Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ieri un tei, azi o fântână: O cunoscută fântână-simbol a dispărut din Curtea de Argeș, de lene să o repare

Publicat

in

Anul 2021 pare a fi anul disparițiilor la Curtea de Argeș. Au dispărut tei, portiuni de trotuare, statii de autobuz, ș.a.m.d. Mai nou, ultima dispariție reclamată de argeseni este cunoscuta fântană tradițională de lânga Spitalul Municipal. Argeșenii au solicitat inca de acum doi ani primariei ca fantana sa fie reparata pentru a ramane un punct de intres local dar si o atractie pentru turisti care puteau admira o fantana traditionala romaneasca. Primaria Curtea de Argeș a luat in sfarsit o masura, in urma cu cateva saptamani, una radicală: în loc să repare fantana, au eliminat-o definitiv din peisaj. In imaginea de mai jos vedeti cum arata zona fantana in data de 14 octombrie 2021 si cum arata astazi, 29 noiembrie 2021.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

Silviu Predoiu, fostul șef operativ al SIE, îl pune la punct pe Dacian Cioloș: ‘Renunță tu la privilegii la Bruxelles și după aia să vii în România și să spui să renunțăm la pensiile speciale’

Publicat

in

De

Silviu Predoiu, fostul șef operativ al Serviciului de Informații Externe (SIE), i-a lansat un mesaj dur președintelui USR, Dacian Cioloș: ”dacă vor să aducă lumină în România, să înceapă de la Bruxelles. O să-i cred când o să iasă în plenul parlamentar la Comisie, la Bruxelles și o să ceară desființarea pensiilor speciale la Bruxelles”.

Pensii speciale vs. pensii militare. Cum se justifică confuzia dintre aceste două pensii? Pseudo-soluția la echilibrarea bugetul și a sistemului de pensii – Silviu Predoiu: ,,Subiectul acesta despre pensiile militare, cu apelativele gen nesimțite, nemeritate, nu cred că este de natură să sporească încrederea între armată, structuri de securitate și populației”

 „Aș pune într-o poză puțin mai mare și subiectul acesta. O dată, fără să intru în teoria conspirației, vorbeam despre războiul cognitiv care urmărește subminarea încrederii în societate care face mai vulnerabil un popor-țintă. Subiectul acesta despre pensiile militare, cu apelativele gen nesimțite, nemeritate, nu cred că este de natură să sporească încrederea între armată, structuri de securitate și populației. El este de ceva vreme circulat. Problema este de unde vine această solicitare, cine o încurajează.

Vedeți, dumneavoastră, Constituția prevede explicit dreptul la asociere sindicală a cetățenilor României și se precizează care este rolul asocierii sindicale. Rolul este reprezentat de apărarea intereselor sociale, economice și profesionale ale angajatului în raport cu angajatorul. Militarii nu au dreptul să-și exercite acest drept constituțional pentru că, ne spune statul, eu sunt sindicalistul vostru. Nu numai că nu poate să facă asta, dar el e cel care ne acuză, el dă tonul.”

Gen.(r) Silviu Predoiu, mesaj către Dacian Cioloș: „Renunță tu la privilegii la Bruxelles și după aia să vii în România și să spui să renunțăm la pensiile speciale” 

„Mai avem o problemă, că spuneați pensiile speciale… Aș vrea să transmit prin dvs. domnului Rareș Bogdan, domnului Cioloș, domnului Stolojan – care, toți, susțin desființarea pensiilor speciale – dacă vor să aducă lumină în România, să înceapă de la Bruxelles. O să-i cred când o să iasă în plenul parlamentar la Comisie, la Bruxelles și o să ceară desființarea pensiilor speciale la Bruxelles. Nu să renunțe la ale lor, că nu mă interesează un act individual, dar dacă vorbești de principii, promovează-le de acolo de unde contează! (…) Dar nu vii ca domnul Cioloș, după ce ai beneficiat un an de zile de plata salariului de comisar, că așa se dă după ce ieși – multe mii de euro – pentru că, domnule, așa e reglementarea. Renunță tu la privilegii acolo și după aia să vii în România și să spui să renunțăm la pensiile speciale.” 

Gen.(r) Silviu Predoiu: „Militarii au plătit contribuția, doar că au plătit-o la bugetul de stat, nu la bugetul de pensii”

„Când ne întoarcem către militari, iarăși avem o problemă de contradicții majore de logică. Pe de-o parte ne spun, nu ați plătit contribuția, ceea ce este fals! Militarii au plătit contribuția, doar că au plătit-o la bugetul de stat, nu la bugetul de pensii. Militarii au plătit contribuție prin instituție. Și se mai transmite ceva în neregulă. Se transmite mesajul: dacă luăm pensiile de la militari, o să avem să vi le plătim vouă. Nu este așa, sunt bugete diferite!”

Gen.(r) Silviu Predoiu, despre percepția cetățeanului asupra politicii: „Haideți să identificăm formele eficiente de implicare în politică”

„Politica îi afectează pe toți în aceeași măsură, nu are rabat la nota de plată pentru cei care spun pe mine nu mă interesează politica. Haideți să identificăm formele eficiente de implicare în politică, cea care ne ajută să ne facem viața mai sigură și mai frumoasă. Și merităm asta și putem! Dar trebuie să ne hotărâm noi cum să ne implicăm”, conform alephnews.ro.

Vezi și:

Silviu Predoiu, fostul șef operativ al SIE: ‘Vladimir Putin pregătește toți pașii! El le-a promis rușilor o revenire la statutul Rusiei de putere imperială, nu comunistă, de putere și influență’

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Medicul Monica Pop îi torpilează pe cei care vor vaccinarea obligatorie: ‘S-a văzut foarte clar că vaccinații se infectează și transmit. E foarte clar! Asta cu obligația nu va da rezultate niciodată. Vor exista tot felul de fraude’

Publicat

in

De

Dr. Monica Pop a comentat decizia adoptată de Marea Britanie de a ridica restricţiile atât  pentru vaccinaţi, cât şi pentru nevaccinaţi. Premierul britanic Boris Johnson a anunţat revenirea la normalitate si renunțarea la certificatul COVID.

Dacă nu au reuşit (experţii din Marea Britanie) cu alte metode, deşi au făcut tot ce s-a putut face, s-a văzut că vaccinul nu opreşte pandemia. S-a făcut văzut foarte clar că vaccinaţii se infectează şi transmit. E foarte clar.

Au foarte mulţi vaccinaţi acolo (în Marea Britanie) şi cu toate acestea numărul de infectări este foarte mare”, a declarat Monica Pop.

Marea Britanie este prima ţară care relaxează enorm restricţiile anti-Covid, deşi numărul cazurilor este în continuare ridicat în insulă. Ultimele date disponibile arată o scădere cu aproape 40% a bilanţului săptămânal al cazurilor de covid-19, iar numărul bolnavilor de covid-19 spitalizaţi s-a stabilizat.

Medicul Monica Pop consideră că o astfel de decizie poate fi aplicată în condiţiile în care britanicii „au făcut teste în masă, au medicaţie, oamenii s-au tratat acasă, în spitale sunt foarte puţini”.

Probabil că s-au gândit să o lase la liber, adică o imunitate pentru toată lumea sau încearcă să creeze aşa ceva. Cred ei că aşa se poate rezolva problema pentru că dacă au făcut tot ce se poate şi au la dispoziţie tot ce trebuie, au făcut teste în masă, au medicaţie, oamenii s-au tratat acasă, în spitale sunt foarte puţini, de decese nu poate fi vorba.

E adevărat că Omicron este o viroză care este mult mai puţin simptomatică decât a fost Delta şi cu mult mai puţine cazuri grave, atunci soluţia este viabilă. S-ar putea ca rezultatele să fie mai bune decât ce s-a întâmplat până acum”, a mai precizat medicul Monica Pop.

Fostul manager al Spitalului de Oftalmologie din Capitală a catalogat certificatul verde drept „un act politic, nu un act medical” şi pledează pentru „testare în masă, vaccinare, mască, izolare şi medicaţie”.

Dacă omul află foarte repede după ce s-a pozitivat, se duce acasă, stă în izolare şi face un tratament minimal”, a mai spus dr. Pop, la România TV.

Monica Po, despre vaccinarea obligatorie. „Orice om obligat să facă ceva încearcă să se eschiveze”

Întrebată dacă România ar trebui să preia modelul Marii Britanii sau cel al Austriei care vrea vaccinarea obligatorie, Monica Pop a susţinut că oamenii ar trebui convinşi să se vaccineze, nu să fie obligaţi să facă acest lucru.

Asta cu vaccinarea obligatorie e, din punctul meu de vedere, o greşeală şi din punct de vedere moral pentru că ştiţi foarte bine că orice om obligat să facă ceva încearcă să se eschiveze. Aşa a fost întotdeauna. Omul trebuie convins.

Asta e marea problemă a campaniei de la noi şi a strategiei de pandemie de la noi – informaţiile distorsionate, neadevărate, contradictorii. Oamenii nu au mai ştiu în cine să aibă încredere.

Omul trebuie convins medical să se vaccineze, nu obligat. Asta cu obligaţia nu va da rezultate niciodată. Vor exista tot felul de fraude”, a conchis dr. Monica Pop.

Vezi și:

Avocatul Daniel Ionașcu: ‘Nu vei putea prin îngrădirea libertăților să stopezi medical o boală. La debutul pandemiei pe străzile din București au fost scoase tancuri cu militari și cu glonț de război pe țeavă’

Dana Budeanu a răbufnit: ‘Nu suntem niște extremiști, niște ciudați care luptăm cu un certificat care altfel ne-ar salva viața. Nu. Este vorba de a găsi soluții normale’

Vine sfârșitul lumii?! Bill Gates, profeție cutremurătoare: ‘Omenirea s-ar putea confrunta cu un virus și mai periculos’

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend