Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Împuternicitul Guvernului federal german pentru minorități: Postarea Danei Varga, consilier de stat,”lovește din nou” minoritatea germană / Am trimis o scrisoare premierului Dăncilă

Publicat

in

Postarea Danei Varga, consilier de stat în Cabinetul Dăncilă, ce prezintă un colaj foto în care președintele Klaus Iohannis este prezentat alături de Adolf Hitler, „lovește din nou” minoritatea germană în totalitatea ei, a declarat, pentru Deutsche Welle, Bernd Fabritius, împuternicitul Guvernului federal german pentru imigranți de origine germană și minorități naționale. El spune că i-a trimis premierului Viorica Dăncilă o scrisoare în care și-a exprimat indignarea și a cerut clarificarea poziției Guvernului.

Bernd Fabritius a spus că a luat la cunoștință „cu indignare” „noua calomniere din partea unui înalt reprezentant al unui partid de guvernamânt la adresa minorității germane din România”.

„Postarea doamnei Dana Varga, consilier de stat a guvernului Dăncilă, prin care se forțează o asemănare între președintele României, domnul Klaus Johannis, membru al acestei minorități, cu Adolf Hitler, îl vizează pe președintele țării, dar lovește din nou – după incidentele anterioare provocate de domniile lor, Liviu Pop, Lia Olguța Vasilescu și Darius Vâlcov – minoritatea germană în totalitatea ei. Această defăimare repetată a unei minorități naționale, care promovează scindarea societății civile, este absolut inadmisibilă”, a declarat împuternicitul Guvernului federal german.

El a spus că i-a trimis premierului Viorica Dăncilă o nouă scrisoare oficială, pe cale diplomatică, în care și-a exprimat indignarea și a cerut clarificarea poziției Guvernului.

Interviul Deutsche Welle poate fi citit integral aici.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Dr. Adina Alberts desfiinteaza legea carantinarii: ‘Nicolae Ceaușescu ar fi râs cu lacrimi de ar fi fost azi printre noi’

Publicat

in

De

Medicul Adina Alberts desfiinteaza legea carantinei si izolarii, sustinand pe Facebook ca `pare a fi un cal troian impins adanc in miezul democratiei`.

`Legea carantinării, un început în forță al NAȚIONALIZĂRILOR? Nicolae Ceaușescu ar fi râs cu lacrimi de ar fi fost azi printre noi.

Doi ierarhi CANDIDEAZĂ pentru scaunul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, după moartea IPS Pimen

Legea privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, pe scurt „Legea carantinării”, pare a fi un cal troian împins adânc în miezul democrației. Un articol din legea care s-a împotmolit, momentan, la Senat, specifică faptul că un „infectat” își poate pierde temporar, chiar și dreptul la proprietate, pe lângă faptul că poate fi luat cu forța din propriul domiciliu atunci când DSP-ul o cere!
Așadar, dragii mei, întrebați-mă să vă întreb! Deschidem poarta DICTATURII?! Doar pentru că politicienii ne spun că dau o lege dură, pentru că „ne vor binele”, că vor „să salveze vieți”? Dar ce treabă au bunurile unui bolnav cu boala propriu-zisă?!
Alineatul 44, punctul 2: „Carantina bunurilor se instituie pentru bunurile suspecte de a fi contaminate, mijloace de transport sau alte bunuri suspecte de a fi contaminate, sau distrugere, după caz. Procedura de decontaminare sau distrugere se stabileşte prin ordin al ministrului Sănătății.”
Deci, ne luați casele, domnilor politicieni? Legiuți că ne veți distrugeți bunurile dacă dvs veți decide că este spre binele sănătății noastre?! Dacă ești SUSPECT CĂ AI FI INFECTAT, practic nu mai ai nicio proprietate, pentru că orice ai atins se carantinează, nu? Nu credeți că mergeți mult prea departe, domnilor politicieni?! Vă reamintesc un vers din Imnul țării noastre DEMOCRATE, domnilor politicieni:
„Viață în libertate ori moarte!, strigă toți.”

PS: Mâine, duminică, 12 iulie, ora 18:00, voi fi împreună cu colaboratorii mei, în Parcul Herăstrău, la intrarea dinspre Arcul de Triumf. Sunt nerăbdătoare să vă cunosc personal pe câți mai mulți dintre dvs, stimații mei prieteni virtuali!`, scrie medicul pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Croaţia, pe urmele României! Masca devine obligatorie în spaţiile publice închise, după ce cazurile cu COVID-19 au explodat

Publicat

in

De

Croaţia a anunţat sâmbătă că purtatul măştii va deveni obligatoriu de săptămâna viitoare în majoritatea spaţiilor publice închise, în contextul în care numărul de cazuri de coronavirus continuă să crească, relatează Reuters, conform AGERPRES.

Numărul de noi infecţii a fost de 140 sâmbătă, un record pentru 24 de ore până acum. Majoritatea cazurilor sunt în capitala Zagreb şi în estul ţării.

Direcţia Naţională de Protecţie Civilă a transmis că începând de luni masca va deveni obligatorie atât pentru angajaţi, cât şi pentru clienţi în magazine, şi de asemenea pentru angajaţii din baruri, restaurante şi alte locuri unde există o apropiere de clienţi.

Scrisoarea-protest a unor medici din linia întâi: semnal de alarmă pentru Parlament

Utilizarea măştii de protecţie în transportul public a devenit obligatorie în urmă cu câteva săptămâni.

În lunile de primăvară, Croaţia a limitat cu succes răspândirea bolii, iar până la începutul lunii iunie numărul de noi cazuri scăzuse la doar câteva pe zi sau la nici unul.

Cu toate acestea, numărul de noi cazuri a crescut în ultimele săptămâni, multe voci acuzând pentru asta înmulţirea diferitelor adunări, cum ar fi nunţile.

Aproximativ 500.000 de turişti din ţări din Europa Centrală şi din Germania sunt în prezent în vacanţă pe Coasta Adriaticii, însă în rândul lor au fost înregistrate doar câteva cazuri.

Croaţia a înregistrat până acum 3.672 de cazuri de COVID-19 şi 118 decese. În prezent există 1.088 de cazuri active.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend