Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

Imaginea sărăciei lângă Pitești! La „cules” de… pește prin nămol

Publicat

in

pesteImagini rare azi pe un lac de acumulare din Piteşti. Zeci de oameni s-au târât la propriu prin nămol pentru a prinde peştele rămas captiv după golirea barajului. În marea lor majoritate ţigani, cei care au sărit în nămolul care atingea chiar şi un metru aveau saci şi plase cu care sperau să prindă cât mai mult peşte. În afara pericolului imminent generat de intrarea în nămol, chiar şi la această activitate sunt riscuri. Mai mulţi pescari de ocazie au fost muşcaşţi de ştiuci. Pentru cei foarte săraci, peştele prins azi e mană cerească. Golirea barajului Prundu a fost decisă pentru a da posibilitatea intervenţiei la picioarele unui pod din amonte. Fiecare dintre cei care au sărit în nămol după peşte a plecat acasă cu cel puţin câteva kilograme. Cea mai mare captură fost o ştiucă de aproape 70 de centimetri.

Comenteaza cu profilul de FB

Dezvaluiri

Alertă pentru Guvern: Pensionarii MAI care dețin puterea în Transelectrica! Contracte pentru Sebastian Ghiță și pentru baronul PSD, Niculae Bădălău

Publicat

in

De

Alertă pentru Guvernul Orban! Totul se întâmplă chiar sub sceptrul actualului Executiv! O dezvăluire-bombă scoate la suprafață ceea ce se întâmplă într-un dintre companiile strategice ale statului român – Transelectrica.

Un grup de pensionari ai Ministerului de Interne dețin controlul în Transelectrica, iar aceștia ar furniza contracte cu dedicație pentru Sebastian Ghiță, fost deputat PSD, precum și pentru Niculae Bădălău, baronul PSD de Giurgiu.

Potrivit publicației Național, actuala guvernare a instalat la șefia Transelectrica un pensionar de la Ministerul de Interne, pe Cătălin Nițu. Nimic anormal până aici, doar că, la Transelectrica, director de IT este Marian Augustin Răducu, cel care pe linie MAI i-a fost superior lui Nițu și care ar conduce din umbră importanta companie de stat.

De altfel, Răducu este cel care l-a adus pe Nițu în Transelectrica, în timpul guvernării PSD. În timpul Guvernului Viorica Dăncilă, cei doi au dat contracte atât lui Sebastian Ghiță, cât și firmelor de IT, birotică și energie aproapiate de baronul Niculae Bădălău.

Iar in fruntea acestei companii strategice a fost instalat de actuala guvernare, Catalin Nitu, un pensionar de la Ministerul de Interne. Pe fondul acestei situatii complicate de la Transelectrica ce a facut Nitu, actualul director general al Companiei?! A strans cureaua cheltuielilor cu salariile nesimtite ale celorlalti pensionari din Ministerul de Interne, angajati in acelasi timp cu el in Transelectrica, in timpul guvernarii pesediste conduse de Victor Ponta?!! A taiat contractele paguboase de IT date firmelor pesedistului Sebastian Ghita sau contractele generoase e care Transelectrica le are cu firmele de casa ale fostului ministru al Economiei, Niculae Badalau, baronul pesedist din Giurgiu?! Nici vorba de asa ceva! Pai cum sa indrazneasca Catalin Nitu sa rada contractele generoase date acestor firme de catre celebrul Marian Augustin Raducu, directorul de IT din Transelectrica??!! Va veti intreba pe buna dreptate cine e Marian Augustin Raducu?!

Marian Augustin Raducu, si el venit tot din Ministerul de Interne, este mentorul lui Catalin Nitu, actualul director general al Transelectrica. Raducu este cel care l-a si adus pe Nitu in Transelectrica, tot in timpul guvernarii PSD. Raducu are un salariu anual de 163.047 lei si o pensie anuala de 161.327 lei de la Ministerul de Interne. Acesta a fost pensionat de la Interne in anul 2016 si imediat dupa, angajat ca director de IT la Transelectrica. A fost angajat pe acest post important in Transelectrica, in 2016, mandatul de director general al lui Toni Teau- numit de Victor Ponta la conducerea companiei. Raducu i-a fost recomandat lui Teau de catre Ovidiu Artopolescu, fost general manager la Microsoft Romania. Raducu si Artopolescu lucrasera mereu impreuna in perioada in care Raducu era directorul general al Directiei de Informatizare din Ministerul Afacerilor Interne. Augustin Raducu a coordonat toate achizitiile pe zona IT pentru securizarea frontierelor in vederea aderarii Romaniei la spatiul Schengen. Evident ca cele mai multe business-uri le facea cu Artopolescu de la Microsoft si cu Sebastian Ghita si firmele sale. Aceste achizitii s-au lasat cu multe scandaluri si dosare penale. Nu insa si pentru pensionarul de lux Raducu, cel ce a fost angajat imediat dupa pensionarea de la Ministerul de Interne, la Transelectrica, companie strategica a statului roman, acolo unde continua si in prezent, “opera” de acordare de contracte mari pentru clienti politici transpartinici asa cum este fostul deputat PSD Sebastian Ghita, prietenul apropiat al lui Victor Ponta sau firmele acolitilor lui Niculae Badalau, fostul ”tatic” al Transelectrica, din guvernarea pesedista condusa de Viorica Dancila.

In momentul de fata, este cunoscut in Transelectrica dar si in guvern ca de fapt acest Raducu – directorul de IT al Transelectrica, este adevaratul director general al companiei de stat, intrucat Nitu, fostul sau subordonat de la Ministerul de Interne,nu face nicio miscare, nu semneaza niciun act, nu ia nicio decizie fara aprobarea lui Raducu.

Contracte pentru Sebastian Ghiță și Niculae Bădălău

De altfel, nu e niciun secret pentru nimeni faptul ca actualul director general al Transelectrica, Catalin Nitu, atunci cand lucra la Ministerul de Interne, a fost mereu- pana cand au fost amandoi pensionat, subordonatul lui Augustin Raducu. Acest lucru poate fi lesne observat consultand CV-urile celor doi de pe site-ul companiei Transelectrica. Tot Raducu a fost cel care odata iesit la pensie si apoi angajat la Transelectrica ca director de IT, l-a adus si pe Nitu, tot ca subordonat al sau, de data asta la Transelectrica. Cei doi, Nitu si Raducu, in timpul guvernarii pesediste conduse de Viorica Dancila, sub obladuirea lui Niculae Badalau, ministrul Economiei in acel guvern, au dat contracte nu doar lui Sebastian Ghita ci si firmelor de IT, de birotica si din energie, din cercul de interese al baronului de Giurgiu, Niculae Badalau.

Iar indata ce PNL a preluat guvernarea, la sfarsitul lui 2019, Raducu- dealmaker-ul de la Transelectrica, l-a propulsat in fata pe Nitu ca director general al companiei, el preferand sa ramana director de IT, acolo de unde poate gestiona in continuare linistit acordarea si protejarea contractelor banoase de IT pentru firmele lui Sebastian Ghita si ale pesedistului Niculae Badalau. Badalau, anul trecut pe cand era ministrul Economiei si avea in subordine Transelectrica, si-a infipt multi oameni in conducerea acestei companii, oameni care ii protejeaza si acum interesele sale de business, care nu sunt deloc putine sau neinsemnate.

Iarasi o chestiune de notorietate in Transelectrica este si faptul ca, de cand Raducu e director de IT la Transelectrica, firmelor lui Sebastian Ghita si celor din cercul de interese al pesedistului Badalau, li s-a deschis larg usa la contracte cu aceasta companie de stat. Firmele lui Ghita au la Transelectrica si contracte directe in calitate de contractor principal dar si indirecte ca subcontractor de pilda al lui UTI Systems SA. Reamintim ca unul din dosarele pe care Ghita le are la DNA este legat de comisionul de 7% pe care Sebastian Ghita l-a cerut de la UTI pentru contractul de la Transelectrica. Iar firmele din anturajul lui Badalau , mai ales cele din domeniul IT si energetic au inceput sa primeasca contracte mari din vremea in care Marius Carasol, pupilul lui Badalau conducea Transelectrica. Problema e ca, in continuare aceleasi personaje conduc aceasta mare companie de stat si evident ca interesele lui Ghita si ale lui Badalau sunt in continuare protejate. Si pare ca toata acesteanu deranjeaza pe nimeni din cei de la guvern. La fel cum pare ca nu deranjeaza pe nimeni din guvern si de la partid faptul ca Nitu are zero experienta in domeniul energetic si zero experienta ca manager (el fiind, asa cum am aratat anterior, mereu subordonatul lui Raducu de care asculta dumnezeieste si acum cand conduce Transelectrica) sau cum la fel pare ca nu deranjeaza pe nimeni in guvern faptul ca in functiile cheie din Transelectrica sunt mentinuti pensionarii de lux proveniti din Ministerul de Interne ( Catalin Nitu, Augustin Raducu, Adriana Cojan) precum si garnituri intregi de sefi importanti numiti de PSD si de Badalau: Serban Harhoiu- director Comercial al Transelectrica sau Alina Elena Teodoru- sef Serviciu Contencios Administrativ si fost membru in directorat, anul trecut cand director general la Transelectrica era Marius Carasol, protectorul acesteia si omul de casa al lui Badalau. Teodoru e in prezent protejata chiar de Nitu, actualul director general al Transelectrica, pe principiul o mana spala pe alta si ambele spala conturile companiei de stat, in favoarea firmelor lui Badalau.

Si Augustin Raducu are o protejata acolo in Transelectrica, Adriana Cojan, si ea pensionara de la Ministerul de Interne, actualmente manager la IT, subalterna lui Raducu, are un salariu anual nedeclarat de la Transelectrica ( ceea ce contravine in mod flagrant legii) si o pensie anuala de 118.176 lei tot de la Ministerul de Interne.

Si Nitu- directorul general al companiei de stat incaseaza de la Transelectrica un salariu lunar de aproximativ 20.000 lei si o pensie de la Ministerul de Interne la fel de mare.”, dezvăluie sursa citată.

Vezi și

Marea bombă din așa-zisul proiect de lege al Jandarmeriei Române: Adio proteste de tip #Rezist! Ar putea fi interzisă acordarea avizului favorabil pentru mai mult de 3 zile

Ludovic Orban și oamenii lui, tot mai marginalizați în partid. Cum își pierde PNL proprii candidați în favoarea altui partid

Eduard Hellvig, ‘înlocuit’! Mutarea care l-a dat de gol pe Klaus Iohannis

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Dezvaluiri

Răsturnare de situație pe piața imobiliară! Broker imobiliar, pentru Bugetul.ro: ‘Prețurile nu au scăzut’

Publicat

in

De

În ultima perioadă, presa din România a anunțat o scădere a prețurilor apartamentelor. Un broker imobiliar, cu o experiență de peste un deceniu în piață, a declarat, pentru Bugetul.ro, contrariul. Trebuie precizat că și reporterul Bugetul.ro a verificat piața imobiliară de dinainte de starea de urgență, precum și pe cea din prezent, și poate confirma că prețurile apartamentelor din Capitală au rămas la același nivel.

Aceste știri alarmiste au menirea de a ne induce o stare confuză și se încearcă o oarecare manipulare a pieței de imobiliare”, ne-a declarat Valentin Florea, un broker cu o experiență de 11 ani pe piața imobiliară și proprietar al agenției Bucureștii Vechi și Noi.

Piața a fost grav afectată, iar totul a fost blocat, de parcă timpul s-a oprit in loc. S-a creat în rândul românilor un sentiment de panică parcă mult prea accentuat. Chiar dacă nu a existat cerere pe piață, prețurile nu au scăzut, ci doar piața s-a blocat, neexistând prea multe tranzacții, spre deosebire de perioada de dinaintea instaurării stării de urgență.

Sunt de părere ca se încearcă o exacerbare a realității. Aceste ‘alarme’ au menirea de a ne induce o stare confuză și se încearcă o oarecare manipulare a pieței, căci proprietarii nu scad prețul peste noapte, iar cumpărătorii nu se înghesuie să achiziționeze un bun. Totodată, acum băncile au marit avansul la creditele ipotecare – spre exemplu, o parte din bănci: de la 15 la 30% -, ceea ce nu cred că este o soluție pentru revitalizarea piaței. Așadar, sunt mulți factori care ar putea duce la o scădere a prețurilor, însă, vă mai spun încă o dată, că până acum acest lucru nu s-a întâmplat.

Din perspectiva mea, dacă vor fi efecte pe piata imobiliara provocate de pandemie, acestea se vor vedea de-abia în toamnă. Probabil, în următoarele 3-6 luni adevărul va ieși la iveală. Sunt angrenate multe proiecte pe piață, sunt clienți care vor sa achiziționeze, dar băncile măresc avansul, iar nici ceea ce primim pe canalele de televiziunea nu e prea îmbucurător. Într-adevăr, sunt sanșe să scadă piața cu câteva procente, între 5 și 10 %, dar, în niciun caz cu 40-50 %, cum încearcă să mă convingă anumiți cumpărători (n.r. – râde). Însă, cum am spus și mai sus, efectele nu se văd dintr-odată.

Piata imobiliară va depinde de toate ramurile de care este legată, în principal de situația internațională, de politica internă, de măsurile economice, de stabilitatea acestui guvern, de susținerea populației din toate punctele de vedere etc.”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Valentin Florea.

S-au temut oamenii să facă tranzacții pe perioada stării de urgență? Cum merg lucrurile acum, în starea de alertă?

Cu siguranță, oamenii s-au temut, căci toate știrile indicau o adevărată ‘Apocalipsă a COVID’. Nici voi, jurnaliștii, nu prea ne-ați ajutat (n.r. – râde).

Din fericire, în această stare de alertă am început să ne dezmorțim, iar telefonul – un fel de sceptru magic al agentului – a început să sune, spre bucuria noastră, chiar și duminica”,  a precizat, pentru Bugetul.ro, brokerul imobiliar.

Cum decurge o prezentare de apartament /casă în această perioadă? Clienții se conformează regulilor de distanțare? E mai greu să convingi un om la vizionare să cumpere, dat fiind că purtați măști? Există dificultăți de comunicare?

În acest moment mă bucur că pot prezenta o ofertă imobiliară, o pot promova și, desigur, cu măștile pe față putem să vizionăm, să discutăm cu ambele părți, atât cu vânzătorii, cât și cu cumpărătorii, despre plusurile și minusurile ofertei prezentate. Decurge, așadar, ca înainte, încercăm să ne adaptăm situației și folosim toate cele necesare: măști, soluții de dezinfectare etc.

Clienții, da,se conformeaza, cei mai mulți dintre ei respectă toate normele cu strictețe, la fel și notarii ori funcționarii statului cu care intru în contact.

În niciun caz (n.r. – nu e mai greu să convingi un client). În principal, îți convingi clientul în funcție de cât de corect îi prezinți oferta. Abordezi totul, de la detaliul pecuniar până la cel al poziției, al etajului,  de la compartimentarea bunului imobiliar și până la senzația pe care o simți atunci când pășești, împreună cu clientul, în locuință. Majoritatea clienților vorbesc de acea „dragoste la prima vedere” pe care o simt față de un imobil. Așadar, decizia de cumpărare vine din interior”, a mai spus, pentru Bugetul.ro, Florea.

De ce ar trebui un om să se orienteze către un broker imobiliar, atunci când vrea să-și cumpere o casă? 

Avantajul de a avea un broker imobiliar este, de fapt, acceptarea unui profesionist în domeniul său, căci el are datoria de a-ți oferi cea mai bună ofertă de pe piață, bineînțeles, în funcție de criteriile tale.

Consider că este musai să lasăm un agent profesionist să își facă treaba, deși mulți dintre compatrioții noștri consideră că se pot descurca și singuri. De ce spun asta? Simplu, un agent, broker, consilier imobiliar sau cum vrei să îi spui din asta trăiește.

Simte piața, observă realitatea, evaluează corect, negociază, promovează, prezintă oferta reală. așa cum este ea, cu bune cu rele, nu ascunde vicii și desigur este musai să dețină cunoștințe juridice, căci un adevărat profesionist în intermedierea unei tranzacții imobiliare, până să ajungă în fața notarului cu cele două părți (vânzător /cumpărător), este condiționat moral de a stăpâni aceste cunoștințe. Ele reprezintă încrederea și siguranța unei tranzacții. Un broker știe ce să caute, unde să caute, are sursele sale. De asemenea, are o zonă de care se ocupă, știe tipurile de blocuri/compartimentări, facilități, plusuri și minusuri.

Ceea ce e cred eu că ușor-ușor vom trece la nivelul european de broker autorizat, licențiat pe o zonă, căci acesta este viitorul. Oamenii vor apela la specialiștii în domeniu, pentru a avea parte de tranzacții sigure, în care partile implicate, adică vânzătorul și cumpărătorul, se vor cunoaște abia în fața notarului. Sper cât mai rapid cu putință să apară școli, cursuri specializate, acreditate pentru obținerea licenței de broker imobiliar. Astfel, oamenii vor privi cu mai multă încredere agentul imobiliar”, ne-a mai declarat Valetin Florea, care a lucrat și pentru nume grele din industrie, cum ar fi Coldwell Banker.

Vezi și

Eduard Hellvig, ‘înlocuit’! Mutarea care l-a dat de gol pe Klaus Iohannis

Declarația pe propria răspundere nu mai este necesară! Iată, însă, pentru ce puteți primi amenzi

De azi, un ‘dinozaur’ e out din Poliție! Scandalurile în care a fost implicat: De la ‘Regina Șpăgilor’ la ritualuri ‘Cosa Nostra’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend