Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Icoane argint – cadouri speciale pentru toți credincioșii

Publicat

in

Arta și frumosul s-au reunit într-un singur site, și anume ClassGifts, un magazine online ce furnizează obiecte din argintărie și de valoarea. Icoanele de argint pot constitui un cadou apreciat și nelipsit dintr-o gospodărie. Pe website-ul celor de la Class Gifts veți descoperi o diversitate de cadouri și obiecte prețioase.

Icoane argint – obiecte simbolice

Pentru oamenii cu o credință profundă, icoanele reprezintă un obiect spiritual și emblematic. Mai mult, obiectele din argint sau placate cu aur capătă în timp valoarea. Câteva exemple de obiecte religioase din casa unui om sunt

 1. Icoane Catolice
 2. Cruci, Crucifixe și Sfeșnice
 3. Icoana Îngerul Păzitor
 4. Icoane Ortodoxe
 5. Icoana Sfânta Familiei
 6. Icoane cu Sfinți
 7. Icoane Cina cea de Taină
 8. Icoana Iisus Hristos
 9. Icoana Maica Domnului
 10. Icoana Pomul Vieții
 11. Icoana Sfânta Treime
 12. Icoana Sporul Casei

Icoane Catolice vs Icoane Ortodoxe

Nu există diferențe majore între aceste două tipuri de icoane. Câteva exemple de obiecte spirituale specifice catolicismului pe care le veți regăsi și pe Class Gifts sunt

– Icoana Îngerului Păzitor

– Icoane pentru fetițe și pentru băieței, ce o au înfățită pe Maica Domnului și pe Prunc. Icoana poate fi poziționată deasupra pătuțului.

– Statuetă Îngeraș

– Icoană cu Îngerul Păzitor, tot pentru pătuț

– Icoanî Iisus Hristos Coroană Spini

– Icoană Sfânta Familie

– Icoană Iiisus Comuniune

– Crucifix

Obiectele acestea nu sunt realizate numai din argint, ci și din cristal sau cristal 24%PbO. Culorile de bază folosite în picture lor sunt albastrul, argintiul, auriul, rozul, sau roșul.

Icoanele specifice ortodoxismului de site aparțin brand-urilor  Cristal  Bohemia , Class Gifts și Valenti. Veți descoperi o listă lungă de obiecte religioase, printre care

– Icoana Sfântului Ilie

– Icoana Maica Domnului Betleem

– Icoana Sfântului Nicolae

– Icoana Maica Domnului de la Ierusalim

– Icoană Iiisus Hristos

– Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril

– Icoana Sfântului Gheorghe

– Cina cea de taină

Ce au în plus aceste icoane este lemnul folosit în confecționarea lor ceea ce le transformă într-un obiect sacru. Desigur, obiectele se găsesc pe mai multe culori maro, alb, roșu sau albastru, multicolor.

Cruci, Crucifixe și Sfesnice

Argint, cristal, sticlă cristalină sunt cele 3 tipuri de materiale de top folosite în confecționarea acestor obiecte. Câteva exemple sunt

– Sfeșnic din Cristal de Bohemia cu 3 brațe sau fără

– Crucifix din Argint, respectiv crucifix cu șnur

– Cruce și crucifix din argint

– Sfeșnic Diamond

– Cruce din Argint

– Cruce Albă și Crucifix din Argint

Firmele Bohemia Cristal, Bohemia Crystalite, Chinelli, ClassGifts pot deveni parteneri de încredere în alegerea achiziționării acestor produse.

Icoană Isus Hristos

Un exemplu de icoană nelipsită din orice gospodărie este icoana ce îl are înfățișat pe Iisus Hristos. Indiferent de dimensiune, puteți găsi asemenea icoane pe website-ul magazinului online Class Gifts. Aceasta este o mică listă a dimensiunilor 15×20 cm, 23.3×25.7 cm, 14.7×18 cm, 11x13cm, 8.1×9.6. Totodată, poate reprezenta un cadou pentru Sfântul Botez, ba chiar pentru o nuntă.

Icoană Maica Domnului

Această icoană este la fel de îndrăgită și nelipsită din orice casă. Puteți arunca un ochi pe lista de mai jos de icoane pe care le veți descoperi în magazinul precizat mai sus.

– Icoana Maica Domnului Betleem

– Icoana Maica Domnului Vladimir

– Icoana Maica Domnului de la Kazan

– Icoana Maica Domnului de la Ierusalim

– Icoana Sporul Casei

– Icoana Maica Patimirlor

După cum se observă, aveți o mulțime de posibiltăți din care puteți alege. Și aceste icoane sunt pe mai multe dimensiuni, cum ar fi 8×11, 6.5×9.5 cm, 21.5×26 cm, 20×26 cm, 15×21 cm. Argintiul, sticla și lemnul vor fi nelipsite din lista materialelor de calitate folosite.

Ce alte icoane argint nu ar trebui să lipsească dintr-un cămin?

Icoana Sfânta Familie, Sporul Casei și Îngerul Păzitor sunt cele 3 icoane pe care ar trebui să le ai în propriul tău cămin. Icoanele cu Sfânta Familie sunt dabricate de către Class Gifts din argint. Icoana cu Sporul Casei poate aduce liniște și iubire în familie. De obicei aceste icoane o fi avea înfățișată pe Maica Domnului.

Icoanele cu Îngerul Păzitor pot reprezenta o alegere bună pentru camera copiilor. Pe Class Gifts, veți descoperi icoane care pot fi puse deasupra pătuțului pruncului. Alte icoane pe care le veți găsi tot aici sunt icoane cu sfinți, cu cina cea de taină, sfânta treime, pomul vieții. Vă așteptăm pe site.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

I se pregătește ceva lui Alexandr Lukașenko? Lidera opoziției din Belarus, Svetlana Țihanovskaia: ‘Avem o singură agendă – eliberarea prizonierilor politici în Belarus, organizarea unor noi alegeri, oprirea războiului în Ucraina și sprijinirea Ucrainei’

Publicat

in

De

„Desigur, uneori ai chef să renunți la o parte din povara responsabilităților. Dar știi că nu poți face asta”, spune Svetlana Țihanovskaia, într-un interviu exclusiv pentru Current Time pentru a marca doi ani de la alegerile prezidențiale din Belarus din 2020, pe care ea și susținătorii ei cred că le-a câștigat.

La câteva zile după ce alegerile fraudate i-au oferit al șaselea mandat autocratului Alexandr Lukașenko, care conduce țara neîntrerupt din 1994, agenții de securitate au forțat-o pe Țihanovskaia să plece din țară.

De atunci, ea trăiește și lucrează în Lituania, făcând lobby pentru țara ei, pentru ca Occidentul să nu-l recunoască pe Lukașenko și a devenit chipul global al ambițiilor democratice ale țării sale.

„Suntem o organizație politică, așa că purtăm discuții cu politicieni din diferite țări”, a spus ea despre biroul ei din Vilnius.

„Avem o singură agendă – eliberarea prizonierilor politici [în Belarus], organizarea unor noi alegeri, oprirea războiului [în Ucraina] și sprijinirea Ucrainei”, spune ea.

Țihanovskaia îndeamnă opoziția să rămână pașnică. Kolesnikova, dosar penal

Guvernul lui Lukașenko a susținut invazia masivă rusă a Ucrainei, iar Țihanovskaia consideră că, dacă Ucraina este capabilă să respingă atacul, reacția politică împotriva războiului nepopular din Belarus ar putea fi fatală pentru Lukașenko și „mașinăria represivă enormă a regimului său dictatorial”.

„Rezultatele acelui război le vor oferi Belarusului și belarușilor șansa de a trece la următoarea etapă și de a pune țara pe drumul către democrație”, a declarat ea pentru Current Time, rețeaua în limba rusă condusă de RFE/RL în cooperare cu VOA.

În timp ce i-a lăudat pe „partizanii curajoși și remarcabili” din Belarus, care se opun războiului și pe voluntarii belaruși din Ucraina, care „apără onoarea” ambelor țări, Țihanovskaia a spus că înțelege sentimentul de vinovăție pe care mulți belarușii îl simt în legătură cu războiul, pe care îl consideră „o consecință a tăcerii noastre”, care i-a permis lui Lukașenko să rămână la putere timp de zeci de ani.

În timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale din 2020, Țihanovskaia, profesoară și traducătoare fără experiență politică, a ajuns neașteptat pus în prim-planul opoziției democratice din Belarus.

Când soțului ei, popularul blogger Serghei Țihanovski, i s-a interzis să candideze la președinție și, ulterior, a fost arestat, Țihanovskaia i-a preluat misiunea și campania.

Mai târziu, toate campaniile opoziției i s-au alăturat și s-au adunat în jurul candidaturii sale formând o alianță fără precedent, care părea să ofere belarușilor speranțe reale de schimbare pașnică după mai bine de un sfert de secol sub conducerea autoritară a lui Lukașenko.

Când rezultatele alegerilor, confiscate de puterea de la Minsk, l-au arătat pe Lukașenko victorios cu mai mult de 80% din voturi, fapt improbabil și imposibil, sute de mii de belaruși din toată țara au ieșit în stradă, primind replica extrem de violentă a forțelor de securitate.

Chemând la dialog, Țihanovskaia spune că Belarusul s-a trezit

Mii de oameni au fost bătuți, arestați, torturați și chiar omorâți, iar jurnalişti, activişti şi opozanți ai regimului au fost arestaţi.

Treptat, protestele s-au stins sub atacul violent al guvernului, iar Lukașenko și-a menținut puterea fără a face nicio concesie opoziției.

„În 2020, toată lumea credea că momentul prăbușirii guvernului a sosit, pentru că era imposibil să ignori atât de mulți oameni care protestau și luptau”, spune Țihanovskaia.

„Dar se pare că am subestimat cruzimea regimului și dorința lor de a se agăța de putere prin orice mijloace. Dar era evident pentru toată lumea că nimeni nu mai vrea să trăiască sub acel regim”.

În decembrie 2021, Serghei Țihanovski a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru că ar fi susținut răsturnarea violentă a guvernului.

Țihanovskaia spune că nu a mai auzit de el din clipa în care a fost transferat la închisoare după încheierea procesului său.

„Copiii i-au trimis recent primele scrisori de când a fost mutat în închisoare. Așteptăm răspuns. În curând va fi ziua lui”, a spus ea.

„Sper cu adevărat că oamenii, în special belarușii care au părăsit țara și sunt puțin mai liberi, vor trimite o avalanșă de scrisori”, a adăugat ea.

„Când a fost în arest în timpul procesului său nu i s-au dat scrisorile. Știu că oamenii scriu, scriu mult, dar scrisorile nu le sunt livrate.”

Țihanvoskaia spune că biroul ei continuă să lucreze cu diaspora belarusă, acum extinsă, pentru a se „reorganiza și coordona astfel încât să lucreze nu doar pentru ei înșiși, ci și pentru Belarus, pentru belaruși. Astfel încât activitatea lor să ofere puțin mai multă energie oamenilor care rămân în ţara. Ca să nu fie uitat nimeni”.

„Încercăm”, a adăugat ea. „Poate, cu pași mici și nu în modul în care noi înșine am dori să o facem, dar încercăm să facem ceva. Suntem, însă, destul de restricționați. Nu suntem fizic în Belarus. Nu suntem la putere acolo și nu controlăm poliția. Dar încercăm să facem tot ce putem.”

Svetlana Țihanovskaia se întâlnește cu adjunctul secretarului de stat al SUA, Stephen Biegun

Ea a adăugat că uneori aude critici că nu face suficient sau că „doarme”.

„Dar, în ciuda acestui lucru, continui să lucrezi”, a insistat ea. „Da, nu poți să faci totul. Nu poți să mergi acolo și să deschizi ușile închisorii. Sunt multe pe care nu le poți face în circumstanțe atât de restrânse. Dar continui să-ți faci treaba”, mai spune Svetlana Țihanovskaia, conform romania.europalibera.org.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Politologul Alina Mungiu-Pippidi: ‘Și rușii au intrat în recesiune, dar sunt și în tabăra câștigătorilor pentru că ei vând petrol, gaze și din prețurile crescute își finanțează acest război’

Publicat

in

De

Președintele Societății Academice din România (SAR), Alina Mungiu-Pippidi, a precizat că sunt trei scenarii privind evoluția războiului dintre Federația Rusă și Ucraina.

Politologul a mai spus că sunt semne foarte clare că în acest an nu se va întâmpla nimic decisiv și că niciuna dintre cele două părți nu poate să câștige ceva important.

Prin urmare opțiunea numărul unu este că situația va fi ca cea din prezent:” în fiecare zi avem amenințări noi, în fiecare zi se mai taie niște punți între oameni care ar trebui să negocieze. În războiul în care ne aflăm nicio parte nu poate să op întâmpine pe cealaltă, este cu desăvârșire exclus. Tot va trebui să stăm unii cu alții. În opțiunea întâi pierdem toți, facturi, economiile europene intră în recesiune. Și rușii au intrat în recesiune, dar sunt și în tabăra câștigătorilor pentru că ei vând petrol, gaze și din prețurile crescute își finanțează acest război. Câștigă fabricanții de arme, cei care vând energie și toți ceilalți pierdem”.

Aceasta a mai precizat că opțiunea doi este să încercăm să obținem o înghețare a focului, să înghețăm acest conflict.

Termenul acesta a fost adesea folosit în context post-sovietic și adesea asta s-a întâmplat, s-a reușit să se oprească conflictele pe loc. Și acest lucru măcar pe termen scurt a dus la faptul că nu au mai murit oameni, economiile au mai respirat. Sancțiunile astea sunt cele care produc cele mai mari detrimente în acest moment pentru toată lumea. Din păcate și pentru noi europenii. Dezavantajul unei înghețări este că noi am făcut înghețare în 2014. Au urmat negocieri foarte lungi și fiecare parte au continuat să se înarmeze mai departe”.

Opțiunea trei este cea înc are au loc negocieri pe fond între americani și ruși „care nu pot lua în considerare că se va termina acest război când Ucraina va elibera Crimeea. Locuitorii Crimeii sunt oameni care țin cu rușii, ar vrea să fie cu Rusia și la un referendum pe bune. Rușii au dus o politică de rusificare cum au dus ei de obicei.”, conform b1tv.ro.

Vezi și:

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, dezvăluiri incredibile: ‘Am avut informații semi-oficiale cu câteva zile înainte de la ofițerii noștri militari și de informații că invazia Ucrainei este planificată cel mai probabil pentru noaptea de 24 februarie’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend