Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ierarhia militară îndepărtată din procesul judiciar în cazul violenţelor sexuale în SUA

Publicat

in

Şeful Pentagonului, Lloyd Austin, s-a declarat marţi favorabil unei reforme a sistemului de justiţie militară care ar retrage ierarhiei militare decizia de a-i urmări penal pe autorii violenţelor sexuale din rândul armatei americane, notează AFP preluat de agerpres.

Secretarul american al Apărării a însărcinat o comisie independentă care să-i prezinte sugestii pentru ca autorii violenţelor sexuale în armată să fie urmăriţi penal mai eficient.
Indicând într-un comunicat că a primit recomandările comisiei, el s-a angajat „să colaboreze cu Congresul pentru a amenda Codul justiţiei militare, retrăgând urmăririle penale pentru agresiuni sexuale din lanţul de comandă militar”.

Comisia „a recomandat includerea altor infracţiuni sexuale în acest sistem de justiţie independent, inclusiv violenţa în familie”, a adăugat Lloyd Austin. „Şi eu îl susţin, având în vedere strânsa corelaţie între aceste tipuri de infracţiuni şi frecvenţa agresiunilor sexuale”, a continuat el.

Peste zece ofiţeri au fost demişi în decembrie anul trecut, după o serie de crime la o bază militară importantă din SUA, în special Vanessa Guillen, o tânără soldat de 20 de ani care a dispărut pe 22 aprilie după ce a fost hărţuită sexual.

Vanessa Guillen i-a spus familiei sale că nu are încredere în ierarhia militară pentru a urmări o plângere de hărţuire sexuală, iar rudele ei s-au îndoit în mod public de hotărârea armatei de a ancheta dispariţia ei, până când corpului său dezmembrat a fost descoperit în cele din urmă, pe 30 iunie.

De atunci, Pentagonul a fost îndemnat să retragă lanţului de comandament deciziile privind crimele sexuale, dar armata americană a rezistat până în prezent, invocând nevoia de a menţine controlul asupra disciplinei în rândurile sale.

Senatoarea democrată Kirsten Gillibrand a iniţiat un proiect de lege care ar retrage ierarhiei decizia de urmărire penală a altor crime decât sexuale, dar comunicatul secretarului american al Apărării nu aminteşte despre acesta.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Autorul atacului armat din Oslo a fost prins: Comunitatea gay e revoltată fiindcă a fost nevoită să anuleze marșul Pride

Publicat

in

De

Atacul armat din capitala norvegiană Oslo, în care au fost ucise două persoane şi au fost rănite alte 14, este investigat ca un posibil atac terorist, a anunțat sâmbătă poliţia norvegiană. Într-o conferinţă de presă organizată sâmbătă, oficialii poliţiei au declarat că bărbatul arestat în urma atacului este un cetăţean norvegian de origine iraniană, cunoscut anterior de poliţie, dar nu pentru infracţiuni majore. Aceştia au declarat că au confiscat două arme de foc: un pistol şi o armă automată. Evenimentele au avut loc în faţa London Pub, un bar popular în rândul comunităţii LGBTQ din oraş, cu câteva ore înainte de desfăşurarea paradei Pride din Oslo.

Citește și: Video Proteste mamut în Boston și New York, după interzicerea avorturilor în SUA: Corpul meu, alegerea mea!

Organizatorii au anulat toate evenimentele Pride planificate pentru sâmbătă, la sfatul poliţiei. Olav Roenneberg, un jurnalist de la televiziunea publică norvegiană NRK, a declarat că a fost martor la împuşcături. „Am văzut un bărbat sosind la faţa locului cu o geantă. A luat o armă şi a început să tragă”, a declarat Roenneberg pentru NRK. „La început am crezut că este un pistol cu aer comprimat. Apoi geamul barului de alături s-a spart şi am înţeles că trebuie să fug să mă adăpostesc”.

Premierul Jonas Gahr Stoere a declarat într-o postare pe Facebook că „împuşcăturile din faţa London Pub din Oslo din această seară au fost un atac crud şi profund şocant asupra unor oameni nevinovaţi”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Liverpool, în pericol să-și piardă vedeta – Salariul imens cerut de Salah pentru a rămâne pe Anfield

Publicat

in

De

Cu Sadio Mane deja transferat la Bayern Munchen, Mohamed Salah, o altă vedetă a lui Liverpool, ar putea fi cedat de șefii clubului de pe Anfield dacă continuă să aibă pretenții salariale exagerate.

Mo SalahFoto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sadio Mane a plecat de la Liverpool, grupare alături de care a jucat finala Champions League în sezonul recent încheiat (meci pierdut împotriva lui Real Madrid), și este noul jucător al echipei Bayern Munchen.

Jurgen Klopp a rămas fără una dintre vedetele echipei, iar acum ar putea să o piardă pe a doua.

Mohamed Salah ar putea fi vândut de Liverpool dacă nu va renunța la cerințele salariale exagerate

Mohamed Salah are un salariu de 240.000 de lire sterline pe săptămână, dar vrea o mărire de până la 400.000 de lire sterline pentru a-și prelungi contractul cu Liverpool.

Salah are contract cu „cormoranii” până în 2023, dar șefii clubului sunt hotărâți să-l vândă dacă nu va accepta un salariu sub 400.000 de lire sterline săptămânal.

Clubul de pe Anfield cere 60 de milioane de lire sterline pentru atacantul egiptean, iar Real Madrid ar putea să intre în cursa pentru serviciile fotbalistului, conform Daily Mail.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend