Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ieșire a lui Dacian Cioloș: ‘Nu suntem blestemați și neputincioși. O minoritate vocală și-a impus valorile: șmechereala, combinațiile și bătutul din buze’

Publicat

in

Premierul desemnat, Dacian Cioloş, a declarat că ”cel mai greu lucru de făcut în România e să fii un om normal” şi să recunoști normalitatea, pentru că ”o minoritate vocală a luat captivă o societate întreagă și și-a impus valorile proprii: șmechereala, combinațiile și bătutul din buze”.

Cel mai greu lucru de făcut în România e să fii un om normal. Nu excepțional, genial, olimpic, nu. Doar un simplu om normal. O minoritate vocală a luat captivă o societate întreagă și și-a impus valorile proprii: șmechereala, combinațiile și bătutul din buze. Îmi este rușine că stăm fără să le replicăm acestor oameni și îmi este și mai mare rușine când asist la inaugurarea unui spital la care primărița a muncit cu mâinile ei. E vorba despre spitalul din orașul Victoria, județul Brașov, și despre Camelia Bertea, aleasă acum un an primar.

Am fost azi să cinstim normalitatea, în timp ce trebuie să răspundem combinațiilor politice.

Acum, ar trebui să o laud pe Camelia și să vă spun că iată că se poate. Dar este evident că se poate. Sunt mii de locuri minunate în țara asta, comunități care reflectă munca și sufletul unor oameni normali. Pe ei nu îi vedem, pentru că discuția publică e mereu despre orgolii și combinații. Da, avem oameni buni în USR și asta nu e nicio mirare. Sunt oameni normali și în celelalte partide, dar e de neexplicat de ce câștigă și stau în lumina reflectoarelor frecvent aceiași oameni toxici și indiferenți la suferința celor de la care cer voturi.

S-a vorbit despre statul român ca unul eșuat. Să nu poți construi spitale 30 de ani și să nu te pregătești de pandemie după primele valuri grave nu mai poate fi scuzabil. Dar statul român nu e o clădire, o instituție fizică, e reprezentat de o mână de oameni. Mulți dintre ei sunt oameni normali prinși în același soi de captivitate. Noi ne propunem politic o reformă profundă, dar ea nu va reuși fără ajutorul acestor oameni. Despre care trebuie să știți că suferă la fel ca ceilalți, deși poate uită atunci când ocupă poziții în structura instituțiilor statului român.

Ce vreau să spun este că normalitatea e la o întindere de mână. Nu suntem blestemați și neputincioși. Suntem timorați și neîncrezători. Una dintre misiunile urgente ale liderilor țării este să redea încrederea cetățenilor și, dacă vă uitați la ce a realizat colega mea în orașul Victoria, o sa vedeți că speranța există. E nevoie doar să credeți, cum a făcut ea, și așa au venit zeci de voluntari și donatori să ajute la refacerea spitalului.

Îi mulțumesc Cameliei pentru acest moment de normalitate și de liniște cu care ne-a întâmpinat azi. România e plină de oameni normali și muncitori, iar noi trebuie doar să deschidem ochii.

Avem de ales între normalitate si cei care ne țin captivi. Asta a făcut Camelia și pentru asta îi mulțumesc în cel mai uman mod cu putință”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

ACTUAL

OMS nu se va sfii să aplice măsuri restrictive în România! Dr. Radu Țincu: ‘Autoritățile române nu au avut curajul să facă aceste propuneri și atunci va fi o propunere din partea OMS’

Publicat

in

De

„Dincolo de această îngrijorare în ceea ce privește România, autoritățile europene își fac mari probleme în legătură cu riscul ca din România pandemia să evolueze și în Europa”, a explicat el, duminică seară, pe B1 TV, la „Dosar e politician” cu Silviu România, unde a atras atenția că există riscul ca țara noastră „să genereze o nouă variantă virală”.

Radu Țincu, pe B1 TV: „România riscă să genereze o nouă variantă virală”

Heather Papowitz, director OMS pentru situații de criză medicală, calamități naturale și conflicte, va sta cel puțin 60 de zile în țara noastră, potrivit TVR 1.

„Experta vine din două motive. Sigur că se îngrijorează și de evoluția pandemiei în România, și de faptul că suntem singura țară unde peste 300 de oameni mor zilnic, e o îngrijorare pentru autoritățile europene, dar dincolo de această îngrijorare în ceea ce privește România, autoritățile europene își fac mari probleme în legătură cu riscul ca din România pandemia să evolueze și în Europa. Pentru că am văzut în India, ne amintim, varianta indiană a apărut în acea țară în momentul în care pandemia a scăpat de sub control și numărul de îmbolnăviri a crescut foarte mult. România riscă să genereze o nouă variantă virală și atunci sigur că autoritățile europene încearcă să intervină pentru a-și proteja interesul comunitar”, a declarat Radu Țincu.

Medicul crede că expertul OMS va propune restricții.

„Va propune măsuri restrictive. Sigur, autoritățile române nu au avut curajul să facă aceste propuneri și atunci va fi o propunere din partea Organizației Mondiale a Sănătății”, a adăugat Radu Țincu, care a vorbit pe B1 TV și despre medicii care contestă vaccinarea, conform b1tv.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

ACTUAL

Șeful DSU, Raed Arafat, a răbufnit: ‘Am ajuns deja la libertatea de a dezinforma și a manipula și la libertatea de dezinformare din partea unor oameni’

Publicat

in

De

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, consideră că în România nu mai vorbim de dreptul la liberă exprimare, ci am ajuns la libertatea de dezinformare din partea unor oameni, care comentează “nişte lucruri la care nu se pricep”, vin cu informaţii false, iar astfel am ajuns să avem 300 de morţi de COVID în fiecare zi.

Arafat a declarat, duminică, la Digi 24, că acele canale care difuzează astfel de informaţii să se gândească dacă vor să fie responsabile pentru ceea ce este acum în ţară.

„Noi nu mai vorbim de dreptul la libera exprimare, am ajuns deja la libertatea de a dezinforma şi a manipula şi la libertatea de dezinformare din partea unor oameni. Libera exprimare este garantată, este un lucru pe care îl respectăm cu toţii, dar când îţi ies oameni care nu au nicio bază ştiinţifică şi comentează nişte lucruri la care nu se pricep şi vin cu informaţii false, cu informaţii denaturate, care duc să ajungi într-o ţară la 300 de decese pe zi, este un moment în care trebuie să decizi, da, continuăm să îi lăsăm să îşi bată joc de orice decizie care se ia sau măcar acolo unde este posibilitatea de a transmite prin canalele mass-mediei, acolo într-adevăr să se gândească canalele respective dacă vor să fie responsabile în continuare pentru ce vedem în ţară”, a transmis Arafat.

El a precizat că oamenii au libertatea să comenteze pe social media, să iasă în stradă, dar ar trebui să nu mai continue răspândirea forţată a informaţiilor false prin intermediul unor canale.

„Au libertatea, scriu toţi pe Facebook-uri, scriu toţi pe social media, ies în stradă şi spun ce vor, nimeni nu i-a oprit, dar măcar să nu continuăm răspândirea forţată prin unele canale la care se uită foarte multă lume care puţin informată şi care stă şi ia această de bună pentru că au încredere într-o persoană sau au încredere într-un post sau au încredere într-un prezentator şi ne trezim că ajungem să avem număr de pacienţi mult peste capacitatea noastră şi avem număr de decese de 300 pe zi. Este imens”, a mai afirmat şeful DSU, conform news.ro

Citește și:

Dr. Raed Arafat e de acord cu Daniel Coriu în privința sancționării medicilor: ‘Trebuiau să fie luate deja astfel de măsuri’

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend