Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Important! Aceste persoane vor primi amenzi uriașe dacă nu vor respecta regulile de folosire a anumitor tipuri de tichete

Publicat

in

Vești importante! Persoanele singure sau familiile cu venituri mici, aflate în risc de sărăcie extremă, vor primi tichete sociale pentru alimente de bază și mese calde începând cu luna viitoare și până la sfârșitul acestui an. Cei care nu vor respecta regulile privind utilizarea acestor tichete sociale pot primi amenzi de până la 10.200 de lei.

Tichetele sociale pentru alimente de bază și mese calde au fost introduse recent prin OUG 63/2022 și sunt destinate persoanelor cu venituri mici, aflate în pragul sărăciei extreme. Ajutorul de la stat are valoarea de 250 de lei și se va acorda o dată la două luni, în perioada iunie – decembrie 2022. Tichetele vor fi emise pe card și se vor distribui prin poștă.

Pentru a-i descuraja pe beneficiari să se abată de la regulile stabilite pentru utilizarea tichetelor sociale, autoritățile au stabilit amenzi usturătoare în cazul celor ce nu respectă legislația.

Concret, utilizarea, de către beneficiari, a tichetelor sociale în alt scop decât cel prevăzut de OUG 63/2022 (cumpărarea de alimente de bază și asigurarea de mese calde) va putea fi sancționată cu amenzi cuprinse între 1,5 și două puncte-amendă. Tot ordonanța stabilește și care este valoarea unui punct-amendă: “un punct-amendă reprezintă contravaloarea unui salariu de bază minim brut pe țară garantat în plată”, adică 2.550 de lei. Asta înseamnă că amenzile pot fi, în acest caz, cuprinse între 3.825 și 5.100 de lei.

Citește și: Vești importante pentru anumite categorii de persoane! Vor primi mai multe tichete de acest tip

Pe de altă parte, solicitarea, de către beneficiari, de numerar în schimbul tichetelor sociale pentru produse alimentare și mese calde sau pentru fracțiuni din acestea va fi sancționată cu amenzi între 7.650 și 10.200 de lei (între trei și patru puncte-amendă).

Ordonanța stabilește sancțiuni și pentru unitățile emitente ale tichetelor sociale sau magazinele/ cantinele unde se pot folosi aceste ajutoare. De pildă, pentru furnizarea de numerar în schimbul tichetelor sociale sau pentru fracțiuni din acestea, amenzile sunt cuprinse tot între 7.650 și 10.200 de lei, ca în cazul beneficiarilor.

Tot magazinele sau cantinele vor risca amenzi cuprinse între 10.200 și 17.850 de lei (între patru și șapte puncte-amendă) pentru acceptarea tichetelor de la alte persoane decât destinatarul final.

În schimb, unitățile emitente ale tichetelor pot primi amenzi cuprinse între 25.500 și 35.700 de lei (10-14 puncte-amendă) pentru nealimentarea cardurilor, o dată la două luni, cu suma de 250 de lei și pentru neînscrierea pe suportul electronic a datelor de identificare a beneficiarului, a perioadei de valabilitate și a interdicției de a fi utilizate pentru alte scopuri decât cel pentru care au fost emise, conform avocatnet.ro.

De aceste tichete vor putea beneficia, de luna viitoare, persoanele vulnerabile, și anume:

  • pensionarii și persoanele, indiferent dacă sunt copii sau adulți, cu handicap (grav, accentuat sau mediu) cu venituri mai mici sau egale cu 1.500 de lei;
  • familiile cu cel puțin doi copii în întreținere care au, pe membru de familie, venituri nete mai mici sau egale cu 600 de lei;
  • familiile monoparentale care au venituri nete mai mici sau egale cu 600 de lei;
  • familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001;
  • persoanele fără adăpost.

Vezi și:

EXCLUSIV Răsturnare de situație! Avocatul Elenei Udrea anunță că fostul ministru nu-și joacă ultima carte luni

EXCLUSIV Elena Udrea este optimistă, înaintea verdictului de luni! Avocatul fostului ministru: Am vorbit ieri

Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial! Majorare de 75% din salariu pentru munca suplimentară în 2022, pentru polițiștii din penitenciare

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Se încing spiritele la nivel mondial! SUA, Regatul Unit, Japonia, Australia și Noua Zeelandă încearcă să oprească influența Chinei în Pacific

Publicat

in

De

SUA, Regatul Unit, Japonia, Australia și Noua Zeelandă  au lansat o nouă iniţiativă de strângere a legăturilor cu ţările insulare din Pacific, unde China încearcă să îşi promoveze propria cooperare economică şi în domeniul apărării.

Cele cinci ţări au difuzat o declaraţie comună privind mecanismul „Partners in the Blue Pacific” (Parteneri în Pacificul Albastru) prin se angajează să caute modalităţi mai eficiente de a face faţă „presiunii în creştere asupra ordinii internaţionale libere şi deschise, bazate pe reguli”, transmite Kyodo.

Documentul menţionează domenii posibile de cooperare cu state cum ar fi Fiji, Micronezia şi Tonga, printre care schimbările climatice, transportul, securitatea maritimă, sănătatea şi educaţia.

Statele Unite şi aliaţii lor, inclusiv Japonia, sunt alarmate de încercările Chinei de a-şi spori influenţa în Pacific prin iniţiative cun ar fi pactul de securitate încheiat în aprilie cu Insulele Solomon. Conform acestuia, Beijingul va putea trimite efective de poliţie, militari şi alte categorii de personal înarmat, iar navele chineze vor putea ancora în insule.

Presa australiană a semnalat şi încercări – deocamdată nereuşite – ale Chinei de a convinge alte state insulare din Pacific să semneze acorduri comerciale, de securitate sau de cooperare poliţienească, ori referitoare la pescuit.

De asemenea, China a militarizat avanposturi în Marea Chinei de Sud şi a efectuat de mai multe ori incursiuni în apele japoneze din jurul insulelor Senkaku din Marea Chinei de Est, controlate de Tokyo, dar revendicate de Beijing.

Noua iniţiativă a aliaţilor SUA urmăreşte să ofere rezultate ţărilor vizate şi să creeze legături mai strânse cu Forumul Insulelor din Pacific, ca principal motor al acţiunilor regionale.

Declaraţia comună anunţă intenţia Washingtonului de a-i invita anul acesta pe miniştrii de externe din cele patru state partenere, pentru o evaluare a progreselor, informează agerpres.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Volodimir Zelenski: ‘Nu vom lăsa războiul Rusiei să ne distrugă. Și vrem să oprim războiul înainte de a distruge viețile oamenilor în alte state ale Europei, Africii, Asiei, Americii Latine’

Publicat

in

De

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a lansat un participanţilor la Festivalul Glastonbury din Marea Britanie pentru sprijin, îndemnându-i să răspândească adevărul despre invazia Rusiei şi să facă presiuni asupra politicienilor pentru a ajuta la restabilirea păcii.

Zelenski, purtând ţinuta militară caracteristică, a atras urale după ce şi-a transmis mesajul preînregistrat de pe două ecrane mari, înainte de concertul trupei Libertines.

Rusia ne-a furat pacea”, a spus el mulţimilor de la Glastonbury.

Nu vom lăsa războiul Rusiei să ne distrugă. Şi vrem să oprim războiul înainte de a distruge vieţile oamenilor în alte state ale Europei, Africii, Asiei, Americii Latine. Toate sunt ameninţate acum.”, a continuat el.

Glastonbury este cea mai mare concentrare de libertate în aceste zile şi vă rog să împărtăşiţi acest sentiment cu toţi cei a căror libertate este atacată”, a spus Zelenski, vorbind în limba engleză.

”Distribuiţi adevărul despre războiul Rusiei. Ajutaţi-i pe ucrainenii care sunt forţaţi să-şi părăsească locuinţele din cauza acestui război. Faceţi presiuni asupra tuturor politicienilor pe care îi cunoaşteţi, pentru a ajuta la reinstaurarea păcii în Ucraina. Timpul este nepreţuit şi fiecare zi se măsoară în vieţi omeneşti”, a adăugat preşedintele ucrainean.

Cu cât ni se alătură mai mulţi oameni în apărarea libertăţii şi adevărului, cu atât războiul Rusiei împotriva Ucrainei se va încheia mai repede”, a continuat el.

Demonstraţi că libertatea învinge întotdeauna!”, a încheiat el, potrivit news.ro.

Vezi și:

Volodimir Zelenski a prins ‘curaj’ după ce a Ucraina a primit statutul de țară candidată la Uniunea Europeană: Ucraina nu mai este o țară terță

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend