Conecteaza-te cu noi

Campulung

În această săptămână, încep lucrările şi pe bulevard!

Avatar

Publicat

in

Astăzi, comemorăm un an de la distrugerea parcurilor
La o lună după semnarea contractului între Grup Corint şi autoritatea contractantă, municipiul nostru, anul trecut, 1 Aprilie a fost marcat istoric la Câmpulung. După un deceniu de aşteptare, megaproiectul de reabilitare de 250 miliarde demara în forţă fix de Ziua Păcălelilor. În mare grabă, Parcul Kretzulescu a fost transformat în şantier în lucru, urmat, spre surprinderea câmpulungenilor, de închiderea Grădinii Publice, lăsând populaţia în plină vară fără loc de relaxare şi verdeaţă. Cumulat cu cele trei ceasuri rele a unei zile de marţi pentru superstiţioşi, 1 aprilie 2014 ar fi trebuit să prindă oraşul nostru reabilitat cel puţin pe jumătate, şi ziua de azi să fie de mare sărbătoare, nu o glumă proastă servită câmpulungenilor. Din nefericire, firma din Alba Iulia, câştigătoarea licitaţiei, obişnuieşte să înceapă fără finalizare în mai multe zone odată şi se pare că acest hatâr nu-şi găseşte leac nici după un an de când s-a ales praful de simbolurile oraşului.

 

În iunie, Parcul Kretzulescu gata, în august, Grădina Merci terminată

 

Rememorând cele întâmplate, începând de pe 1 aprilie 2013, în cele 365 de zile, până azi, când se împlineşte fix un an, lista nu este prea lungă, deşi, cel puţin, în vorbe, părea că se dorea o lucrare de mare anvergură, care să schimbe la faţă oraşul unde au călcat înaintaşi celebri. După atâta aşteptare, în care proiectul Kretzulescu, cum este denumit prescurtat, a suferit mai multe modificări, mulţi câmpulungeni au crezut că începutul sfârşitului parcurilor este o farsă pusă la cale de 1 Aprilie şi, la un an, se întreabă dacă aceasta nu este reală. „Timp de 2 ani, se vor desfăşura lucrări în perimetrul pe care deja îl cunoaşteţi. Am constatat la foarte mulţi dintre concitadini o anumită curiozitate, probabil că în anii aceştia nu au avut foarte multă încredere că lucrarea va demara. Acum, există această certitudine. Lucrarea este a tuturor câmpulungenilor şi de ea vreau să fie mândri toţi câmpulungenii, nu echipa de la Primărie sau alte persoane. Este o lucrare ce aparţine Câmpulungului şi pentru asta fiecare din membrii comunităţii trebuie să fie mândru.”, a spus primarul fix acum un an. Din cei doi ani a trecut unul şi din lucrare nu este realizat nici 10%, o glumă bună de speriat copiii, care nu mai au unde să se joace. Şi dacă lucrarea a început cu primul obiectiv – Parcul Kretzulescu şi continuată în paralel, peste câteva săptămâni, cu Grădina Publică, aceasta ar fi trebuit să se extindă încă de anul trecut şi pe Bulevardul Pardon. Acest lucru nu s-a întâmplat în 2013, dar iată că se întâmplă în 2014, conform unor informaţii furnizate telefonic. „Cât timp lucrările vor fi finanţate, vom fi în graficul de execuţie şi ne va aduce în Parcul Kretzulescu terminarea lucrărilor în maximum 3 luni. De asemenea, în paralel, în această săptămână, vom începe zona pietonală de pe bulevard. La fel, vom acţiona imediat, începând cu data de 1 august, pe toată zona centrală din jurul Primăriei, urmând ca, în anul următor, să acţionăm pe străzile colaterale.”, a declarat arhitectul Dan Sabău de la Grup Corint.
Deci, conform planurilor, în iunie, Parcului  “Olga Bancic” ar trebui  să i se taie panglica,  iar până la Zilele Câmpulungului, de la sfârşitul lui iulie, Grădina Publică să fie cu toate florile şi arbuştii ornamentali sădite în pământ, în paralel cu demararea zonei pietonale de pe bulevard din această săptămână, iar după 1 august se încep lucrările şi în jurul Primăriei. Tot ce ar rămâne de executat în 2015, până în vară, termenul limită de implementare ar fi câteva retuşuri. Mai este un an până când ar trebui să se facă recepţia finală şi cum europenilor trebuie să le vii cu motive serioase pentru prelungirea perioadei de implementare, cum ar fi ierni geroase şi prelungite sau mari descoperiri arheologice, Grup Corint va recupera, începând chiar din această săptămână, timpul pierdut. Deocamdată, a fost ridicată o parte a căbănuţelor din faţa Primăriei, urmând ca zilele acestea să fie demontate şi cele rămase.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Bogdan Ivan: Dacă nu luăm măsuri urgent, sectorul HoReCa va dispărea!

Avatar

Publicat

in

De

Sectorul HoReCa, care contribuie cu peste 5% la PIB-ul României și angajează aproximativ 400.000 de oameni, a fost cel mai greu lovit de pandemia de coronavirus ȋn 2020. Având ȋn vedere prelungirea restricțiilor de către Guvern, candidatul PRO România Argeș, Bogdan Ivan, avertizează că acest sector este la un pas de dispariție și că economia națională nu ȋși permite asta.
“Dacă exista o gândire strategică la nivelul Guvernului, HoReCa nu era azi la un pas de dispariție. E ușor să ȋnchizi tot, de pe o zi pe alta, dar nu așa trebuie făcute lucrurile, lipsa asta de viziune ne costă scump, din punct de vedere al economiei. România nu ȋși permite să piardă 5 procente din PIB și sute de mii de locuri de muncă.
La nivel de HoReCa, noi am avut vara asta doar câteva focare, ȋn toată țara. Antreprenorii din industrie au demonstrate că pot gestiona pandemia și au luat măsuri de siguranță. După ce au investit ȋn aceste măsuri, Guvernul i-a ȋnchis la loc, ȋn câteva luni. E bătaie de joc.
Am văzut ȋn weekend un sondaj că aproape 80% dintre români vor ca restaurantele să fie redeschise. Trebuie să ținem cont și de dorințele și nevoile oamenilor, nu suntem ȋn dictatură.
Autoritățile trebuie să vină repede cu un plan pentru redeschiderea localurilor, la o capacitate redusă, bineȋnțeles, cu sisteme de ventilație corespunzătoare, norme de igienă clare etc. La fel, trebuie să ȋnceapă să testeze populația, așa cum PRO România susține de câteva luni, pentru a izola doar oamenii infectați, iar restul să poată merge la serviciu, să iasă ȋn oraș, să aibă o viață cât de cât normală.
Pentru ajutorarea afacerilor din HoReCa afectate de pandemie, PRO România propune acordarea, ȋn 2021, a unui sprijin economic de criză. Asta ȋnseamnă reducerea TVA la 5% pentru serviciile din industrie, anularea unor taxe și impozite și ajutor pentru plata chiriei, ȋn valoare de 50%”, a spus Bogdan Ivan, liderul PRO România Argeș.

Realizat de Klanar Imob Tour SRL, la comanda PRO ROMÂNIA ARGEŞ, cod mandatar financiar 11200008

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Firmă din Argeș prinsă vânzând lemne fără acte

Avatar

Publicat

in

De

În ziua de 22 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au acționat, împreună cu specialiștii Biroului Garda Forestieră Județeană Argeșdin cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, pentru combaterea sustragerii, transportului și comercializării de material lemnos fără forme legale, ocazie cu care au efectuat un control la o societate comercială cu sediul în localitatea Dragoslavele, având ca obiect de activitate comercializarea, prelucrarea și depozitarea materialului lemnos.

Din verificări s-a constatat faptul că, administratorul societății verificate a expediat, fără documente legale, cantitatea de 16,49 m.c. de material lemnos.

De asemenea, avizele de însoțire a materialelor lemnoase nu erau înregistrate conform normelor legale.

Ca urmare a celor constatate, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 11.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravenţiile silvice, iar materialul lemnos în cauză a fost confiscat și predat ocolului silvic competent.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend