Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Iata dovada că iniţiatorul protestelor de la Piteşti este pesedist !

Avatar

Publicat

in

Click pe foto pentru a mari...

Click pe foto pentru a mari...

În urma comunicatului de presă emis în data de 02.02.2012, preşedintele OTPDL Piteşti, Robert Ion, prezintă opiniei publice informaţii referitoare la unul dintre iniţiatorii şi organizatorii apolitici ai protestelor din Piteşti:

“Constituţia României garantează dreptul la libera exprimare, opinie şi asociere a tuturor cetăţenilor statului român. Prin urmare, o acţiune de protest a societăţii civile, societate organizată în ONG-uri, asociaţii, fundaţii, este un act normal într-o democraţie. Nu sunt, însă, de acord cu ipocrizia şi demagogia, minciuna şi dezinformarea răspândite de cei ce au furat dreptul cetăţenilor de bună credinţă să îşi exprime liber nemulţumirile. Prin astfel de practici, un protest apolitic a fost transformat într-o acţiune de partid.

Publicitate

Exemplul pe care îl aduc la cunoştinţa opiniei publice este cel al lui Ionuţ Codrea, preşedinte al asociaţiei Civitas Argeş. Autodeclarat apolitic, domnul Ionuţ Codrea este unul dintre iniţiatorii de pe facebook al mişcării de protest şi, totodată, participant activ la manifestaţiile din Piaţa Vasile Milea. Dar cine este domnul Ionuţ Codrea? Un tânăr de 32 de ani din Piteşti, absolvent al Universităţii din Piteşti şi preşedinte al ONG-ului „Zimbrul Carpatin”.

Click pe foto pentru a mari...

Ce nu ne spune, însă, domnul Codrea? Nu ne spune despre strânsa prietenie şi colaborare pe care o are cu numeroşi tineri membri ai Organizaţiei Tineretului Social Democrat Argeş. Nu pot să nu mă declar surprins de faptul că o persoană ce se intitulează fiind neafiliată politic are stranse legături cu o organizaţie politică şi participă la acţiunile acesteia. Această afirmaţie nu este lipsită de fundament.

Într-o imagine, domnul Ionuţ Codrea, într-o calitate pe care nu doreşte să o facă publică, se afişează într-un cadru oficial al Partidului Social Democrat alături de reprezentanţi importanţi ai organizaţiei TSD Argeş, printre care Bogdan Tălmaciu, Costache Alexandru Ionuţ şi Cioacă Valentin Ştefan. Aceleaşi persoane le regăsim într-o altă fotografie, în cadrul unei activităţi a ONG-ului “Zimbrul Carpatin”, proiect realizat în colaborare cu Consiliul Judeţean Argeş, conform site-ului oficial al ONG-ului mai sus menţionat – http://www.zimbrul-carpatin.ro/voluntari-in-verde.html .

Click pe foto pentru a mari...

Domnul Ionuţ Codrea nu ne mai spune nici faptul că, pe lângă protestele “spontane” pe care le-a iniţiat, a participat şi la acţiunea politică de protest organizată de USL, unde îl regăsim alături de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, doamna Simona Bucura Oprescu. Referitor la simpatiile politice ale domnului Codrea, vă las pe dumneavoastră să opinaţi.Domnule Codrea, continuaţi să vă consideraţi apolitic?”.

Robert Ion-preşedintele OTPDL Piteşti

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate

ACTUAL

Medic infecționist: ‘Infecțiile intraspitalicești, în plină înflorire, e situație de groază în spitale’

Avatar

Publicat

in

De

Înainte de pandemia de coronavirus, spitalele din România (nu toate) au raportat primele 3 luni ale acestui an circa 3.500 de infecţii intraspitaliceşti, cele mai multe fiind pe secțiile ATI și cele de chirurgie, acolo unde pacienții sunt deja în stare gravă sau mult mai expuși riscului, în condițiile în care au deja organismul slăbit.

Spitalele din București nu au raportat infecții nici în acest an, nici anul trecut, potrivit INSP, însă spitalele din 41 de judeţe au fost raportate aproape 3.500 de infecţii intraspitaliceşti în primele 3 luni ale lui 2020.

Situație de groază în spitale: Infecțiile intraspitalicești, în plină ‘înflorire’

În aceste condiții, ne întrebăm cu ce s-au confruntat pacienții internați în spitale în timpul pandemiei de coronavirus, când SARS-CoV-2 este „sabia lui Damocles” care planează deasupra întregii țări.

Publicitate

‘Nu cred că vom putea afla vreodată câte infecţii nosocomiale au fost la pacienţii care au decedat cu COVID-19!”, a declarat pentru mediafax medicul infecţionist Andrei Rogoz.

Acesta susține că cifrele oficiale în ceea ce privește infecțiile intraspitalicești nu reflectă realitatea, numărul acestora fiind de fapt mult mai mare.

„Noi am plecat de la nişte valori infime raportate oficial, 0, 2%, înainte de Colectiv şi de scandalul care a mai readus în atenţia publicului această noţiune de infecţie nosocomială, după aceea s-a înregistrat o creştere până la 0.5%. O rată obişnuită raportată este de 5%! Microbi de spital contactaţi, foarte rezistenţi, pe parcursul unei internări, acele raportări nu s-au îmbunătăţit”, a mai explicat specialistul, informează gândul.ro

Citeşte şi:

Acuze fără precedent la adresa USR-PLUS, din partea comisarului care candidează la Primărie: Soția și mama, amenințate – tatăl, hărțuit!

EXCLUSIV Nicușor Dan, pe felie cu ‘Garda Veche’ a lui Ion Iliescu! A comandat 500.000 de broșuri de la firma unui fost deputat PDSR

Scandal de proporții! Marius Bodea, candidatul USR PLUS la șefia CJ Iași, acuzat că a hărțuit o angajată până a determinat-o să demisioneze

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult

ACTUAL

Procurorii DIICOT, percheziții de amploare într-un dosar de trafic de droguri de risc

Avatar

Publicat

in

De

Procurorii DIICOT Dâmboviţa, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Dâmboviţa, au efectuat opt percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Dâmboviţa, Ilfov şi Prahova într-un dosar de trafic de droguri de risc, anchetatorii indisponibilizând 250 de kilograme de plante susceptibile a fi cannabis.

Potrivit unor comunicate transmise, vineri, de IGPR şi DIICOT, doi bărbaţi de 52 şi 44 de ani sunt cercetaţi în acest dosar, anchetatorii reţinând faptul că, în primăvara anului în curs, aceştia au înfiinţat, pe raza judeţului Dâmboviţa, o plantaţie de cânepă cu conţinut ridicat de THC, pe o suprafaţă de aproximativ 6 hectare în localitatea Morteni, în scopul procesării şi extragerii uleiului de cânepă pentru folosirea terapeutică, nefiind destinat pieţei de consum.

„În cursul lunii septembrie, plantaţia a ajuns la maturitate, astfel că s-a trecut la recoltarea acesteia, folosindu-se de lucrători zilieri de pe raza localităţii în care a fost înfiinţată cultura. Plantele rezultate au fost transportate în vederea prelucrării neautorizate în două locaţii de pe raza judeţelor Ilfov şi Prahova”, precizează sursele citate.

Publicitate

În urma descinderilor au fost ridicate 250 de kilograme de plante susceptibile a fi cannabis, 335 de sticluţe de ulei de cânepă, 123 de kilograme de seminţe de cânepă şi o tonă de masă verde care a fost sigilată corespunzător.

Conform DIICOT, unul dintre inculpaţi a fost reţinut pentru 24 de ore, instanţa dispunând ulterior măsura arestului la domiciliu, iar faţă de celălalt a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, al ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Ploieşti şi Bucureşti şi SCCO Ilfov, al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” Ploieşti, Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, precum şi IJJ Dâmboviţa, informează agerpres.ro

Citeşte şi:

Acuze fără precedent la adresa USR-PLUS, din partea comisarului care candidează la Primărie: Soția și mama, amenințate – tatăl, hărțuit!

EXCLUSIV Nicușor Dan, pe felie cu ‘Garda Veche’ a lui Ion Iliescu! A comandat 500.000 de broșuri de la firma unui fost deputat PDSR

Scandal de proporții! Marius Bodea, candidatul USR PLUS la șefia CJ Iași, acuzat că a hărțuit o angajată până a determinat-o să demisioneze

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend