Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

În Argeș au sosit 3 milioane de măști – Primăriile le vor distribui argeșenilor

Avatar

Publicat

in

Ministerul Sănătății, prin Ordonanța de urgență nr. 78/2020 a pus la dispoziția Direcției de Sănătate Publică Argeș un număr de 3.236.750 de măști de protecție. Acestea vor merge la persoanele defavorizate din județul Argeș. 64.735 de argeșeni vor beneficia de acest ajutor din partea Guvernului. De asemenea în zilele de 10 și 11 septembrie 2020 toate primăriile din județ au fost programate să ridice măștile de protecție, astfel încât noul an școlar să înceapă în condiții de siguranță.
Pentru PNL sănătatea argeșenilor este mai importantă. PSD, din păcate, s-a folosit de pandemia cauzată de COVID-19 și a lansat o campanie mincinoasă prin care a criticat Guvernul Orban că nu a distribuit măști de protecție pentru persoanele defavorizate.
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru anunța în urmă cu 3 luni că a fost adoptată Ordonanța de Urgență privind acordarea gratuită de măști de protecție pentru persoane din categorii defavorizate. Banii au fost alocați din fondul de rezervă al Guvernului pentru achiziționarea acestor măști și a fost demarată o procedură de achiziție, fiind declarată câștigătoare o firmă care a oferit un preț de 0,68 de lei/bucată. Însă, prin contestații repetate o firmă abonată la contractele primăriei București, condusă de un primar PSD a încercat să împiedice finalizarea contractului, astfel încât să nu se distribuie măștile. Din fericire, contestațiile au fost rezolvate și iată că de astăzi măștile pot fi distribuite către populație.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Klaus Iohannis: Alegerile parlamentare reprezintă singura opţiune validă! Nu trebuie amânate pentru ca un partid sau altul să se simtă mai bine pregătit

Avatar

Publicat

in

De

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Nelu Tătaru, despre închiderea țării: Nu se impune acest lucru. După cum ştiţi, probabil, noi adaptăm restricţiile şi măsurile la nivel local

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, miercuri, la Cluj, că nu se impun măsuri suplimentare deocamdată în ceea ce priveşte incidenţa COVID-19 şi că fiecare comitet judeţean pentru situaţii de urgenţă ia măsurile necesare în funcţie de incidenţa îmbolnăvirilor la nivel local, conform Agerpres.

,,Nu se impune acest lucru. După cum ştiţi, probabil, noi adaptăm restricţiile şi măsurile la nivel local. Fiecare comitet judeţean pentru situaţii de urgenţă se adaptează după indicele pe care îl primeşte de la DSP, la 24 de ore, iar evaluarea măsurilor, după 48 de ore, sunt cele care sunt puse în practică”, a spus Nelu Tătaru, întrebat fiind dacă se impune o „reînchidere totală”.

El s-a referit şi la numărul mare al cazurilor de COVID-19 comunicat miercuri, dar a spus că au fost şi multe testări.

„După cum ştiţi, avem 4.848 de cazuri noi, dar avem şi 37.000 de teste lucrate. Noi urmărim cazurile de terapie intensivă, precum şi decesele. Nu rămâne decât să respectăm aceleaşi reguli pe care le avem şi să ne gândim că, totuşi, există un personal medical care trebuie să gestioneze un număr mare de cazuri”, a mai spus Nelu Tătaru.

Ministrul s-a referit şi la noile modificări legislative referitoare la tratarea pacienţilor cu COVID-19.

„Mâine seară, în şedinţa de Guvern vom avea o ordonanţă de urgenţă de modificare a Legii 136, prin care asimptomaticii şi oligosimptomaticii fără comorbidităţi vor fi trataţi la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie. O dată, vor fi monitorizaţi de medicii de familie, a doua oară, vor fi evaluaţi şi urmăriţi de către organele în drept pentru a rămâne la domiciliu şi a putea să-şi facă tratamentul, dar şi pentru a-i proteja pe ceilalţi”, a menţionat Nelu Tătaru.

Ministrul Nelu Tătaru a vizitat, miercuri, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Spitalul Municipal Cluj-Napoca.

Vezi și:

Ieșire de ultimă oră a lui Carmen Tănase: ‘Opriți-vă, psihopaților, cu panica asta aiurea!’

Fostul șofer al lui Ludovic Orban, actual secretar general adjunct al guvernului, deschide lista PNL Teleorman pentru Camera Deputaților

Pun stop traseismului? Un politician ajuns la al 6-lea partid, pe listele lui Ludovic Orban

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend