Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Imagini de colecție, de Ziua Regalității. Regele Mihai, în compania unui cunoscut politician

Publicat

in

O imagine de acum aproape două decenii ilustrează una dintre întâlnirile cele mai marcante ale unui cunoscut om politic român. Majestatea Sa, Regele Mihai, l-a primit în vizită pe profesorul Dan Voiculescu, iar discuția dintre cei doi a lăsat o amprentă puternică, spune fondatorul trustului Intact.

„Fără a intra în amănuntele unei discuții deschise, calde, care a depășit semnificativ durata programată, îmi amintesc un aparent paradox al acelei întâlniri: pe de o parte, smerenia, onestitatea și caracterul profund autentic al personalității Regelui Mihai, iar, pe de altă parte, uriașa sa forță morală și însemnătate istorică.

În cei peste 70 de ani de viață ai mei, nu cred că am mai întâlnit vreodată, într-o singură persoană, toate acele calități”, afirmă Dan Voiculescu, într-o postare pe blogul personal.

Regele Mihai este un exemplu excepțional al unui adevărat om de stat, mai spune Dan Voiculescu despre Majestatea Sa, care este astăzi un „reper actual și necesar” pentru români

„Pe lângă nenumăratele sacrificii pe care le-a făcut pentru patria sa, Majestatea Sa, Regele Mihai, ne-a oferit și excepționalul exemplu personal al “Omului de stat” care nu își rătăcește umanitatea și umanismul nici măcar atunci când a devenit un simbol național incontestabil.

Inclusiv din această perspectivă, consider că Regele Mihai I rămâne un reper extrem de actual și de necesar pentru toți românii”, mai spune Dan Voiculescu în postare.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Un congresman american a sugerat Serviciului Forestier să mute Luna (sau Pământul)

Publicat

in

De

Louie Gohmert, congresman republican de Texas, s-a interesat, într-o discuție înregistrată, dacă Serviciul Forestier american sau altă instituție federală (BLM) ar putea să ajusteze traiectoria lunii astfel încât să influențeze încălzirea globală.

“Știm că a existat o activitate semnificativă a petelor solare și …există oare ceva ce ar putea fi făcut de Serviciul Foresteri Național sau BLM pentru a schimba traiectoria orbitei Lunii, sau orbita Pământului în jurul Soarelui? (…) Evident, asta ar avea efecte profunde asupra climei.”, a spus el.

Jennifer Eberlien, director adjunct al Serviciului Forestier, a dat dovadă de o stăpânire de sine remarcabilă și a replicat că se va interesa și il va ține la curent.

Mai jos redăm clipul video.

Conform The Guardian, congresmanul a mai propus în trecut și teoria că nivelul mării se ridică deoarece cad pietre (și alte aluviuni) în apă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Carosabil inundat cu aluviuni, pe Valea Prahovei: Traficul rutier este îngreunat

Publicat

in

De

Circulația rutieră se desfășoară cu dificultate, sâmbătă, pe DN 1 – Valea Prahovei, în zona localității Comarnic, după ce carosabilul a fost acoperit cu aluviuni, anunță Mediafax.

Centrul infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a transmis, sâmbătă, că circulația se desfășoară dirijat pe DN 1 Ploiești – Brașov, la kiloemtrul 109+500 metri, pe raza localității Comarnic, din județul Prahova.

În zonă, carosabilul a fost inundată parțial cu aluviuni.

Se estimează ca circulația să se reia în condiții normale în aproximativ 30 de minute.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend