunt bani, acestia fiind cheltuiți cu lupa contra COVID 19 !

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Bătaie de joc! Șeful Poliției Constanța va primi pensie de șef

Publicat

in

De

Inspectoratul General al Poliției Române informează că șeful IPJ Constanța, Constantin Dancu, a fost pensionat, după ce s-a făcut o horă în Mamaia, fără respectarea normelor de distanțare socială. 

Ce uită să nu spună IGPR e că Dancu va beneficia de pensia de șef al IPJ Constanța.

În urma apariției, la data de 20 iunie 2020, pe site-ul ,,antena3.ro” a articolului cu titlul ,,Imagini șocante din Mamaia. Sute de turiști, prinși în horă, fără să se respecte distanțarea socială” o comisie din cadrul Corpului de Control al Ministrului Afacerilor Interne a evaluat măsurile dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS-Cov2, în stațiunea Mamaia, de către Inspectoratul de Poliție Județean Constanța și Poliția Stațiunii Mamaia.

În urma analizei situației constatate s-au dispus următoarele:

Cu data de 30 iunie 2020, șefului I.P.J Constanța i-a fost întreruptă menținerea în serviciu, după împlinirea vârstei standard de pensionare.

Cu data de 1 iulie 2020, s-a dispus încetarea împuternicirii adjunctului șefului I.P.J Constanța pe linie de ordine publică.

Prin ordin al ministrului afacerilor interne, cu data de 1 iulie 2020, comisarul-șef de poliție Glugă Constantin Adrian a fost împuternicit să îndeplinească, pe o perioadă de 3 luni, atribuțiile funcției de inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Cu data de 1 iulie 2020, prin dispoziție a inspectorului general al Poliției Române, comisarul de poliție Nucu Marian a fost împuternicit să îndeplinească atribuțiile funcției de adjunct al șefului Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, pe o perioadă de 3 luni.

Totodată, pentru menținerea ordinii și siguranței publice pe durata sezonului estival, Poliția Română a suplimentat numărul efectivelor care acționează. Astfel, 182 de polițiști din structurile de ordine publică, investigații criminale, criminalistică și combaterea criminalității organizate au fost delegați la nivelul I.P.J. Constanța.

În total, peste 500 de polițiști acționează pe litoral cu mijloacele tehnice din dotare pentru menținerea ordinii și siguranței publice. Zilnic, 86 de patrule sunt în teren pentru a interveni la sesizările semnalate și a proteja drepturile și libertățile cetățenești. 

Poliția Română continuă activitățile în sistem integrat alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu în scopul prevenirii și combaterii criminalității și al răspândirii SARS-Cov2.„, transmite IGPR.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Primul turneu de tenis din România după pandemie. Competiția se va desfășura cu public online.

Publicat

in

După trei luni de pauză, jucătoarele de tenis din România își reintră în ritm. Turneul Winners Open se va desfășura la Cluj, iar pe lângă premiul de 10.000 de dolari, câștigătoarea turneului va juca duminică cu Simona Halep.

Dacă va fost dor să urmăriți un meci de tenis, aceasta cred că este o veste bună. Joi a început la Cluj primul turneu de tenis din România după trei luni de pauză din cauza pandemiei. Chiar dacă meciurile vor fi jucate în condiții stricte și fără public, cei interesați pot urmări meciurile online.

Timp de patru zile, Irina Begu, Irina Bara, Gabriela Ruse, Jaqueline Cristian, Georgia Crăciun şi Miriam Bulgaru se vor lupta pentru marele premiu, iar câștigătoarea va primi suma de 10.000 de dolari și șansa de a juca un meci demonstrativ de dublu mixt cu Simona Halep, Horia Tecău și Marius Copil.

„Avem şase jucătoare foarte bine cotate din Doubles WTA, cele mai bune românce de la ora actuală. Vom avea un super meci amical cu Simona Halep, Marius Copil şi Horia Tecău, alături de câştigătoarea competiţiei . Din păcate nu putem permite accesul publicului. Va fi o competiţie sistem turneu în care vor fi câte două grupe de trei jucătoare, cele mai bune două jucătoare din fiecare grupă merg în semifinale, iar după finală va urma acest super meci cu Simona Halep”, a precizat managerul Turneul Winners Open, Patrik Ciorcilă, pentru Mediafax.

Foto: Digi Sport

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend