Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

ACTUAL

Imagini de coşmar pe strǎzile din Curtea de Argeş : «Nu e normal sǎ vedem aşa ceva zilnic »

Publicat

in

In ultima perioadǎ, tot mai mulţi argeşeni ne reclamǎ la redacţie dar şi prin intermediul internetului faptul cǎ, în Curtea de Argeş, magazinele de pompe funebre au o imagine greu de suportat, mai ales în zonele centrale ale municipiului. Mulţi dintre ei şi-ar dori ca aleşii locali sǎ ia o mǎsurǎ în acest sens, aşa cum au luat, cel puţin teoretic, cu spaţiile abandonate scoase spre închiriat.

E groaznic sǎ vezi coşciuge şi cruci când de plimbi prin parc

Mihai S, are 56 de ani şi obişnuieşte ca dupǎ amiezele dar şi la sfârşit de sǎptǎmânǎ sǎ iasǎ la plimbare prin parcurile municipiului. Cel de la Sân Nicoarǎ îl evitǎ însǎ în ultima perioadǎ şi asta din cauza magazinului de pompe funebre care, spune el, îl duce cu gândul numai spre lucruri rele. « Pǎi vrei sǎ intri în parc şi dai cu ochii de un dric, de cruci, sicrie şi coroane. Nu e normal aşa ceva, în plin centru istoric al unui oraş turistic. Nu zice nimeni cǎ astfel de locaţii nu ar trebui sǎ existe dar, nu aşa, la vedere. Sau, mǎcar sǎ nu îi mai lase sǎ îşi « etaleze » marfa pe stradǎ…. » ne povesteşte supǎrat argeşeanul.

Dricul reclamat dar niciodatǎ amendat

Dricul cu pricina, parcat de cele mai multe ori, în loc nepermis, pe trotuar sau pe aleea de la intrarea în parc, a fost reclamat de mai multe ori însǎ niciodatǎ oamenii legii nu l-au amendat pe şoferul care încalcǎ legea, lǎsând-ul în cu totul alt loc decât cel amenajat special pentru parcare.

Vineri dimineaţǎ, mai multe cruci şi coroane fuseserǎ expuse în afara magazinului de tablǎ, pentru promovarea unor oferte de preţ. La doi paşi, un alt chioşculeţ de termopan, înţesat cu cruci de marmurǎ, atrǎgea şi el atenţia.

In vara acestui an, în urma unor discuţii între proprietarii magazinelor situate la strada principalǎ şi reprezentanţi ai autoritǎţilor locale, se stabilise ca produsele sǎ nu mai fie înşirate pe trotuare de-a lungul Buleavardului. E drept, coroanele şi crucile nu încurcǎ în nici un fel circulaţia pietonalǎ, acestea nefiind expuse pe domeniul public însǎ, argeşenii reclamǎ, pe bunǎ dreptate, imaginea depresivǎ pe care acest gen de afaceri o oferǎ, mai ale în zonele centrale şi intens tranzitate.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Liderul PSD, Marcel Ciolacu: ‘Nimeni nu are de gând să strice climatul și echilibrul din interiorul mediului de afaceri. Orice măsură fiscală vom discuta la nivel politic’

Publicat

in

De

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, în cadrul Summit-ului Romanian Business Leaders, că vrea să dea asigurări că nu se va lua nicio măsură în Guvern, fără să existe un dialog cu mediul de afaceri şi că nimeni nu are de gând să strice climatul şi echilibrul din acest mediu. Avem un PIB al României care se bazează în acest moment pe 27% venituri şi 47% cheltuieli, este cel mai mare decalaj din Uniunea Europeană, asta nu înseamnă că cineva va veni, într-o perioadă cu crize multiple, cu noi impozite, a mai spus Ciolacu.

Ştiu şi eu şi dumneavoastră discuţiile din spaţiul public privind anumite modificări la Codul Fiscal sau anumite abordări. Ei vreau să vă asigur că nu se va lua nicio măsură în Guvern, fără să existe un dialog cu mediul de afaceri. Nimeni nu are de gând să strice climatul şi echilibrul din interiorul mediului de afaceri, a spus el.

Liderul PSD a precizat că trebuie să cântărim şi să vedem realităţi. 

”Avem un PIB al României care se bazează în acest moment pe 27% venituri şi 47% cheltuieli, este cel mai mare decalaj din Uniunea Europeană. Asta nu înseamnă că cineva va veni, într-o perioadă cu crize multiple, cu noi impozite”, a precizat Ciolacu, arătând că speră ca, împreună cu toţi partenerii sociali, să găsească soluţiile cele mai bune şi mai sustenabile”, a mai spus Ciolacu.

”Este nevoie în perioadă următoare să facem echipă şi să avem o discuţie aplicată în ceea ce priveşte viitorul României sau dacă dorim în continuare o abordare de supravieţuire”, a mai spus el.

”Institutul Naţional de Statistică a confirmat că, după doi ani de în care economia a bătut, din păcate, pasul pe loc, iată, în trimestrul I al acestui an, România trece iar pe creştere. Cea mai mare creştere economică la nivelul Uniunii Europene: 6,5 %”,a spus liderul PSD, precizând că este o reuşită de etapă.

”Nu putem vorbi de un succes deplin pentru că această creştere de 6,5% nu se regăseşte în aceeaşi proporţie în  buzunarul oamenilor şi nici la nivelul întregului mediu de afaceri românesc. Dar, inversarea trendului, prin reluarea creşterii, dovedeşte faptul că, dacă statul adoptă măsurile corecte, la timp, putem trece  încet – încet peste provocările cu care ne confruntăm”, a mai spus Ciolacu.

El a precizat că raportul INS de ieri dovedeşte că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a opri inflaţia, că e nevoie de şi mai multe măsuri pentru a sprijini investiţiile, pentru a sprijini firmele româneşti.

Liderul PSD a arătat că partidul pe care îl reprezintă a intrat la guvernare într-un moment extrem de greu: o criză sanitară majoră, suprapusă peste o criză economică. Iar, peste aceste două crize, a venit şi un război la graniţele României, un război total nedrept, care a provocat o undă de şoc peste toate economiile mondiale, slăbite deja de pandemie.

”De la intrarea noastră la guvernare, alături de partenerii de Coaliţie, PNL şi UDMR, am început să reparăm lucruri. Ştiu că mai sunt multe lucruri de făcut.  Am schimbat total modul de abordare al pandemiei. Şi s-a văzut că am acţionat corect, reuşind să reducem numărul de infectări fără a bloca economia. Apoi, am insistat pentru un set de măsuri ţintite, menite să sprijine atât populaţia, cât şi activitatea firmelor româneşti. Am adoptat cele patru noi programe propuse de PSD pentru susţinerea companiilor româneşti, IMM Prod, GarantConstruct, Rural Invest şi Innovation. Alături de IMM Invest, sunt programe prin care Guvernul finanţează cu aproape 4 miliarde de euro companiile româneşti prin granturi, credite sau garanţii de stat. Sunt măsuri luate, în mare parte, în urma dialogului cu dumneavoastră, mediul de afaceri!”, a arătat Ciolacu.

El a precizat că luna trecută Guvernul României a adoptat pachetul de măsuri propus de PSD   ”Sprijin pentru România”, în valoare de 17,5 miliarde de lei, majoritatea din fonduri europene, bani prin care încercăm să atenuăm efectele crizelor multiple pe care le traversăm, dar – mai ales –  să revitalizăm investiţiile şi să susţinem economia.

”Nu vă ascund faptul că, dat fiind conjunctura actuală, ne-am concentrat pe combaterea creşterii preţurilor, pe susţinerea fermierilor români şi pe creşterea capacităţii de procesare în industria alimentară. Valoarea adăugată trebuie să rămână în România! Locurile de muncă trebuie să fie aici! De asemenea, susţinerea firmelor româneşti a fost prioritară! De aceea, PSD a propus în coaliţie, iar Guvernul a adoptat măsura acordării de granturi în valoare de 300 de milioane de euro capital de lucru pentru fermierii români. Şi eu şi premierul o să vă asigurăm că nu ne vom opri aici, a spus preşedintele PSD.

Marcel Ciolacu a continuat: ”Alături de colegii mei din PSD am decis să demarăm discuţii pentru un nou pachet de măsuri economice care să intre în vigoare în a doua parte a anului. Şi vom continua să ne concentrăm ca majoritatea acestor programe să poată fi decontate din fonduri europene, mai ales că avem la dispoziţie resurse financiare masive, în special pe energie. În plus, ieri, liderii europeni au confirmat chiar ieri că putem renegocia PNRR pentru a aloca şi mai mulţi bani pentru a reduce dependenţa energetică de Rusia, concomitent cu îndeplinirea ţintelor pe energie verde”.

Ciolacu a menţionat că vor să ajute firmele româneşti să reziste acestei crize energetice care, din păcate, pare să se prelungească.

”Vom încerca să le punem la dispoziţie noi instrumente cu care să poată investi în energie, mai ales în energie regenerabilă.  Priorităţile PSD sunt stimularea muncii şi sprijinirea companiilor româneşti. De aceea, orice măsură fiscală vom discuta la nivel politic, să fiţi convinşi că o vom prezenta mediului de afaceri, într-un dialog transparent şi responsabil. Pentru că, în final, şi noi şi dumneavoastră, avem aceeaşi ţintă: o economie care să se dezvolte, cu firme solide şi angajaţi care să ştie că locurile lor de muncă sunt stabile şi bine plătite”, a mai afirmat Ciolacu, conform news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Generalul Nicolae Ciucă dă asigurări: ‘Anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare, nu vom avea taxe noi’

Publicat

in

De

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, despre declaraţiile privind introducerea impozitului progresiv, că vrea să facă o clarificare şi a precizat că anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare şi nu vom avea taxe noi. Şeful Executivului a anunţat că ieri după amiază s-a stabilit, în cadrul coaliţiei, ca la nivelul Ministerului Finanţelor să se facă o analiză care ulterior va fi discutată cu reprezentanţii instituţiilor de specialitate, cu mediul de afaceri şi cu întregul mediu asociativ, prin care vor căuta ca prin măsurile luate să asigure o optimizare a mediului fiscal. Termenul pentru aceastaă analiză este de două săptămâni.

”În discuţiile pe care le-am avut în cadrul coaliţiei, ieri după amiază am stabilut ca la nivelul Ministerului Finanţelor să avem o analiză care ulterior va fi discutată cu reprezentanţii instituţiilor de specialitate, cu mediul de afcaeri şi cu întregul meediu asociativ”, a spus premierul.

El a precizat că vor căuta ca prin măsurile luate să asigure o optimizare a mediului fiscal.

”Nu cred că în momentul de faţă trebuie să vorbim de taxe noi, de alte măsuri, în condiţiile în care vedem cu toţii care este contextul în care ne desfăşurăm activitatea”, a mai spus premierul, precizând că un anunţ se va face după ce la Ministerul Finanţelor se vor finaliza aceste analize.

”Vreau să fac o clarificare, anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare, nu vom avea taxe noi, pentru tot ceea ce avem de făcut în continuare, este să găsim acele soluţii pentru optimizarea fiscală”, a spus premierul, arătând că după ce a participat la un eveniment, alături de mediul de afaceri, nu putem discuta despre ”taxe care vin peste noapte şi să impac teze negativ asupra planurilor de bussines”.

Nicolae Ciucă a spus că va discuta despre aceste lucruri când se va finaliza analiza la nivelul specialiştilor şi a precizat că termenul de analiză a fost stabilit la două săptămâni, şi apoi urmează dezbaterile, conform news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend