Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Iarna își intră în drepturi! CNAIR a folosit peste 5.000 de tone de material antiderapant în mai puțin de 24 de ore pe drumurile din România

Publicat

in

Peste 5.000 de tone de material antiderapant au folosit drumarii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere în intervalul 7 decembrie, ora 17:00 – 8 decembrie, ora 5:00, pentru a acţiona pe întreaga reţea de drumuri naţionale şi autostrăzi, afectată de vremea rea, informează miercuri CNAIR.

Potrivit sursei citate, drumarii de la CNAIR au acţionat cu 742 de utilaje şi au împrăştiat aproximativ 5,186,5 tone de material antiderapant.

Direcţiile regionale ale CNAIR au acţionat astfel: DRDP Bucureşti – 21 de autoutilaje şi 168 de tone de material antiderapant, DRDP Craiova – 34 de autoutilaje şi 300 de tone de material antiderapant, DRDP Timişoara – 98 de autoutilaje, au răspândit 770 de tone de material antiderapant, DRDP Cluj – 169 de autoutilaje, au răspândit 1.132,5 tone de material antiderapant, DRDP Braşov – 161 de autoutilaje, au răspândit 1.011 tone de material antiderapant, DRDP Iaşi – 207 autoutilaje şi 1.800 de tone de material antiderapant, DRDP Constanţa – 52 de autoutilaje şi 5 tone de material antiderapant.

„Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să respecte restricţiile instituite pe anumite sectoare de drum, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, atrage atenţia CNAIR.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi pot fi obţinute de la Dispeceratul CNAIR şi pot accesa site-ul companiei, dar şi pagina sa de Facebook şi de TWITTER.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

VIDEO Imagini spectaculoase cu podul peste Dunăre de la Brăila: Cursă contracronometru ca podul să nu rămână doar „un muzeu” la final de an

Publicat

in

De

Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila a căpătat forma finală, iar segmentele de tablier ridicate au fost aproape complet sudate între ele. Muncitorii lucrează de zor la finalizarea podului, care e preconizată la final de an, însă riscul ca acesta să nu poată fi folosit la deschidere și să rămână „muzeu” încă există.

Podul de la Braila in august 2022Foto: Captura YouTube

Imagini noi realizate din dronă arată din mai multe unghiuri Podul de la Brăila care acum e ajuns aproape la forma finală, după ce în urmă cu o lună și ultimele segmente de tablier au fost ridicate.

Acum constructorul lucrează, printre altele, la sudarea ultimelor elemente, iar cablurile principale sunt învelite. Vor urma în curând lucrările de hidroizolație, de asfaltare și de finisaje, iar apoi cablurile vor fi tensionate și vor avea loc testele finale.

Potrivit inginerul Viorel Eşanu, probele de siguranță vor începe imediat ce podul va fi finalizat, respectiv după ce va fi instalat parapetul, realizat marcajul şi montate sistemele de siguranţă şi de iluminat.

Podul de la Brăila – „muzeu” în aer liber dacă nu vor fi gata și drumurile de acces

În paralel cu lucrurile la pod, Asocierea italo-niponă Astaldi – IHI Infrastructure System lucrează din zor și la drumurile de acces fără de care nu se va putea deschide circulația, chiar dacă ar fi gata Podul propriu-zis la finalul anului.

Drumurile de acces, inclusiv un pasaj peste calea ferată, sunt în prezent în lucru, cu un grafic strâns și cu șanse moderate de a fi deschise în luna decembrie, chiar și parțial – până în DJ221B/Calea Galați pe malul brăilean și până în DN22 lângă Smârdan pe malul tulcean.

Deși se știa demult de această problemă și de decalajul creat, abia din primăvara lui 2021 au fost emise autorizațiile de construcție și pentru drumurile de legătură, când lucrările la Pod erau deja de ceva timp demarate.

Podul de la Brăila – „Golden Gate-ul” de peste Dunăre

Lungimea totală a podului suspendat peste Dunăre este de 1.974,30 metri, iar deschiderea centrală este de 1.120 metri. Comparativ, celebrul pod Golden Gate din San Francisco are o lungime de 1.970 de metri și o deschidere centrală de 1.280 de metri.

„La momentul finalizării va fi al treilea pod din Europa din punct de vedere al deschiderii centrale și al lungimii”, notează Compania de Drumuri.

Cele două turnuri ale Podului ating o înălțime de 192 metri și sunt practic cele mai înalte construcții din România (dincolo de coșuri de fum sau antene).

Lungimea totală a drumurilor (inclusiv podul) este de 23,413 km și cuprinde două secțiuni: drumul principal Brăila – Jijila, cu o lungime 19,095 km și drumul de legătură cu DN22 Smârdan – Măcin, în lungime de 4,328 km.

  • Drumul principal Brăila – Jijila. Va avea o lungime de 19,095 Km si va fi prevăzut cu două benzi de circulație pe sens, benzi de încadrare, acostamente, zona mediană și zona de parapete.
  • Drumul de legătură cu DN22 Smârdan – Măcin. Cu o lungime de 4,328 km, acest drum va fi prevăzut cu o bandă de circulație pe sens. Drumul de legătură urmează să pornească de la km 7+940 al drumului principal (Brăila- Jijila) si se va intersecta cu DN22 Smârdan-Măcin.

Click pe planuri pentru a le deschide mai mare, într-o fereastră separată:

—-

Podul peste Dunăre de la Brăila

Lungime: Pod + Drum Brăila – Jijila (19 Km) , Drum legătură DN22 Smârdan Măcin (4,3 km)

Valoare: 1,99 mld lei (fără TVA)

Constructor: Astaldi (Italia) – IHI Infrastructure System (Japonia)

Contract semnat: 15.01.2018

Lucrări începute: decembrie 2018

Termen finalizare: 2022 (pentru pod), 2023 (pentru drumuri)

Stadiu fizic – întreg proiectul (august 2022): 76%

CITEȘTE ȘI:

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Cel mai cool premier al Europei a făcut un test antidrog. Când vor veni rezultatele

Publicat

in

De

Premierul finlandez Sanna Marin a declarat vineri că a făcut un test antidrog în urma publicării unor imagini video din această săptămână în care apare petrecând cu prietenii și a promis că nu a folosit niciodată droguri, transmite Reuters.

Premierul finlandez Sanna MarinFoto: Matias HONKAMAA / AFP / Profimedia

Sanna Marin, în vârstă de 36 de ani, a mai precizat că abilitatea sa de a-și îndeplini îndatoririle oficiale a rămas neafectată în noaptea de sâmbătă spre duminică și că ar fi părăsit petrecerea dacă ar fi fost nevoită să lucreze.

În această săptămână au început să circule pe rețelele de socializare mai multe clipuri video cu tânărul premier finlandez petrecând alături de influenceri și artiști cunoscuți din Finlanda, iar acestea au fost publicate de mai multe instituții media din Finlanda și din străinătate.

„În ultimele zile, au existat acuzații publice destul de grave că am fost într-un spațiu în care s-au consumat droguri sau că eu însămi am consumat droguri”, a declarat Sanna Marin într-o conferință de presă.

„Consider că aceste acuzații sunt foarte grave și, deși consider că cererea de a face un test antidrog este nedreaptă, pentru propria mea protecție legală și pentru a clarifica orice îndoială, am făcut astăzi un test antidrog, ale cărui rezultate vor veni în aproximativ o săptămână”, a mai spus Sanna Marin.

Coaliția și opoziția i-au cerut Sannei Marin să facă un test antidrog

Marin, care a devenit cel mai tânăr lider guvernamental în funcție din lume în decembrie 2019, s-a confruntat cu apeluri din partea membrilor coaliției sale de guvernare, precum și din partea opoziției, de a face un test antidrog după apariția filmărilor.

Liderul social-democrat a declarat că nu a consumat niciodată droguri și că nu a văzut pe nimeni făcând acest lucru la petrecerea la care a participat.

În timp ce mulți au lăudat-o pe Marin pentru că a reușit să îmbine munca solicitantă cu o viață privată activă, alții au pus sub semnul întrebării decizia sa de a se lăsa filmată, chiar dacă i s-a promis că înregistrările video nu vor fi făcute publice.

„Dacă ar exista o criză, aș ști înainte de miezul nopții”

Într-o perioadă în care Europa a fost tulburată de războiul Rusiei din Ucraina, Marin s-a confruntat, de asemenea, cu critici potrivit cărora petrecerile sale ar putea interfera cu capacitatea sa de a-și îndeplini rapid atribuțiile în cazul în care o criză bruscă ar lovi Finlanda.

„Dacă ar exista o situație de criză, aș ști despre ea înainte de miezul nopții într-o sâmbătă seara”, a declarat Sanna Marin, adăugând că forțele armate finlandeze sunt bine echipate pentru a anticipa orice criză militară care ar putea afecta țara.

Finlanda, care împarte o graniță terestră lungă cu Rusia, a solicitat, împreună cu Suedia, țara vecină, să adere la NATO în urma războiului din Ucraina.

Petrecerea privată la care a participat premierul Finlandei

Mai multe clipuri apărute pe rețelele de socializare o arată pe Sanna Marin cum bea alături de un grup de prieteni și cântă și dansează pe melodii ale rapperului finlandez Petri Nygård și ale cântărețului pop Antti Tuisku, notează The Independent.

În clipuri, petrecăreții cântă, se îmbrățișează și dansează împreună, se aud înjurături și se văd pahare cu băuturi.

Ziarul finlandez Iltalehti spune că printre personalitățile văzute în imagini alături de Sanna Marin se numără artista Alma și sora sa Anna, fotografa și influencerița Janita Autio, prezentatoarea Tinni Wikström, prezentatoarea radio Karoliina Tuominen, stilistul Vesa Silver și deputatul Ilmari Nurminen.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend