Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Iluminat banda leduri: 3 locuri neobișnuite în care poți să pui benzi LED

Publicat

in

După cum ar trebui să știi deja până acum, orice proiect de amenajare interioară pornește de la schema de iluminat. Sursa de iluminat potrivită într-o încăpere poate completa într-un mod nemaivăzut design-ul general al camerei. Prin alegerea unei temperaturi de culoare poți schimba radical atmosfera locuinței tale la interior. La o simplă apăsare a comutatorului, poți crea intrigă, poți evoca o stare de calm sau seta atmosfera propice lucrului.

Dar, dincolo de culori și intensități, la fel de importante sunt și corpurile de iluminat pe care le alegi. Iluminatul, grație versatilității sale în formă și dimensiune, contribuie la amenajarea cu bun gust a unei case. Printre cele mai des întâlnite corpuri de iluminat amintim becurile și spoturile LED, banda leduri, cât și lustrele LED. Totuși, în cadrul acestui articol, ne-am propus să discutăm despre banda LED și versatilitatea sa în amenajările interioare.

Știai că o poți instala aproape oriunde? Banda leduri este atât de ușor de montat și întreținut, încât aproape nu o să îți vină să crezi cât de simplu poate fi integrată în amenajarea locuinței tale la interior. Variind de la nuanțe de alb cald până la cele alb rece, benzile LED și-au câștigat popularitatea ca produse electrice de uz casnic mulțumită ușurinței cu care pot fi integrate oriunde.

În acest articol, îți vom arăta câteva modalități pe cât de neobișnuite, pe atât de simple de a decora frumos interiorul casei folosind benzi LED. Avantajul benzilor LED este acela că au la bază tehnologia consumului redus de energie electrică, așa încât poți obtine atât un iluminat inteligent din punctul de vedere al costurilor, cât și de calitate cu ajutorul benzilor led.

Cum transformi spatiul interior doar cu banda leduri?

Să presupunem că a venit momentul să faci o schimbare în casă, dar nu dispui de o amplasare prea mare care să îți permită să te joci atât de mult cu spațiul tău. Așa că, cea mai buna alegere pe care o poți face în acest caz este să optezi pentru banda leduri.

Din moment ce pot fi amplasate oriunde, benzile cu LED oferă posibilitatea de accentuare a oricărui spațiu cu o simplă plasare strategică a produsului luminos. Sunt trucul ideal pentru un iluminat de efect la preturi avantajoase, care te va duce mai aproape de amenajarea pe care o urmărești în spațiul tău după doar câteva secunde de la instalare. 

Mai mult, în funcție de locul în care vei alege să plasezi banda leduri, dar și de sursa de alimentare aleasă, te poți aștepta să schimbi radical percepția spațiului, a decorului și a pieselor de mobilier.

Banda LED și temperatura de culoare: Alb cald, rece sau RGB?

Măsura gradului de „căldură”, respectiv de „răcire” a unui corp LED poartă denumirea de temperatură de culoare. Această temperatură se traduce prin tipul de lumină emis de banda leduri. Printre cele mai des întâlnite variații se numără lumina alb-caldă, alb-rece și în cazul în care alegi banda leduri RGB, variații diferite ale nuanțelor de roșu, verde și albastru.

Sursele de lumină LED se bazează pe sistemul de măsură Kelvin. O temperatură caldă este de obicei de 3.000 K sau mai puțin. Pe de altă parte, banda LED „rece” are în mod obișnuit o temperatură de culoare de 4.000K sau chiar mai mare pe scara Kelvin. 

Pe lângă temperaturile clasice de culoare, mai poți opta și pentru banda LED RGB sau RGBW cu o putere la fel de impresionantă ca gama clasică, însă cu o diferență semnificativă în ceea ce privește nuanța luminii emise. 

Banda leduri RGB este prevăzută cu un LED 3 în 1, creat din cip roșu, unul verde și unul albastru. Pe de altă parte, banda leduri RGBW dispune de un al patrulea cip alb, fiind vorba despre un LED 4 în 1.

Acestea pot produce o gamă largă de culori prin combinarea celor 3, respectiv 4 cipuri integrate în banda LED. Doar cu o telecomandă poți schimba nuanța după bunul plac. Prin urmare, integrarea unor benzi LED RGB în amenajarea locuinței, reprezintă o modalitate excelentă de a adăuga o notă personală spațiului tău.

3 locuri neobișnuite în care să pui benzi LED 

Dacă te întrebai cum poți crea atmosfera potrivită în locuința ta doar cu ajutorul schemei de iluminat, iată că a venit momentul să te ajutăm cu un răspuns. Nu este nevoie să investești sume colosale pentru a crea ambientul perfect acasă, iar prin utilizarea unor produse de calitate, te poți aștepta să te bucuri de produsele tale ani de zile de acum înainte.

#1. Banda LED pe întreaga lungime a cabinei de duș

Cu siguranță nu ți-a trecut prin minte că poți instala banda leduri în baie. Și, mai ales, în zona cabinei de duș. Iluminatul cabinei de duș este de cele mai multe ori trecut cu vederea în proiectele de renovare. Dar, dacă stai să te gândești, poate fi interesant să instalezi banda leduri în locul unor scafe direct pe tavanul care încadrează cabina ori la baza podelei cabinei.

#2. Iluminatul cu orientare practică: banda leduri pentru cramă

Iubitorilor de vin le va surâde această idee deosebit de practică pentru iluminarea cu benzi LED a rafturilor pe care sunt așezate sticlele cu vin. Poate fi dificil să vezi produsele în cramă din cauza umbrelor create de sticle și rafturi. Tocmai de aceea, benzile luminoase cu LED-uri facilitează iluminarea tuturor compartimentelor, astfel încât să nu fie nevoie să cauți prea mult vinul perfect pentru a completa savoarea preparatelor.

Deși practică, iluminarea puternică poate altera gustul vinurilor. În schimb, benzile cu LED nu sunt nici pe departe suficient de intense cât să degradeze conținutul, iar din punctul de vedere al decorului banda leduri va evidenția colecția în moduri uimitoare.

#3. Folosește banda leduri pentru iluminarea sertarelor

O altă modalitate ingenioasă de a te folosi de banda leduri este prin integrarea acesteia în sertarele întunecate, aplicând o bandă luminoasă cu LED-uri pe bandă în interior. Pentru a economisi energia, poți alege benzi LED pe bază de senzor de mișcare, astfel încât lumina să fie aprinsă doar atunci când ai nevoie de ea.

Iluminatul de accent reduce anxietatea și înveselește atmosfera, pe lângă faptul că adaugă funcționalitatea necesară și îmbunătățește estetica interiorului unei locuințe. Fie că îți dorești un spațiu de lucru mai bine iluminat sau să creezi o oază de relaxare cu ajutorul surselor de iluminat, instalarea de benzi LED ar putea fi răspunsul pe care îl cauți.

Te invităm chiar acum să descoperi oferta de produse LED pe Electric14.ro și să îți alegi banda leduri potrivită nevoilor tale. Ai o mulțime de variante din care poți alege produsul pe care îl preferi, iar prețurile sunt avantajoase! Așa că, ce mai aștepți? Spor la cumpărături!

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Ion Cristoiu: ‘Toate sancțiunile cu petrolul nu fac decât să vârâie bani în buzunarele bandiților. Rusi și-a dus țevile către alte locuri’

Publicat

in

De

Ion Cristoiu a comentat declarațiile date de Ursula von der Leyen, care a spus: ”Şi sunt convinsă că vom aproba foarte curând, împreună cu G7 şi alţi parteneri importanţi, un plafon global al preţului la petrolul rusesc. Nu ne vom odihni până când Ucraina nu se va impune în faţa lui Putin şi a războiului său ilegal şi barbar”, a precizat von der Leyen.

Toate sancțiunile cu petrolul nu fac decât să vârâie bani în buzunarele bandiților, că ei tot fac bani de petrol, dar în dau scump. Rusi și-a dus țevile către alte locuri.

Acest război, din punct de vedere militar, este o mare pleașcă pentru ruși. Fac război în condițiile în care NATO nu face război. În aprecierea rușilor a fost faptul că ei au vrut război fulger, au vrut un astfel de război, căci nu vizează doar Ucraina. În aceste condiții, generalii au fost confruntați pe teren”, a declarat Ion Cristoiu, conform gândul.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Jens Stoltenberg: ‘Nu vedem China ca un adversar. NATO este o alianță a Europei și a Americii de Nord, dar provocările cu care ne confruntăm sunt globale și trebuie să le abordăm în mod integrat, în NATO’

Publicat

in

De

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a precizat că Alianţa Nord-Atlantică nu vede China ”ca un adversar”. ”Vom continua să avem relaţii cu China când este în interesul nostru”, a afirmat el. Acesta a menţionat că, în contextul actual, trebuie evaluată ”dependenţa de toate regimurile autoritare”. 

În această dimineaţă am abordat şi tema provocărilor care vin din partea Chinei la adresa securităţii şi cum trebuie să ne consolidăm rezilienţa. NATO este o alianţă a Europei şi a Americii de Nord, dar provocările cu care ne confruntăm sunt globale şi trebuie să le abordăm în mod integrat, în NATO.

Nu vedem China ca un adversar, vom continua să avem relaţii cu China când este în interesul nostru, nu în ultimul rând să transmitem poziţia noastră comună asupra războiului ilegal al Rusiei în Ucraina. Deci rămânem cu o viziune clară, astăzi miniştrii au luat în considerare dezvoltarea militară ambiţioasă a Chinei, dezvoltările tehnologice şi activităţile hibrid şi cibernetice în creştere.

Războiul din Ucraina a demonstrat dependenţa periculoasă de gazul rusesc, aceasta ar trebui să ne facă să evaluăm dependenţa de toate regimurile autoritare, nu în ultimul rând de China, ca lanţ de aprovizionare, tehnologie şi infrastructură. Vom continua, desigur, relaţiile economice şi comerţul cu China, dar trebuie să fim conştienţi de dependenţa noastră, să ne reducem vulnerabilităţile şi să gestionăm riscurile”, a afirmat Jens Stoltenberg, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Bucureşti.

El a arătat că miniştrii de Externe au subliniat importanţa respectării liniilor directoare privind rezilienţa NATO şi menţinerea avantajului tehnologic, adăugând că se va continua cooperarea cu partenerii din regiunea indo-pacifică şi cu Uniunea Europeană.

Miniştrii au discutat şi despre terorism, cea mai directă ameninţare asimetrică la securitatea noastră. Recent am văzut acest lucru cu atacul oribil din Istanbul. Miniştrii au fost de acord că trebuie să ne continuăm eforturile pentru a combate această ameninţare”, a precizat Stoltenberg, conform news.ro.

Vezi și:

Jens Stoltenberg atrage atenția: ‘Ucraina are câștiguri semnificative, dar nu trebuie să subestimăm Rusia. Rachetele rusești și dronele continuă să atace orașele ucraienene’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend