Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

În Argeș, 250 de poliţişti pe străzi pentru prevenirea și combaterea COVID – 350 mașini verificate și 1350 cetățeni

Avatar

Publicat

in

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, alături de celelalte structuri cu atribuții în domeniu, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

40 de acțiuni punctuale au fost desfăşurate în ziua precedentă, (din care 37 de acțiuni independente ale polițiștilor, 2 acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș și o acțiune cu reprezentanți ai I.S.U. Argeș și polițişti locali), fiind verificate 272 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, precum și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți.
Aproape 250 de poliţişti şi de poliţişti locali au acţionat, în ultimele 24 de ore, pentru verificarea respectării normelor legale specifice stării de alertă, generată de creşterea numărului de persoane dignosticate cu coronavirus. Au fost vizate în special zonele aglomerate, centrele comerciale, mijloacele de transport în comun, precum şi localurile publice şi alte locaţii în care s-ar putea desfăşura evenimente private, a căror desfăşurare nu este permisă în această perioadă dificilă.

De asemenea, 346 de autovehicule au fost verificate, din care 105 mijloace de transport în comun. Totodată, din totalul celor 2.061 de persoane verificate, un număr de 1.333 de persoane au fost controlate cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 192 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 26.250 de lei. Dintre acestea, 184 de sancţiuni, în valoare de 23.250 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală, o sancţiune, în valoare de 1.000 de lei, a fost aplicată, ca urmare a nerespectării măsurii izolării, iar șapte sancțiuni, în valoare de 2.000 de lei, au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 23.00-05.00).

Nu a respectat măsura izolării

În ziua de 10 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Călinești au depistat un bărbat de 33 de ani, din comuna Călinești, care nu a respectat măsura carantinării la domiciliu. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeș și C.J.C.I. Argeș.

În ziua de 10 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au desfășurat activități pentru prevenirea răspândirii Coronavirusului, în zona de competență, în special în zona piețelor, complexelor comerciale și operatorilor economici din zona centrală a municipiul Pitești. Au fost verificate 9 societăți comerciale și 11 mijloace de transport în comun, precum și 107 persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.000 de lei, conform Legii 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală;

În ziua de 10 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au desfășurat activități pentru prevenirea răspândirii Coronavirusului, dar și pentru prevenirea comerțului ilegal de produse alimentare si nealimentare, în Piața Gavana, ocazie cu care au fost verificați 15 agenți economici, nefiind constatate nereguli.
De asemenea, polițiștii, împreună cu polițiștii locali au verificat 12 mijloace de transport în comun, cu privire la respectarea prevederilor Legii55/2020, nefiind constatate nereguli.

În ziua de 10 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au desfășurat activități de verificare, privind respectarea prevederilor legale în vigoare, în zona piețelor, centrelor comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun din zona de competență.
Au fost verificate 15 societăți comerciale și 9 mijloace de transport în comun, fiind aplicate un număr de 15 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.000 de lei, pentru nerespectarea de către persoanele fizice a obligației de a purta masca de protecție.

În ziua de 10 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești, împreună cu reprezentanți ai Poliției Locale Pitești, au desfășurat activități de verificare, privind respectarea prevederilor legale în vigoare, în zona piețelor, centrelor comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun din zona de competență.
Au fost verificate 14 societăți comerciale și mijloace de transport în comun, fiind aplicate un număr de 9 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.000 de lei, pentru nerespectarea de către persoanele fizice a obligației de a purta masca de protecție.
Totodată polițiștii din cadrul secției au desfășurat activități de prevenire, prin care au adus la cunoștință agenților economici și a persoanelor desemnate pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii 55/2020, să conștientizeze atât angajații, cât și clienții, cu privire la importanța purtării măștii de protecție.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, să respecte interdicțiile cu privire la organizarea de evenimente private și cu privire la deplasarea/libera circulație în intervalul orar 23.00-05.00 și să nu se expună la riscuri.

Scopul forţelor de ordine care desfăşoară activităţi de verificare nu este aplicarea de sancţiuni.

Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere de la lege.

Suntem şi vom fi prezenţi, permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei!

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Bill Gates: ‘Amenințarea următoarei pandemii va rămâne întotdeauna deasupra capului nostru’

Avatar

Publicat

in

De

Bill Gates crede că lumea trebuie să se pregătească pentru următoarea pandemie așa cum s-ar pregăti pentru un război. 

„Nu ne putem permite să fim prinşi din nou cu garda jos. Ameninţarea următoarei pandemii va rămâne întotdeauna deasupra capului nostru – cu excepţia cazului în care lumea ia măsuri pentru a o preveni,” a scris miliardarul filantrop, potrivit Mediafax, citează Digi24.ro.

Pentru a evita ravagiile făcute de Covid-19, „pregătirea pentru următoarea pandemie trebuie luată la fel de în serios ca ameninţarea războiului”.

„Oprirea următoarei pandemii va necesita cheltuirea a zeci de miliarde de dolari în investiţii în fiecare an, dar amintiţi-vă că costul pandemiei Covid-19 pentru întreaga lume este estimat la 28 trilioane de dolari. Lumea trebuie să cheltuiască miliarde pentru a economisi trilioane şi pentru a preveni milioane de decese. Cred că este cea mai bună, cea mai rentabilă poliţă de asigurare pe care şi-o poate permite lumea”, mai scrie Bill Gates.

În opinia lui Bil Gates, „cea mai mare parte a investiţiei trebuie să provină din ţările bogate, deoarece guvernele lor au cel mai mult de câştigat”.

Pe lângă investiţiile ştiinţifice care ar trebui să facă posibilă înfrângerea pandemiei Covid-19 şi a altora viitoare (diagnostice, vaccinuri, tratamente etc.), Bill Gates solicită, de asemenea, înfiinţarea unui „sistem global de alertă, de care nu dispunem azi la scară largă”, pentru a putea detecta epidemiile cât mai curând posibil.

Miliardarul, care a dat deja un semnal de alarmă cu privire la pericolele pandemiilor, în special într-o celebră conferinţă TED din 2015, susţine, de asemenea, crearea unei forţe de reacţie rapidă pentru bolile infecţioase, „pompierii pandemiei” care ar fi în alertă constantă pentru a răspunde unei potenţiale crize sanitare. Bill Gates estimează că ar fi nevoie de aproximativ 3.000 de astfel de profesionişti în întreaga lume.

Citește și:

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, s-a sucit! Ce declara când era în Opoziție: Fac parte dintr-un partid care se delimitează ferm de colaboratori ai fostului regim

Super veste pentru români! Această categorie de salariați ar putea ieși la pensie mai devreme

Ușor-ușor, se confirmă informația publicată de Bugetul.ro! Ministrul de Interne îi taie atribuțiile lui Bogdan Despescu

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Sebastian Bodu, consilier de stat în Guvernul Cîțu, îl face praf pe Dan Barna! ‘Zero toleranță față de colaboratorii Securității’ – Da, mai puțin când sunt ai noștri

Avatar

Publicat

in

De

Sebastian Bodu, consilier de stat în Guvernul Cîțu, la Cabinetul vicepremierului Kelemen Hunor, îl face praf pe vicepremierul Dan Barna, în contextul scandalului legat de numirea Florinei Prisecaru în funcția de director general-adjunct la Ministerul Economiei, pe care a încercat să o facă ministrul Economiei al USR, Claudiu Năsui.

Bodu a distribuit, pe Facebook, o postare de-a lui Dan Barna, în care șeful USR anunța în august 2019 că formațiunea sa are „zero toleranță față de colaboratorii Securității.

Da, mai puțin când sunt ai noștri…”, a comentat Bodu cu privire la postarea din 2019 a lui Barna.

Vezi și Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, s-a sucit! Ce declara când era în Opoziție: Fac parte dintr-un partid care se delimitează ferm de colaboratori ai fostului regim

Super veste pentru români! Această categorie de salariați ar putea ieși la pensie mai devreme

Ușor-ușor, se confirmă informația publicată de Bugetul.ro! Ministrul de Interne îi taie atribuțiile lui Bogdan Despescu

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, text care spune „Dan Barna 17 Aug 2019 ZERO toleranță față de colaboratorii Securității. tății.”

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend