Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

În Argeș, 250 de poliţişti pe străzi pentru prevenirea și combaterea COVID – 350 mașini verificate și 1350 cetățeni

Avatar

Publicat

in

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, alături de celelalte structuri cu atribuții în domeniu, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

40 de acțiuni punctuale au fost desfăşurate în ziua precedentă, (din care 37 de acțiuni independente ale polițiștilor, 2 acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș și o acțiune cu reprezentanți ai I.S.U. Argeș și polițişti locali), fiind verificate 272 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, precum și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți.
Aproape 250 de poliţişti şi de poliţişti locali au acţionat, în ultimele 24 de ore, pentru verificarea respectării normelor legale specifice stării de alertă, generată de creşterea numărului de persoane dignosticate cu coronavirus. Au fost vizate în special zonele aglomerate, centrele comerciale, mijloacele de transport în comun, precum şi localurile publice şi alte locaţii în care s-ar putea desfăşura evenimente private, a căror desfăşurare nu este permisă în această perioadă dificilă.

De asemenea, 346 de autovehicule au fost verificate, din care 105 mijloace de transport în comun. Totodată, din totalul celor 2.061 de persoane verificate, un număr de 1.333 de persoane au fost controlate cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 192 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 26.250 de lei. Dintre acestea, 184 de sancţiuni, în valoare de 23.250 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală, o sancţiune, în valoare de 1.000 de lei, a fost aplicată, ca urmare a nerespectării măsurii izolării, iar șapte sancțiuni, în valoare de 2.000 de lei, au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 23.00-05.00).

Nu a respectat măsura izolării

În ziua de 10 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Călinești au depistat un bărbat de 33 de ani, din comuna Călinești, care nu a respectat măsura carantinării la domiciliu. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeș și C.J.C.I. Argeș.

În ziua de 10 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au desfășurat activități pentru prevenirea răspândirii Coronavirusului, în zona de competență, în special în zona piețelor, complexelor comerciale și operatorilor economici din zona centrală a municipiul Pitești. Au fost verificate 9 societăți comerciale și 11 mijloace de transport în comun, precum și 107 persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.000 de lei, conform Legii 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală;

În ziua de 10 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au desfășurat activități pentru prevenirea răspândirii Coronavirusului, dar și pentru prevenirea comerțului ilegal de produse alimentare si nealimentare, în Piața Gavana, ocazie cu care au fost verificați 15 agenți economici, nefiind constatate nereguli.
De asemenea, polițiștii, împreună cu polițiștii locali au verificat 12 mijloace de transport în comun, cu privire la respectarea prevederilor Legii55/2020, nefiind constatate nereguli.

În ziua de 10 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au desfășurat activități de verificare, privind respectarea prevederilor legale în vigoare, în zona piețelor, centrelor comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun din zona de competență.
Au fost verificate 15 societăți comerciale și 9 mijloace de transport în comun, fiind aplicate un număr de 15 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.000 de lei, pentru nerespectarea de către persoanele fizice a obligației de a purta masca de protecție.

În ziua de 10 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești, împreună cu reprezentanți ai Poliției Locale Pitești, au desfășurat activități de verificare, privind respectarea prevederilor legale în vigoare, în zona piețelor, centrelor comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun din zona de competență.
Au fost verificate 14 societăți comerciale și mijloace de transport în comun, fiind aplicate un număr de 9 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.000 de lei, pentru nerespectarea de către persoanele fizice a obligației de a purta masca de protecție.
Totodată polițiștii din cadrul secției au desfășurat activități de prevenire, prin care au adus la cunoștință agenților economici și a persoanelor desemnate pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii 55/2020, să conștientizeze atât angajații, cât și clienții, cu privire la importanța purtării măștii de protecție.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, să respecte interdicțiile cu privire la organizarea de evenimente private și cu privire la deplasarea/libera circulație în intervalul orar 23.00-05.00 și să nu se expună la riscuri.

Scopul forţelor de ordine care desfăşoară activităţi de verificare nu este aplicarea de sancţiuni.

Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere de la lege.

Suntem şi vom fi prezenţi, permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei!

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

USR PLUS îi aruncă ‘cartoful’ fierbinte în brațe lui Florin Cîțu: Se cere trecerea spitalelor MApN, SRI, SIE și MAI în subordinea lui Vlad Voiculescu

Avatar

Publicat

in

De

Liderul deputaților USR-PLUS, Ionuț Moșteanu, a reacționat după declarația de presă a premierului Florin Cîțu. Acesta îi propune prim-ministrului să demareze trecerea tuturor spitalelor în subordinea Ministerului Sănătății și îi sugerează să înceapă cu unitățile medicale ale MApN, SRI, SIE și MAI. 

”Prim ministrul a declarat în seara asta că fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii. Deși foarte multe spitale nu sunt în subordinea Ministerului.

În spiritul reformei la care ne-am angajat împreună îi propun prim ministrului să demareze trecerea tuturor spitalelor în subordinea Ministerului Sănătății și să începem acest demers cu spitalele MAPN, SRI, SIE, MAI. Am auzit că acolo e mai mult loc, sunt mai bine dotate, e o atenție mai mare față de bolnavi. Nu trebuie să existe români ”speciali” în lupta cu boala. Haideți să facem asta!

Și apoi continuăm cu celelalte, cu spitalele județene ”confiscate” de baronii locali”, a scris Ionuț Moșteanu pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Medicul Beatrice Mahler: ‘Din păcate, ne confruntăm zi de zi cu situații în care pacienții amână foarte mult prezentarea la medic’

Avatar

Publicat

in

De

Medicul Beatrice Mahler, managerul institutului „Marius Nasta” din București, lansează un apel către bolnavii cronici să țină cont de simptome şi să apeleze imediat la medici. Ea a precizat că pe lângă pacienții COVID, și adulții bolnavi cronici în această perioadă vin la spital şi foarte mulți copii care au contactat boala de la familie pentru că au venit la medic mult prea târziu.

Medicul a mai subliniat că se încearcă atingerea unui echilibru astfel încât fiecare pacient, fie că e COVID sau cronic cu alte afecțiuni, să beneficieze de îngrijirea şi asistența medicală optimă, dar asta depinde mult și de cât de repede luam cu toții măsuri de la primele simptome.

Pacientului cronic  trebuie încurajat să ajung în spital, sau la un cabinet medical pentru a primi asistență

„La Marius Nasta terapia intensivă COVID și non-COVID vin este plină. Secția COVID este la capacitate maximă, dar și secțiile de Pneumologie au un număr foarte mare de pacienți  și de foarte multe ori și în aceste zone găsim cu dificultate locuri.

Încercăm în fiecare zi să găsim un echilibru între ceea ce înseamnă asistența pacientului COVID care este în acest moment extrem de importantă, dar și asistența pacientului cronic care trebuie încurajat să ajung în spital, sau un cabinet medical pentru a primi asistență.

Din păcate, ne confruntăm zi de zi cu situații în care pacienții amână foarte mult prezentarea la medic. În momentul în care ajung nu ne ajută nici pe noi să ajutăm foarte mult”, a explicat Beatrice Mahler, conform Antena3.ro.

Este important pentru copiii de lângă noi să fim și noi sănătoși

„Dramă este în cazul copiilor cu tuberculoză care se îmbolnăvesc de la un adult din preajma care dacă își mâna foarte mult diagnosticul poate să fie sursă de infecție pentru cei dragi și cei apropiați lui.

Este extrem de importantă atunci când simptomatologia persistă mai mult de două trei săptămâni, atunci când avem o stare de slăbiciune, când avem o tuse care nu este deloc normală, să ne adresăm medicului de familie. Este important pentru copiii de lângă noi să fim și noi sănătoși”, a spus medicul Beatrice Mahler, managerului institutului „Marius Nasta” din București.

Vezi și:

Beatrice Mahler trage semnalul de alarmă: ‘Avem în circulație și alte tulpini care ridică suspiciunea eficienței vaccinului. Eu cred că este o combinație de tulpini care circulă’

Medicul Beatrice Mahler atrage atenția: ‘S-a schimbat boala. Pacienții ajung să dezvolte forme brutal de violente, cu necesar crescut de oxigen’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend