Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ignoranța românilor, mană cerească pentru buget: Polițiștii au aplicat vineri amenzi în valoare de 14 milioane de lei pentru încălcarea Ordonanței Militare

Publicat

in

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) informează că în cursul zilei de vineri au fost întocmite 12 noi dosare penale privind zădărnicirea combaterii bolilor, iar poliţiştii au aplicat 7.127 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 14.647.600 de lei, persoanelor care nu respectau prevederile privind restricţionarea circulaţiei, potrivit Agerpres.

„În cursul zilei de ieri, 3 aprilie, aproape 14.000 de poliţişti au fost la datorie, în misiunile pentru menţinerea ordinii publice în zona spitalelor şi locaţiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulaţiei, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale sau pentru identificarea persoanelor în cadrul anchetelor epidemiologice, sprijinind totodată D.S.P. Poliţiştii au verificat şi respectarea interdicţiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină şi a celor impuse, pe timpul Stării de Urgenţă, unităţilor comerciale, efectuând totodată controale pentru combaterea criminalităţii economice”, se arată în informarea transmisă de IGPR sâmbătă.

Citește și: Raluca Turcan a rămas blocată în timpul şedinţelor online!

De asemenea, în misiunile lor, poliţiştii au fost sprijiniţi de 4.235 de poliţişti locali, alăturându-se, în activităţile în sistem integrant, şi jandarmi şi efective ale M.Ap.N.

Potrivit sursei citate, în ultimele 24 de ore, 853 de autovehicule (cu 2.570 de persoane) au fost preluate, din zonele de frontieră.

Citește și: Daniel Zamfir iese la rampă: Legea, pe masa lui Iohannis. Spun răspicat ce vom face!

Au fost verificate 75.633 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantină. De asemenea, în cursul zilei de vineri, în urma verificărilor în teren, au fost aplicate 7.127 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 14.647.600 de lei, persoanelor care nu respectau prevederile privind restricţionarea circulaţiei.

Poliţiştii sunt pregătiţi pentru a interveni la sesizările oamenilor şi pentru a oferi ajutor celor aflaţi în nevoie. Astfel, ieri, au realizat 2.732 de intervenţii la evenimente, dintre care 2.165 au fost sesizate de cetăţeni prin Apelul Unic de Urgenţă 112, fiind organizate 225 de acţiuni. 75 de persoane au fost prinse în flagrant delict, în timp ce comiteau infracţiuni sau imediat după aceea şi alte 9 persoane urmărite au fost depistate.

IGPR mai reaminteşte că dispozitivul de ordine şi siguranţă publică acţionează pentru prevenirea şi limitarea răspândirii noului Coronavirus (COVID 19), dar şi pentru a preveni şi combate ilegalităţile de orice fel.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

A apărut noua Declarație Unică 2020 – PDF Inteligent

Publicat

in

De

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

INEXPLICABIL Un bărbat care nu a ieșit din casă de un an jumătate este infectat, la Șimleul Silvaniei

Publicat

in

De

Un bărbat care nu a ieșit din casă de un an și jumătate este prima persoană infectată cu noul coronavirus din Șimleul Silvaniei, județul Sălaj.

Primarul Septimiu Țurcaș a spus, vineri, într-o intervenție pe Facebook, că bărbatul a fost internat la spitalul din Șimleul Silvaniei, suport COVID, pentru o perioadă de 20 de ore, apoi a fost transferat la Spitalul de Infecţioase din Zalău.

Citește și: Klaus Iohannis șochează! Demers anti-românesc

Bărbatul are 51 de ani, comorbidități și probleme de sănătate, scrie mediafax.ro.

„Din păcate, primul caz de infecţie cu coronavirus a fost confirmat în oraşul Şimleul Silvaniei. O persoană din Şimleul Silvaniei, la primul test care i s-a făcut, a fost confirmat pozitiv. (…) Ceea ce este şi mai curios este faptul că persoana nu a ieşit din casă de cel puţin un an jumate, din informaţiile pe care le am eu”, a spus Ţurcaş.

DSP Sălaj face o anchetă epidemiologică în acest caz pentru identificarea contacților bărbatului, care vor fi izolați acasă.

Citește și: Ordin urgent al lui Marcel Vela! Se face lumină: ‘Nu are atribuții’

„Există posibilitatea ca primul test care a confirmat că persoana respectivă are virusul să nu se confirme la al doilea test”, a precizat primarul.

Septimiu Țurcaș a afirmat că firma care se ocupă de dezinfecție în oraș va interveni și în blocul în care locuiește bărbatul.

Citește și: Furie totală! Codrin Ștefănescu a explodat: ‘Să se rupă norii, să se cutremure pământul’ .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend