Conecteaza-te cu noi

EVENIMENTE / CINEMA

În această seară: ,,Noi 4’’, în Mioveni

Avatar

Publicat

in

După cum v-am informat, în perioada 1-8 martie 2015 se va desfăşura ,,Festivalul de Teatru Mioveni’’, aflat deja la cea de-a doua ediţie. Astăzi începând cu ora 19:00, în sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor ,,Dacia’’ veţi avea ocazia de a viziona piesa de teatru ,,Noi 4’’ în regia Dorinei Chiriac.

Este o piesă cu tentă telenovelistică, dar și haioasă. Două prietene bune se întâlnesc pentru a o ajuta pe una din ele, să depășească un moment delicat emoțional: a aflat că soțul o înșeală și s-a hotărât să se întâlnească cu femeia care i-a luat mintile consortului. Aceasta se dovedește a fi chiar cea mai bună prietenă a soției înșelate.

Din distribuţie fac parte Lia Bugnar, Marius Manole, Maria Obretin şi Ilinca Manolache. Preţul unui bilet este de 30 de lei.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

La Muzeul Județean Argeș, expoziție dedicată lui Tudor Vladimirescu – erou al renașterii naționale

Avatar

Publicat

in

De

Revoluția de la 1821 condusă de Tudor Vladimirescu a fost unul dintre evenimentele care au marcat începutul procesului de renaștere națională a României. Revoluția a avut cauze naționale, economice și sociale și, deși a fost în cele din urmă înfrântă, a adus în atenția cancelariilor marilor puteri europene situația din Principatele Dunărene și a determinat  Imperiul Otoman să pună capăt domniilor fanariote.

Cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la revoluția lui Tudor din Vladimiri, Muzeul Județean Argeș oferă publicului spre vizionare o expoziție de fotografii, transpusă pe 44 de panouri. Pe aceste panouri se regăsesc obiecte din perioada respectivă: arme de foc (pistoale cu cremene și cu percuție, puști), arme albe (iatagane), vestimentație bărbătească din acea epocă.

Totodată sunt expuse și portrete, sculpturi, busturi cu Tudor Vladimirescu, scrisori cu autograful lui, precum și Foișorul Curților Boierești de la Golești, acesta fiind locul unde, conducătorul Revoluției de la 1821, și-a trăit ultimele zile de libertate, înainte de a fi prins și ucis de eteriști.

De asemenea sunt expuse și o serie de medalii, medalioane, monede sau bancnote care au fost emise cu chipul revoluționarului din Vladimiri.

Expoziția a fost realizată în colaborare cu: Complexul Național Muzeal Curtea Domnească – Târgoviște, Muzeul Golești, Muzeul Județean Gorj ,,Alexandru Ștefulescu”, Muzeul Municipiului București, Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Olteniei – Craiova, Muzeul Regiunii Porților de Fier și Muzeul Romanaților – Caracal.

Evenimentul va avea loc marți, 11 mai 2021, ora 12.00, în Grădina Publică din Pitești (vizavi de Muzeul Județean Argeș).

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Mîine se redeshide Planetariul din Pitești iar la Cetatea Poenari se poate urca – VEZI PROGRAMUL DE VIZITARE SI PREȚURILE

Avatar

Publicat

in

De

Planetariul din cadrul Muzeului Județean Argeș se redeschide marți, 27 aprilie, ora 9.00, cu respectarea măsurilor de siguranță împotriva infectărilor cu noul coronavirus.

Programul Planetariului va fi între orele 9.00 – 17.00, de marți până duminică, ore de spectacole: 10.00, 12.00, 14.00, 16.00, doar cu programare la telefon: 0723.344.586.

Publicul îşi va rezerva locurile la Planetariu prin telefon şi va respecta recomandările celor care operează Planetariul şi pe cele ale operatorului de rezervări. Grupurile organizate trebuie să aibă maxim 12 de persoane, inclusiv însoţitorul grupului, transmit reprezentanții Muzeului.

Prețurile biletelor pentru Planetariu sunt:

Adulţi – 10 lei/persoana

Elevi/studenţi/pensionari – 5 lei/persoana

De asemenea, vă reamintim programul de vizitare și pentru celelalte secții ale Muzeului Județean Arges:

Expoziţia Flori de mină – Comorile adâncurilor
Program de vizitare: luni-duminică, 9.00-17.00.
Preţuri bilete: Adulţi – 7 lei
Elevi/studenţi/pensionari – 3 lei

Galeria Naţională de Artă Naivă
Program de vizitare: luni-duminică, 9.00-17.00
Preţuri bilete: Adulţi – 8 lei
Elevi/studenţi/pensionari – 3 lei

Muzeul Sportului Argeşean ,,Campionii”:
Program de vizitare: luni-duminică, 9.00-17.00
Preţuri bilete: Adulţi – 6 lei
Elevi/studenţi/pensionari – 3lei

Castrul roman Câmpulung-Jidova
Program de vizitare:luni-duminică: 9.00-17.00
Preţuri bilete: Adulţi – 7 lei
Elevi/studenţi/pensionari – 3lei

Lapidarium
Program: luni-duminică: 9.00-17.00

Cetatea Poenari:
Program de vizitare: miercuri-duminică: 10.00-16.00.
Ultimul grup urcă la 14:30
Preţuri bilete: Adulţi – 10 lei
Elevi/studenţi/pensionari – 5 lei
Taxă utilizare binoclu panoramic cu fise – Sumă fixă 0,50 lei / 5min

Magazin suveniruri
Program: luni-vineri: 8.00 – 17.00
sâmbătă-duminică: 9.00 – 17.00

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend