Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

CULTURA

Ieslea în care s-a născut Iisus, construită lângă Biserica Domnească

Publicat

in

La Curtea de Argeş se lucrează intens la amenajarea unei iesle care să amintească argeşenilor de momentul în care s-a născut Iisus. Diorama se va amplasa lângă Biserica Domnească, iar muncitorii coordonaţi de maestrul Traian Duţă speră să termine astăzi întrega lucrare, pentru ca de vineri, toţi cei care vizitează zona în această perioadă să poată admira lucrarea.

Maica Domnului şi păstorii vor fi înfăţişaţi în mărime naturală iar întrega poveste va fi realatată în cele mai mici detalii.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

După ani buni, se repară monumentul veteranilor din Curtea de Argeș – Traian Duță a avut inițiativa

Publicat

in

De

După ce ani de zile monumentul veteranilor din parcul din fața Centrului de Cultură și Arte a constituit un real pericol pentru copiii care se jucau în zonă, urmare a degradarii continue, zilele trecute a inceput reabilitarea acestuia. Inițiativa aparține inimosului argeșean Traian Duță, cunoscutul artist plastic din urbea basarabilor. Acesta ne-a declarat ca nu mai răbda efectiv sa vada halul in care s-a degradat monumentul si a decis sa facă muncă voluntară pentru a-l reabilita. Maestrul Traian Duță ne-a mai spus că manopera, munca sa, nu va costa nimic pentru ca nu a avut decât pretenția reabilitarii edificiului. Potrivit informațiilor, autoritățile au promis că va cumpăra toate materialele necesare dar nimeni nu știe cine exact va plăti, nici măcar maestru Traian Duță. ” Eu sunt doar cu munca voluntară și dorinta de a reabilita acest frumos monument”, ne-a spus Traian Duță care muncea de zor pe schele. Ne-am interesat si la primărie dar, ca de obicei, nimeni nu știa nimic despre banii necesari pentru materiale si nici măcar despre vreun aviz sau autorizație. Cum, necum, e foarte bine ca monumentul veteranilor se reabiliteaza iar primul care trebuie felicitat pentru asta este maestrul Traian Duță.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Icoane argint – cadouri speciale pentru toți credincioșii

Publicat

in

De

Arta și frumosul s-au reunit într-un singur site, și anume ClassGifts, un magazine online ce furnizează obiecte din argintărie și de valoarea. Icoanele de argint pot constitui un cadou apreciat și nelipsit dintr-o gospodărie. Pe website-ul celor de la Class Gifts veți descoperi o diversitate de cadouri și obiecte prețioase.

Icoane argint – obiecte simbolice

Pentru oamenii cu o credință profundă, icoanele reprezintă un obiect spiritual și emblematic. Mai mult, obiectele din argint sau placate cu aur capătă în timp valoarea. Câteva exemple de obiecte religioase din casa unui om sunt

 1. Icoane Catolice
 2. Cruci, Crucifixe și Sfeșnice
 3. Icoana Îngerul Păzitor
 4. Icoane Ortodoxe
 5. Icoana Sfânta Familiei
 6. Icoane cu Sfinți
 7. Icoane Cina cea de Taină
 8. Icoana Iisus Hristos
 9. Icoana Maica Domnului
 10. Icoana Pomul Vieții
 11. Icoana Sfânta Treime
 12. Icoana Sporul Casei

Icoane Catolice vs Icoane Ortodoxe

Nu există diferențe majore între aceste două tipuri de icoane. Câteva exemple de obiecte spirituale specifice catolicismului pe care le veți regăsi și pe Class Gifts sunt

– Icoana Îngerului Păzitor

– Icoane pentru fetițe și pentru băieței, ce o au înfățită pe Maica Domnului și pe Prunc. Icoana poate fi poziționată deasupra pătuțului.

– Statuetă Îngeraș

– Icoană cu Îngerul Păzitor, tot pentru pătuț

– Icoanî Iisus Hristos Coroană Spini

– Icoană Sfânta Familie

– Icoană Iiisus Comuniune

– Crucifix

Obiectele acestea nu sunt realizate numai din argint, ci și din cristal sau cristal 24%PbO. Culorile de bază folosite în picture lor sunt albastrul, argintiul, auriul, rozul, sau roșul.

Icoanele specifice ortodoxismului de site aparțin brand-urilor  Cristal  Bohemia , Class Gifts și Valenti. Veți descoperi o listă lungă de obiecte religioase, printre care

– Icoana Sfântului Ilie

– Icoana Maica Domnului Betleem

– Icoana Sfântului Nicolae

– Icoana Maica Domnului de la Ierusalim

– Icoană Iiisus Hristos

– Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril

– Icoana Sfântului Gheorghe

– Cina cea de taină

Ce au în plus aceste icoane este lemnul folosit în confecționarea lor ceea ce le transformă într-un obiect sacru. Desigur, obiectele se găsesc pe mai multe culori maro, alb, roșu sau albastru, multicolor.

Cruci, Crucifixe și Sfesnice

Argint, cristal, sticlă cristalină sunt cele 3 tipuri de materiale de top folosite în confecționarea acestor obiecte. Câteva exemple sunt

– Sfeșnic din Cristal de Bohemia cu 3 brațe sau fără

– Crucifix din Argint, respectiv crucifix cu șnur

– Cruce și crucifix din argint

– Sfeșnic Diamond

– Cruce din Argint

– Cruce Albă și Crucifix din Argint

Firmele Bohemia Cristal, Bohemia Crystalite, Chinelli, ClassGifts pot deveni parteneri de încredere în alegerea achiziționării acestor produse.

Icoană Isus Hristos

Un exemplu de icoană nelipsită din orice gospodărie este icoana ce îl are înfățișat pe Iisus Hristos. Indiferent de dimensiune, puteți găsi asemenea icoane pe website-ul magazinului online Class Gifts. Aceasta este o mică listă a dimensiunilor 15×20 cm, 23.3×25.7 cm, 14.7×18 cm, 11x13cm, 8.1×9.6. Totodată, poate reprezenta un cadou pentru Sfântul Botez, ba chiar pentru o nuntă.

Icoană Maica Domnului

Această icoană este la fel de îndrăgită și nelipsită din orice casă. Puteți arunca un ochi pe lista de mai jos de icoane pe care le veți descoperi în magazinul precizat mai sus.

– Icoana Maica Domnului Betleem

– Icoana Maica Domnului Vladimir

– Icoana Maica Domnului de la Kazan

– Icoana Maica Domnului de la Ierusalim

– Icoana Sporul Casei

– Icoana Maica Patimirlor

După cum se observă, aveți o mulțime de posibiltăți din care puteți alege. Și aceste icoane sunt pe mai multe dimensiuni, cum ar fi 8×11, 6.5×9.5 cm, 21.5×26 cm, 20×26 cm, 15×21 cm. Argintiul, sticla și lemnul vor fi nelipsite din lista materialelor de calitate folosite.

Ce alte icoane argint nu ar trebui să lipsească dintr-un cămin?

Icoana Sfânta Familie, Sporul Casei și Îngerul Păzitor sunt cele 3 icoane pe care ar trebui să le ai în propriul tău cămin. Icoanele cu Sfânta Familie sunt dabricate de către Class Gifts din argint. Icoana cu Sporul Casei poate aduce liniște și iubire în familie. De obicei aceste icoane o fi avea înfățișată pe Maica Domnului.

Icoanele cu Îngerul Păzitor pot reprezenta o alegere bună pentru camera copiilor. Pe Class Gifts, veți descoperi icoane care pot fi puse deasupra pătuțului pruncului. Alte icoane pe care le veți găsi tot aici sunt icoane cu sfinți, cu cina cea de taină, sfânta treime, pomul vieții. Vă așteptăm pe site.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend