Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

În 2020, viteza medie de download la nivel naţional a fost de 185,8 Mbps pentru internetul fix, în creştere cu aproape 25% comparativ cu anul anterior

Publicat

in

Românii au experimentat în 2020 o viteză medie de download la nivel naţional de 185,8 Mbps pentru internetul fix, în creştere cu aproape 25% comparativ cu anul anterior, arată datele Netograf.ro, o platformă electronică concepută de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) pentru a le oferi utilizatorilor de internet din România un instrument cu care să verifice permanent calitatea serviciului de internet pe care îl plătesc.

“Calitatea serviciilor de acces la internet s-a menţinut pe parcursul anului 2020, fiind înregistrate îmbunătăţiri în cazul serviciilor de acces la internet la punct fix, chiar şi în condiţiile creşterii traficului de date înregistrat în contextul intensificării utilizării acestor servicii în anul pandemic 2020. Statisticile elaborate de ANCOM pe baza testelor efectuate pe platforma Netograf arată că în anul 2020 românii au experimentat o viteză medie de download la nivel naţional de 185,8 Mbps pentru internetul fix, în creştere cu aproape 25% comparativ cu anul anterior, în timp ce viteza medie înregistrată pentru internetul mobil s-a menţinut constantă, la 24,2 Mbps, performanţe remarcabile în contextul pandemiei şi al volumului sporit de comunicaţii fixe şi mobile”, a declarat Eduard Lovin, vicepreşedintele ANCOM.

Testele efectuate de utilizatori pe platforma Netograf arată că în anul 2020 viteza medie de download la nivel naţional pentru internetul fix a crescut cu aproape 25% faţă de anul 2019, până la 185,8 Mbps, în timp ce viteza medie de upload s-a menţinut constantă la 111,4 Mbps, scrie News.ro.

Datele înregistrate prin intermediul platformei informatice Netograf referitoare la vitezele de transfer se corelează cu tendinţa generală rezultată din raportările de date statistice ale furnizorilor de comunicaţii electronice corespunzătoare vitezelor de transfer şi traficului lunar mediu pe locuitor, calculate de ANCOM pe baza raportărilor furnizorilor.

Astfel, cifrele evidenţiate de măsurătorile Netograf reflectă creşterea numărului conexiunilor de foarte mare viteză (cel puţin 100 Mbps) la puncte fixe cu 16% faţă de anul precedent, ponderea conexiunilor de foarte mare viteză ajungând la 80% la sfârşitul anului 2020. Implementarea soluţiilor necesare pentru susţinerea vitezelor mai mari se reflectă şi în creşterea semnificativă, peste evoluţiile din anii anteriori, a traficului lunar mediu pe locuitor din anul 2020 la valori de 44 GB/locuitor/lună, de peste 50% faţă de anul anterior.

”În anul 2020 se poate constata, în general, o tendinţă de creştere a valorilor vitezelor medii de download şi upload pentru conexiunile de internet fix înregistrate la nivel de judeţ, comparativ cu anul 2019”, potrivit Netograf.ro.

Viteza medie de download pentru conexiunile de internet fix variază de la un judeţ la altul, între 95,2 Mbps (Covasna) şi 235,5 Mbps (Ialomiţa). În ceea ce priveşte conexiunile de internet mobil, viteza medie de download variază între 12,9 Mbps (Giurgiu) şi 48,9 Mbps (Vrancea).

„În contextul creşterii cu aproximativ 30% a traficului de internet în reţelele fixe pe durata anului 2020, determinată de implementarea muncii la distanţă, mutarea cursurilor şcolare şi universitare în mediul online şi de creşterea semnificativă a componentei de entertainment online, creşterea vitezelor de transfer de care au beneficiat utilizatorii reprezintă un indicator important al rezilienţei reţelelor şi al performanţei serviciului de acces la internet din România. Pe parcursul anului trecut, toţi furnizorii au luat măsuri pentru monitorizarea mai eficientă a capacităţii disponibile a reţelei şi ajustarea rapidă în funcţie de necesităţi, pentru modernizarea echipamentelor de reţea şi pentru simplificarea şi eficientizarea procesului de achiziţie”, a adăugat vicepreşedintele Lovin.

Rezultatele testelor efectuate de utilizatori pe platforma Netograf indică o viteză medie de download la nivel naţional pentru internetul mobil de 24,2 Mbps, păstrându-se constantă comparativ cu anul 2019, respectiv o viteză medie de upload de 10,2 Mbps pentru internetul mobil la nivel naţional pe parcursul anului 2020, în scădere cu 19%.

Raportul ANCOM privind calitatea serviciului de acces la internet în anul 2020 a fost realizat pe baza unui număr de 322.777 de teste valide efectuate prin intermediul celor trei tipuri de aplicaţii Netograf: web, aplicaţii pentru terminale fixe şi aplicaţii pentru terminale mobile.

Raportul oferă, pe lângă informaţiile privind vitezele de download şi upload şi informaţii cu privire la întârzierile şi variaţiile întârzierilor de transfer a pachetelor de date atât pentru furnizorii de servicii de acces la internet fix, cât şi pentru furnizorii de servicii de acces la internet mobil, statistici pe judeţe privind numărul de teste, vitezele de download şi upload medii şi întârzierile medii, precum şi informaţii legate de termenele necesare pentru furnizarea serviciului de acces la internet, termenele de remediere a deranjamentelor sau frecvenţa reclamaţiilor utilizatorilor şi termenul de soluţionare a acestora.

Netograf este o platformă electronică concepută de ANCOM pentru a le oferi utilizatorilor de internet din România un instrument independent, obiectiv şi gratuit pentru a verifica permanent calitatea serviciului de internet pe care îl plătesc. Utilizatorii pot verifica în acest fel dacă serviciul de internet utilizat se ridică la calitatea prevăzută în ofertă şi în contractul încheiat. Totodată, aceştia au acces la statistici ale valorilor parametrilor de calitate, obţinute pe baza testelor realizate de alţi utilizatori ai Netograf. Platforma Netograf cuprinde alicaţia web, aplicaţia desktop pentru terminale fixe ce poate fi descărcată de pe site şi aplicaţiile mobile pentru sistemele de operare Android şi iOS disponibile în magazinele dedicate (Google Play pentru Android şi App Store pentru iOS).

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Impresarul lui Robert Lewandowski face SCANDAL, după ce Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur: ‘Trofeul îi aparţine lui Robert Lewandowski. El îl merita’

Publicat

in

De

Iranianul Pini Zahavi, impresarul lui Robert Lewandowski, a afirmat că atacantul de la Bayern Munchen merita să câştige Balonul de Aur, în locul lui Lionel Messi.

“Toate felicitările pentru Lionel Messi: un jucător impresionant şi o legendă eternă. Dar Balonul de Aur din 2021 nu îi aparţine. Nu de această dată. Balonul de Aur îi aparţine lui Robert Lewandowski. El îl merita”, a spus Zahavi, conform lefigaro.fr.

Jucătorul echipei Paris Saint-Germain, Lionel Messi, a câştigat Balonul de Aur, luni seară, acesta fiind al şaptelea trofeu pentru el, scrie news.ro.

Robert Lewandowski (Bayern Munchen) a câştigat trofeul de atacantul anului, iar Gianluigi Donnarumma (PSG, fost la AC Milan) a fost desemnat cel mai bun portar.

În clasamentul per total, polonezul Lewandowski a fost pe 2, iar italianul Jorginho a fost pe 3.

Messi este câştigător cu Argentina în acest an al Copei America.

Marele rival al lui Messi, Cristiano Ronaldo, a ocupat locul 6 în acest clasament.

Unul dintre favoriţi, Karim Benzema, de la Real Madrid, a fost pe locul 4.

Titlul de cel mai bun club al anului a revenit celor de la Chelsea.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

As many as 41,562 people get the COVID shot in past 24 hours, 9,531 as first-time recipients

Publicat

in

De

As many as 41,562 people have received the coronavirus jab with either the Pfizer, Moderna, AstraZeneca or Johnson&Johnson vaccine in the past 24 hours, the National COVID Vaccination Coordination Committee (CNCAV) informs on Tuesday.

As many as 9,531 people were given the first shot, 12,891 received the second shot, and 19,140 the third booster shot.

According to CNCAV, 14,927,256 doses of vaccine have been administered since the start of the vaccination campaign on December 27, 2020 to 7,749,385 persons of whom 7,433,026 received the complete vaccination scheme and 1,565,385 were given the third dose.

Of those vaccinated in the last 24 hours, 15 persons experienced side effects, all whole-body reactions.

As many as 19,428 side effect occurrences to COVID vaccines have been reported since the start of the vaccination campaign – 2,099 local and 17,329 systemic side effects.

AGERPRES

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend