Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ieșire a lui Eugen Tomac: ‘Zero dependență de gazul rusesc! Acesta trebuie să fie obiectivul zero al Guvernului’

Publicat

in

Eurodeputatul Eugen Tomac, președintele PMP, consideră că Guvernul trebuie să lucreze fără încetare pentru a identifica soluțiile cele mai bune astfel încât de anul viitor să nu mai depindem deloc de gazul rusesc.

Eugen Tomac (PMP): „Federația Rusă nu poate fi un partener credibil, pentru că nu respectă reguli”

„Zero dependență de gazul rusesc! Acesta trebuie să fie obiectivul zero al Guvernului, să lucreze fără încetare pentru a identifica cele mai bune soluții, astfel încât de anul viitor să nu mai depindem deloc de gazul rusesc. Federația Rusă nu poate fi un partener credibil, pentru că nu respectă reguli. Singurul mod de acțiune pe care îl recunoaște și îl practică este șantajul”, a scris oficialul european, marți, pe Facebook.

Eugen Tomac spune că „este timpul să fim cu un pas înaintea tuturor provocărilor”.

„Avem gaz în Marea Neagră, avem capacitatea de a ne asigura singuri tot necesarul de energie si este timpul să o facem cu mai multă determinare și curaj. Este timpul să fim cu un pas înaintea tuturor provocărilor. Bătălia pentru un viitor stabil și sigur, cu facturi la prețuri decente la energie, se poate realiza doar dacă eliminăm definitiv dependența de resursele Rusiei. Pentru asta trebuie acționat rapid, acum!”, a conchis Eugen Tomac, conform b1tv.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Klaus Iohannis, ieșire de ultim moment: ‘Salut anunțul președintelui Biden privind cooperarea energetică dintre România și Statele Unite’

Publicat

in

De

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ucraina dă o nouă lovitură Federației Ruse! Reprezentant al serviciilor de urgență din Crimeea: ‘A fost un bombardament al forțelor armate ucrainene, nu există victime’

Publicat

in

De

Forţele armate ucrainene au atacat duminică o platformă de foraj în Marea Neagră, deţinută de o companie de petrol şi gaze din Crimeea, a transmis agenţia oficială rusă de presă TASS, citând responsabili locali, potrivit Reuters, care remarcă faptul că acesta ar fi al doilea atac asupra al unui astfel de obiectiv în decurs de o săptămână.

Platforma este operată de Chernomorneftegaz, pe care responsabili susţinuţi de Rusia au confiscat-o de la operatorul naţional de gaze ucrainean Naftogaz, în urma anexării peninsulei Crimeea de către Moscova în 2014.

A fost un bombardament al forţelor armate ucrainene, nu există victime„, a declarat pentru TASS un reprezentant al serviciilor de urgenţă din Crimeea, care nu a oferit alte detalii.

Responsabili proruşi din Crimeea au declarat luni că trei persoane au fost rănite, iar şapte au fost date dispărute, după un atac al ucrainenilor, care a forţat suspendarea lucrărilor la trei platforme, aşa-numitele ‘turnuri Boiko’. Chernomorneftegaz se află sub incidenţa sancţiunilor SUA şi ale Uniunii Europene.

Duminică, un proiectil a lovit heliportul ocupanţilor, lăsând o gaură cu un diametru de aproape cinci metri, transmite agenţia de presă Unian, citând canalul ‘Baza’ din Telegram.

Potrivit acestuia, se pare că a fost lansată o rachetă în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică împotriva instalaţiei plutitoare ‘Taurida”.

Ministrul apărării ucrainean Oleksii Reznikov a declarat vineri că ruşii îşi amenajaseră platformele de foraj în Marea Neagra (‘turnurile Boiko’) în scopuri militare pentru a-şi proteja navele de sistemul ucrainean de rachete Neptun.

Într-un interviu publicat pe pagina sa web de postul ucrainean ICTV vineri, Reznikov a remarcat că, cu ajutorul acestor platforme furate în 2014, Rusia nu numai că fura gaze din Ucraina, ci şi-a plasat acolo staţii de război electronic.

Anterior, reprezentantul administraţiei militare din Odesa, Serhii Bratciuk, afirmase că ocupanţii utilizau aceste platforme de foraj ca baze militare pentru blocarea portului Odesa şi controlul unei părţi a Mării Negre.

Comandamentul militar ucrainean nu a confirmat deocamdată oficial atacul, potrivit media de la Kiev.

În acelaşi timp, autorităţile ucrainene afirmă că ocupanţii ruşi au lansat duminică două rachete antinavă de tipul Onix asupra regiunii Odesa. Acestea au fost lansate de sistemul de rachete de coastă Bastion de pe teritoriul Crimeii ocupate, transmite Unian, citând comandamentul operaţional „Sud” al forţelor de apărare ucrainene.

„Sub acoperirea unei furtuni, inamicul a atacat regiunea Odesa cu două rachete antinavă de tip Onix, lansându-le din sistemul de rachete de coastă Bastion de pe teritoriul Crimeii ocupate temporar. Dar forţele de apărare aeriană sunt pregătite în orice moment şi pe orice vreme: ambele rachete au fost distruse la apropierea lor de Odesa”, a informat comandamentul operaţional „Sud”, informează agerpres.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend