Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Iluminat banda leduri: 3 locuri neobișnuite în care poți să pui benzi LED

Publicat

in

După cum ar trebui să știi deja până acum, orice proiect de amenajare interioară pornește de la schema de iluminat. Sursa de iluminat potrivită într-o încăpere poate completa într-un mod nemaivăzut design-ul general al camerei. Prin alegerea unei temperaturi de culoare poți schimba radical atmosfera locuinței tale la interior. La o simplă apăsare a comutatorului, poți crea intrigă, poți evoca o stare de calm sau seta atmosfera propice lucrului.

Dar, dincolo de culori și intensități, la fel de importante sunt și corpurile de iluminat pe care le alegi. Iluminatul, grație versatilității sale în formă și dimensiune, contribuie la amenajarea cu bun gust a unei case. Printre cele mai des întâlnite corpuri de iluminat amintim becurile și spoturile LED, banda leduri, cât și lustrele LED. Totuși, în cadrul acestui articol, ne-am propus să discutăm despre banda LED și versatilitatea sa în amenajările interioare.

Știai că o poți instala aproape oriunde? Banda leduri este atât de ușor de montat și întreținut, încât aproape nu o să îți vină să crezi cât de simplu poate fi integrată în amenajarea locuinței tale la interior. Variind de la nuanțe de alb cald până la cele alb rece, benzile LED și-au câștigat popularitatea ca produse electrice de uz casnic mulțumită ușurinței cu care pot fi integrate oriunde.

În acest articol, îți vom arăta câteva modalități pe cât de neobișnuite, pe atât de simple de a decora frumos interiorul casei folosind benzi LED. Avantajul benzilor LED este acela că au la bază tehnologia consumului redus de energie electrică, așa încât poți obtine atât un iluminat inteligent din punctul de vedere al costurilor, cât și de calitate cu ajutorul benzilor led.

Cum transformi spatiul interior doar cu banda leduri?

Să presupunem că a venit momentul să faci o schimbare în casă, dar nu dispui de o amplasare prea mare care să îți permită să te joci atât de mult cu spațiul tău. Așa că, cea mai buna alegere pe care o poți face în acest caz este să optezi pentru banda leduri.

Din moment ce pot fi amplasate oriunde, benzile cu LED oferă posibilitatea de accentuare a oricărui spațiu cu o simplă plasare strategică a produsului luminos. Sunt trucul ideal pentru un iluminat de efect la preturi avantajoase, care te va duce mai aproape de amenajarea pe care o urmărești în spațiul tău după doar câteva secunde de la instalare. 

Mai mult, în funcție de locul în care vei alege să plasezi banda leduri, dar și de sursa de alimentare aleasă, te poți aștepta să schimbi radical percepția spațiului, a decorului și a pieselor de mobilier.

Banda LED și temperatura de culoare: Alb cald, rece sau RGB?

Măsura gradului de „căldură”, respectiv de „răcire” a unui corp LED poartă denumirea de temperatură de culoare. Această temperatură se traduce prin tipul de lumină emis de banda leduri. Printre cele mai des întâlnite variații se numără lumina alb-caldă, alb-rece și în cazul în care alegi banda leduri RGB, variații diferite ale nuanțelor de roșu, verde și albastru.

Sursele de lumină LED se bazează pe sistemul de măsură Kelvin. O temperatură caldă este de obicei de 3.000 K sau mai puțin. Pe de altă parte, banda LED „rece” are în mod obișnuit o temperatură de culoare de 4.000K sau chiar mai mare pe scara Kelvin. 

Pe lângă temperaturile clasice de culoare, mai poți opta și pentru banda LED RGB sau RGBW cu o putere la fel de impresionantă ca gama clasică, însă cu o diferență semnificativă în ceea ce privește nuanța luminii emise. 

Banda leduri RGB este prevăzută cu un LED 3 în 1, creat din cip roșu, unul verde și unul albastru. Pe de altă parte, banda leduri RGBW dispune de un al patrulea cip alb, fiind vorba despre un LED 4 în 1.

Acestea pot produce o gamă largă de culori prin combinarea celor 3, respectiv 4 cipuri integrate în banda LED. Doar cu o telecomandă poți schimba nuanța după bunul plac. Prin urmare, integrarea unor benzi LED RGB în amenajarea locuinței, reprezintă o modalitate excelentă de a adăuga o notă personală spațiului tău.

3 locuri neobișnuite în care să pui benzi LED 

Dacă te întrebai cum poți crea atmosfera potrivită în locuința ta doar cu ajutorul schemei de iluminat, iată că a venit momentul să te ajutăm cu un răspuns. Nu este nevoie să investești sume colosale pentru a crea ambientul perfect acasă, iar prin utilizarea unor produse de calitate, te poți aștepta să te bucuri de produsele tale ani de zile de acum înainte.

#1. Banda LED pe întreaga lungime a cabinei de duș

Cu siguranță nu ți-a trecut prin minte că poți instala banda leduri în baie. Și, mai ales, în zona cabinei de duș. Iluminatul cabinei de duș este de cele mai multe ori trecut cu vederea în proiectele de renovare. Dar, dacă stai să te gândești, poate fi interesant să instalezi banda leduri în locul unor scafe direct pe tavanul care încadrează cabina ori la baza podelei cabinei.

#2. Iluminatul cu orientare practică: banda leduri pentru cramă

Iubitorilor de vin le va surâde această idee deosebit de practică pentru iluminarea cu benzi LED a rafturilor pe care sunt așezate sticlele cu vin. Poate fi dificil să vezi produsele în cramă din cauza umbrelor create de sticle și rafturi. Tocmai de aceea, benzile luminoase cu LED-uri facilitează iluminarea tuturor compartimentelor, astfel încât să nu fie nevoie să cauți prea mult vinul perfect pentru a completa savoarea preparatelor.

Deși practică, iluminarea puternică poate altera gustul vinurilor. În schimb, benzile cu LED nu sunt nici pe departe suficient de intense cât să degradeze conținutul, iar din punctul de vedere al decorului banda leduri va evidenția colecția în moduri uimitoare.

#3. Folosește banda leduri pentru iluminarea sertarelor

O altă modalitate ingenioasă de a te folosi de banda leduri este prin integrarea acesteia în sertarele întunecate, aplicând o bandă luminoasă cu LED-uri pe bandă în interior. Pentru a economisi energia, poți alege benzi LED pe bază de senzor de mișcare, astfel încât lumina să fie aprinsă doar atunci când ai nevoie de ea.

Iluminatul de accent reduce anxietatea și înveselește atmosfera, pe lângă faptul că adaugă funcționalitatea necesară și îmbunătățește estetica interiorului unei locuințe. Fie că îți dorești un spațiu de lucru mai bine iluminat sau să creezi o oază de relaxare cu ajutorul surselor de iluminat, instalarea de benzi LED ar putea fi răspunsul pe care îl cauți.

Te invităm chiar acum să descoperi oferta de produse LED pe Electric14.ro și să îți alegi banda leduri potrivită nevoilor tale. Ai o mulțime de variante din care poți alege produsul pe care îl preferi, iar prețurile sunt avantajoase! Așa că, ce mai aștepți? Spor la cumpărături!

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Vești proaste pentru Volodimir Zelenski! Recolta de cereale a Ucrainei ar putea scădea

Publicat

in

Situație dură pentru regimul lui Volodimir Zelenski! Recolta de cereale a Ucrainei ar putea scădea în acest an până la 44,3 milioane de tone, de la 53,1 milioane de tone în 2022.

Ministerul ucrainean al Agriculturii a precizat că situația apare ca urmare a diminuării suprafeţelor însămânţate în contextul invaziei ruseşti.

Conform prognozelor oficiale, recolta din acest an a Ucrainei va include 16,6 milioane de tone de grâu, 21,7 milioane de tone de porumb şi 4,8 milioane de tone de orz, transmite Reuters.

Ucraina este un mare producător şi exportator mondial de cereale şi oleaginoase însă atât producţia cât şi exporturile sale au scăzut semnificativ după ce Rusia a ocupat o parte din teritoriul ucrainean şi a blocat o serie de porturi importante la Marea Neagră, în a doua jumătate a ultimului sezon.

Diminuarea suprafeţelor însămânţate cu cereale vor afecta volumul recoltelor

În 2022 Ucraina a recoltat 20,5 milioane tone de grâu, 25,6 milioane tone de porumb şi 5,6 milioane tone de orz. În 2021, ultimul an de dinainte de război, Ucraina a strâns o cantitate record de 86 de milioane de tone de cereale.

Diminuarea suprafeţelor însămânţate cu cereale, cumulată cu aşteptata scădere a randamentelor medii, provocată de creşterea preţurilor la imputuri, vor afecta volumul recoltelor„, a estimat Ministerul ucrainean al Agriculturii.

Conform datelor oficiale, suprafaţa totală însămânţată cu cereale ar urma să fie în acest an de 10,2 milioane de hectare, mai mică cu 1,4 milioane de hectare decât în 2022. Suprafaţa însămânţată cu grâu de iarnă ar urma să se reducă cu 834.000 de hectare, până la 4,17 milioane de hectare, iar cea însămânţată cu porumb va scădea cu 451.000 de hectare, până la 3,6 milioane de hectare.

Producţia de oleaginoase a Ucrainei ar urma să crească în acest an

Pe de altă parte, producţia de oleaginoase a Ucrainei ar urma să crească în acest an, până la 19,2 milioane de tone, de la 18,2 milioane de tone în 2022, ca urmare a majorării suprafeţele însămânţate cu oleagioase, o cultură mai profitabilă pentru fermieri. Astfel, recolta de floarea soarelui din acest an este estimată la 11,5 milioane de tone, de la 11,1 milioane de tone în 2022. Producţia de rapiţă ar putea ajunge la 3,8 milioane de tone, de la 3,7 milioane tone anul trecut, în timp ce producţia de soia boabe ar putea să se ridice la 3,9 milioane de tone, de la 3,4 milioane de tone.

Tot luni, Comisia Europeană a anunţat că doreşte să recurgă la o rezervă de criză pentru a sprijini fermierii din Polonia, România şi Bulgaria, destabilizaţi de afluxul de importuri agricole ucrainene sub liberalizarea temporară a comerţului cu UE după invazia ţării de către Rusia. Acest sprijin de 56,3 milioane de euro, finanţat din rezerva Politicii Agricole Comune (PAC), are ca scop compensarea „pierderilor economice datorate creşterii importurilor de cereale şi oleaginoase” venite din Ucraina „şi limitarea impactului dezechilibrelor pieţei„, a indicat Executivul european, informează agerpres.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Se încinge scena politică! Kelemen Hunor: ‘Eu aș face alegeri anticipate în acest an. Trebuie să ai ceva stabil, trebuie să ai Guvern, Parlament, o coaliție, o majoritate stabilă’

Publicat

in

Președintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, a declarat că, dacă ar decide singur, ar opta pentru alegeri anticipate, pentru că 2024 este un an de „stagnare”.

Liderul UDMR susține că alegerile anticipate ar aduce stabilitate ”Trebuie să ai ceva stabil, trebuie să ai Guvern, Parlament, o coaliţie, o majoritate stabilă”.

Dacă eu aş fi cel care decide singur, eu aş face anticipate în acest an. Trebuie să fim de acord cu toţii, cei care formăm o majoritate, apoi trebuie să fie de acord şi preşedintele ţării, fiindcă fără el nu poţi să faci anticipate. Şi trebuie să explici în primul rând cetăţenilor. De ce aş face eu anticipate, dacă ar fi după mine? Anul 2024 este un an electoral. Se întâmplă foarte rar ca să avem toate alegerile într-un singur an – din mai, până în noiembrie. Asta înseamnă, cunoscând cât de cât ce înseamnă un an electoral, că administraţia centrală în primul rând se va aşeza, va aştepta să vedem ce se întâmplă„, a declarat Kelemen Hunor la TVR Info, citează agerpres.ro.

Potrivit acestuia, „nu va fi o instabilitate, ci pur şi simplu va fi o stagnare”.

Trebuie să ai într-un astfel de an ceva foarte solid şi foarte bine stabilit – Guvernul şi Parlamentul. Poţi să faci anticipate cu această idee – 2024 să fie Guvern stabil, Parlament şi majoritate votată, legitimă, şi nu te mai uiţi, şi administraţia funcţionează. Trebuie să ai trei – patru proiecte, avem, pentru care nu trebuie să ne oprim un an de zile, inclusiv PNRR-ul, inclusiv alte lucruri importante, fondurile structurale, Schengen şi aşa mai departe. Nu poţi să pierzi un an.

Celelalte alegeri n-ai cum să mişti, europarlamentare sunt în mai, în toată Europa, în săptămâna stabilită de Comisie şi de Parlament, apoi localele nu pot fi aduse mai aproape, nici nu pot fi împinse doar în anumite situaţii şi prezidenţialele nu se pune problema. Parlamentarele da. Anticipatele parlamentare nu au fost făcute în 33 de ani, dar într-o astfel de situaţie trebuie să ai viziune, trebuie să ai flexibilitate, trebuie să fii inventiv şi curajos. Deci eu aş face, dar nu depinde de mine„, a arătat liderul UDMR.

”Trebuie să ai Guvern, Parlament, o coaliţie, o majoritate stabilă”

Întrebat dacă a discutat acest aspect în coaliţia de guvernare, Kelemen Hunor a spus: „În şedinţele de coaliţie în format mai mare vorbim mai multe subiecte, în formate restrânse, cum suntem în trei, discutăm şi lucruri care rămân între noi, până când nu considerăm că trebuie să ieşim în public„.

Să nu speculăm. Dacă noi vom ajunge la această concluzie, şi va fi o discuţie aplicată, fiindcă aici trebuie să vezi exact toţi paşii, trebuie să facem asumat, şi nu pe un scandal inventat. N-aş fi de acord să mergem pe un scandal inventat, dar asumat da, fiindcă nu e nimic rău.

Mandatul este de patru ani, dar, dacă o majoritate consideră că putem să facem alegerile mai repede, anticipate putem să facem, nu-i nicio problemă şi, dacă-l avem şi pe preşedinte pe partea noastră, atunci putem să trecem la o astfel de procedură constituţională, o instituţie constituţională şi un instrument absolut democratic. Că n-am făcut în 33 de ani sau 32 de ani, asta e viaţa, nu înseamnă că nu trebuie să faci. Şi ăsta este argumentul meu cel mai important – că anul 2024 este un an mort – stagnare. Trebuie să ai ceva stabil, trebuie să ai Guvern, Parlament, o coaliţie, o majoritate stabilă„, a transmis vicepremierul.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend