Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Imaginea care distruge Biserica! Ce a postat un jurnalist

Publicat

in

Jurnalistul Radu Herjeu, actual membru al CNA, a postat pe, blogul personal, o imagine care arată diferența dintre România și țările la nivelul cărora dorește să fie.

”Aşa cum s-a-ntâmplat mereu de-a lungul istoriei, în perioade tulburi, marcate de scăderea nivelului de trai şi de educaţie, oameni tind să-şi caute refugiul în religie şi să apeleze la o reţetă uşor de urmat şi relativ ieftină, pentru obţinerea beneficiilor pe care viaţa şi propriile puteri şi calităţi întârzie să le aducă. România nu face excepţie. Compensarea lipsei de evoluţie în planul civilizaţiei cu un amalgam ritualic de simboluri şi dogme este din ce în ce mai pregnantă şi, concomitent, mai contrastantă cu ceea ce se-ntâmplă în ţările în care catedralele sunt transformate în biblioteci publice.

La noi se sfinţesc maşini, coteţe de găini, lifturi, telescaune, candidaţi la preşedinţie şi… ghiozdanele şcolarilor. Cică asta te ajută să iei note bune. “Lumina credinţei te va ajuta să găseşti cunoştinţele în timpul examenelor şi testelor” Sigur, şi învăţatul ar fi o soluţie, dar… cine ştie ce mai descoperi prin cărţile astea laice? Mai nou, poţi să te şi împrumuţi de la biserică, pentru că, nu-i aşa, de ce să nu înmulţească şi ea cinstit banii publici obţinuţi de la guvern?

Am scris textul acesta pentru că am văzut o ştire. Un sobor numeros de popi a sfinţit o zonă de pe platoul Bucegilor, unde se va construi… aţi ghicit, o biserică! Nu contează că acolo e Rezervaţie Naturală, că nu există avize de construire, că distanţa dintre suflete şi cer nu se măsoară în kilometri. Nu! Important e că trebuie ocupat orice petec de pământ cu un lăcaş de cult. Exact ca în cazul supermarketurilor de la fiecare colţ de stradă, până la urmă tot vor intra oamenii să-şi cumpere ceva de acolo. Dar măcar acestea din urmă nu sunt din bani publici!

Iată ce se construieşte în alte colţuri ale lumii, mai păgâne, aşa. Aici suntem în Hawaii, la 4200 de metri deasupra mării, pe platoul Mauna Kea!

Dar, evident, faptul că suntem la coada Europei la nivel de trai, de civilizaţie şi de educaţie, nu e explicat, parţial, de diferenţa dintre cele două fotografii, ci de invidia pe care ne-o poartă toţi ceilalţi, care ne vor răul şi fac tot ce e posibil să ne boicoteze!”, a scris Radu Herjeu pe blog.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Cel mai scump stat european permite cultivarea canabisului pentru uz personal

Publicat

in

De

Canabisul poate fi cultivat la scară redusă şi pentru uz personal în Luxemburg ca urmare a unui pachet de măsuri adoptat de guvernul naţional în vederea combaterii criminalităţii asociate drogurilor, informează DPA vineri, potrivit Agerpres.

Conform pachetului prezentat vineri, până la patru plante de canabis vor fi permise acasă şi per gospodărie.
Cu toate acestea, atât deţinerea cât şi consumul de canabis în public rămân interzise.

Coaliţia de guvernare din Luxemburg urmăreşte de mai mult timp legalizarea cultivării, vânzării şi consumului de canabis.

Conform Centrului European de Monitorizare a Drogurilor cu sediul în Lisabona, Luxemburg va deveni un pionier în Europa cu astfel de reglementări de anvergură.

Implementarea planurilor a fost amânată în Luxemburg, guvernul invocând pandemia de coronavirus drept unul dintre motive.

Potrivit guvernului, propunerile simplifică legea penală aplicabilă pentru deţinerea şi cumpărarea unei cantităţi de până la 3 grame de canabis.

Intervalul amenzilor va fi redus de la 251 la 2.500 de euro cât este în prezent la între 25 şi 500 de euro.

Printre măsurile avute în vedere se numără o prezenţă sporită a poliţiei, camere de luat vederi ataşate la uniforma agenţilor de poliţie şi un concept implementat în şcoli pentru prevenirea consumului de droguri.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Imunizarea prin vaccinare a depășit ca viteză imunizarea prin infectare (Octavian Jurma)

Publicat

in

De

Epidemiologul Octavian Jurma vine, vineri, cu o veste bună, pe lângă cele două recorduri de vaccinare. „Este prima zi de la Marea Relaxare în care imunizarea prin vaccinare a depășit ca viteza imunizarea prin infectare”, spune medicul. Am putea avea, astfel, 78% din populație vaccinată în 4 mai 2022, notează mediafax.

„Astăzi, 22 octombrie 2021, am depășit două recorduri de vaccinare. Avem un total zilnic record de 128.014 doze administrate dintre care, cel mai important, un record de 86.385 de persoane vaccinate cu prima doză. Este prima zi de la Marea Relaxare în care imunizarea prin vaccinare a depășit ca viteză imunizarea prin infectare (valorile reale estimate nu cele confirmate). Astfel, ținta de vaccinare de 10 milioane persoane cu minim o doză (52% din populația rezidentă) va fi atinsă la 14 ianuarie 2022, iar ținta de vaccinare de 15 milioane persoane (78% din populația rezidentă) în 4 mai 2022”, spune epidemiologul Octavian Jurma.

Medicul spune că impactul vaccinării se va vedea abia în 10-14 zile și de aceea este extrem de important ca în perioada următoare toți cei vaccinați să intre și în 14 zile de carantină personala relativă pentru a nu se infecta și „rispi o decizie fericită (vaccinarea) cu una nefericită (socializarea)”.

„De aceea trebuie să vedem măsurile anunțate ca o umbrelă necesară să ne ferească de ploaia de COVID-19 până dezvoltam imunitate protectivă. Multe dintre aceste măsuri nu fac decât să reinstituie măsurile care ar fi trebuit să fie deja în vigoare și care au fost suspendate în mod nesăbuit de guvern, deci nu va fi o problemă majoră să ne conformăm. La acest stadiu al pandemiei vaccinarea poate să reducă la jumătate numărul de persoane susceptibile la infecție pentru că atât virusul, cât și vaccinul îi cauta pe cei neimunizați al cărui număr a scăzut până acum vertiginos doar prin infectare. De săptămâna viitoare (când își va face simțit efect vaccinul) vaccinarea va scoate la fel de repede oameni din bazinul total de oameni susceptibili la infectare. Efectul net va fi reducerea la jumătate atât a numărului de cazuri teoretic posibil, cât și a timpului necesar să revenim la un nivel sustenabil”, a mai spus Jurma.

Potrivit epidemiologului, vaccinarea are un avantaj dublu față de oricare altă măsură non-farmaceutică, însa măsurile non-farmaceutice (testarea, distanțarea, reducerea mobilității) rămân esențiale pentru a proteja vaccinarea și a accelera ieșirea din val”.

Medicul transmite că trebuie să ne ferim de orice contact personal non-esențial și să evităm spațiile publice vreme de 10-14 zile după vaccinare și să îi rugăm pe cei cu care trăim în casă să facă același lucru. Ideal ar fi, spune dr. Jurma, să se vaccineze toata familia deodată.

„Poți merge liniștit la cumpărături și la muncă tocmai pentru că masca va fi obligatorie în toate spațiile închise. Dacă ai contacte personale imprevizibile poartă linistită masca și dacă ieși din casă un minut să ceri împrumut zahăr. După 14 zile de la vaccinare, masca + vaccinul îți asigură o protecție foarte înaltă. Dacă poți, poartă mască FFP2 (N95) sau FFP3 (N99). Nu ezita să alegi cel mai eficient vaccin pentru protecția ta chiar dacă primești certificatul mai târziu, Delta nu e ultima tulpină care ne va provoca. Cel mai important avantaj al vaccinării acum este că vei avea o imunitate optimă exact de sărbători când ne vom putea vedea cu cei dragi în siguranță, în cadrul unei bule de famile vaccinată”, mai spune dr. Octavian Jurma.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend