Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

IMPRESIONANT: Deținuții din Iași AU DONAT bani unei fundații care împarte mâncare persoanelor defavorizate

Avatar

Publicat

in

Gest frumos făcut de cei aflați în spatele gratiile în pragul sărbătorilor pascale. Mai mulți deținuți din Penitenciarul Iași au donat bani unei fundații, care oferă mâncare bolnavilor cronici, bătrânilor singuri, familiilor monoparentale sau cu mai mulți copii din trei localități din județul Neamț.

Câțiva deținuți din Penitenciarul Iași au făcut cereri pentru retragerea unor sume de bani din conturile personale, pe care le-au donat unei fundații din județul Neamț care împarte mâncare la aproximativ 150 de persoane defavorizate din trei localități.

„Au adresat administrației locului de deținere o solicitare, iar ca obiect este donarea de sume de bani din conturile personale către o fundație”, a declarat, pentru MEDIAFAX, locțiitorul purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Iași, Carla Carmen Diaconu.

Citește și: O patroană de hotel transformat în locație de CARANTINĂ a izbucnit la adresa românilor: Colegii mei îndură injurii

Banii vor ajunge în conturile Fundației Împreună pentru Solidaritate Socială care, prin angajații și voluntarii acesteia, de aproximativ o săptămână, este alături de persoanele sensibile din punct de vedere al sănătății sau de cele care se află în imposibilitatea de a se autogospodări.

„Încercăm să distribuim mâncare persoanelor vulnerabile, fie că vorbim de bolnavi cronici, bătrâni singuri, familii monoparentale și familii cu mai mulți copii cu o situație financiară precară”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Corina Băhneanu, unul dintre angajații fundației.

Aproximativ 150 de persoane din comunele Săvinești, Dumbrava Roșie și orașul Roznov primesc, zilnic, câte o masă caldă. Beneficiarii sunt identificați cu sprijinul birourilor de asistență socială din cadrul primăriilor, cu care sunt încheiate acorduri de parteneriat.

„Încercăm să distribuim în condiții cât mai bune, împreună cu primăriile din zonă. Avem parteneriat cu Primăria Săvinești, Dumbrava Roșie și Roznov. Un reprezentant al nostru, care este voluntar, merge cu cineva de la primărie și distribuie în funcție de cum au prioritizat ei beneficiarii. La Săvinești sunt în jur de 70 de beneficiari, la Dumbrava Roșie sunt aproximativ 50 și la Roznov 25”, a mai spus Corina Băhneanu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Compania Moderna pregătește un vaccin anti-COVID-19 pentru copii: ‘Am început un studiu în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani’

Avatar

Publicat

in

De

Președintele companiei americane de biotehnologie Moderna Therapeutics, Stéphane Bancel, a precizat că este necesar un vaccin anti-COVID-19 pentru copii ”dacă vrem cu adevărat să obținem un procent satisfăcător de oameni imunizați prin vaccin sau infectare naturală, astfel încât acest virus să fie sub control”.

Ca să putem trăi „așa cum trăim cu gripa sau alte virusuri respiratorii, cred că vaccinarea adolescenților este importantă”, explică el, adăugând că Moderna lucrează în prezent în această direcție.

„Am început un studiu în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, în decembrie. Lucrăm pentru a obține rezultatele în primăvară, astfel încât să ne putem adresa din nou agențiilor de reglementare pentru a modifica autorizația”, a explicat Stéphane Bancel.

„Dacă am putea vaccina elevii de gimnaziu și liceu în timpul verii și s-ar putea întoarce la școală în mod normal, ar fi cu adevărat un mare succes pentru toată lumea”, concluzionează el, conform smartradio.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

O nouă lovitură pe frontul comercial! UE se înarmează cu capacitatea de a impune tarife împotriva SUA

Avatar

Publicat

in

De

Uniunea Europeană se înarmează cu capacitatea de a impune tarife împotriva SUA şi altor rivali comerciali care refuză rezolvarea conflictelor, după blocarea de către Washington a unui organism de apel al Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), transmite Reuters, conform news.ro.

Cu o zi înainte ca Joe Biden să devină preşedinte al SUA, Parlamentul European a votat marţi cu 653 de voturi pentru la 10 pentru o lege de aplicare a măsurilor de răspuns, care va intra probabil în vigoare până la începutul lunii martie.

Legea este concepută pentru a proteja interesele blocului în cazuri de care, în mod normal, ar trebui să se ocupe OMC.

Parlamentarul luxemburghez Christophe Hansen a declarat că legea ar trebui să-i descurajeze pe alţii să implementeze ”tactici din era Trump”.

”A doua zi de la votarea acestui amendament, este învestit un nou preşedinte american. Împreună putem găsi soluţii care să pună capăt diferenţelor noastre şi împreună putem relua activitatea OMC”, a declarat acesta.

Robert Turcescu i-a compus poezie lui Nicușor Dan: Nicule, îți spun, nu-i bine/ E frig de te caci pe tine!

Comisia de apel a OMC, care a acţionat ca o instanţă supremă pentru disputele internaţionale, a rămas cu prea puţini judecători în decembrie 2019, după ce administraţia preşedintelui american Donald Trump a blocat noile numiri.

Orice membru al OMC nemulţumit de decizia unei comisii a OMC de nivel inferior nu are unde să facă apel la decizia respectivă.

Conform noii legi, UE va putea lua măsuri de represalii dacă o altă ţară îi refuză o soluţionare în acest fel. UE a convenit asupra unui sistem interimar de contestaţii cu partenerii comerciali, inclusiv Australia, Brazilia şi China, dar nu şi cu Statele Unite.

”Cu acest vot, veţi permite Europei să transmită un mesaj partenerilor săi comerciali – există reguli şi trebuie respectate”, a declarat parlamentarul francez Marie-Pierre Vedrenne.

Legea este una dintre o serie de măsuri de apărare a pieţelor UE. De asemenea, Comisia Europeană s-a angajat să propună în acest an noi norme pentru protejarea blocului împotriva acţiunilor ”coercitive” ale altor părţi.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend