Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Hyundai Motor mizează pe creşterea cererii pentru automobile electrice și lansează crossover-ul electric Ioniq 5

Avatar

Publicat

in

Constructorul auto sud-coreean Hyundai Motor Co a lansat marţi crossover-ul electric Ioniq 5, primul model dintre-o familie de automobile electrice care ar urma să permită Hyundai să devină al treilea mare producător mondial de automobile electrice în 2025, transmite Reuters.

Compania susţine că Ioniq 5 este bazat pe o nouă platformă care utilizează propria sa tehnologie de baterii şi are nevoie de mai puţine componente decât actualele automobile electrice Hyundai, ceea ce permite o producţie mai rapidă la costuri mai mici, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Nicușor Dan JUBILEAZĂ! Activitatea Gabrielei Firea de la primărie ar putea fi verificată: firme de audit chemate la Primăria București

Lansarea crossover-ului Ioniq 5 este un punct important în obiectivul pe termen lung al Hyundai Motor, vizând controlul a 10% din vânzările globale de automobile electrice în 2025, faţă de o cotă de 7,2% cât au controlat împreună Hyundai şi compania afiliată Kia în perioada ianuarie-septembrie 2020, potrivit firmei de cercetare SNE Research. Împreună, Hyundai Motor şi Kia Corp vor să comercializeze un milion de automobile electrice în 2025.

“Ne aşteptăm ca în acest an cererea globală pentru automobile electrice să crească cu peste 30% comparativ cu anul trecut”, a declarat preşedintele Hyundai Motor, Chang Jae-hoon la o conferinţă de presă.

Crossover-ul electric Ioniq 5 va avea o autonomie de aproximativ 480 de kilometri, cu aproape 20% mai mare faţă de Kona EV, care în prezent este automobilul electric cu cea mai mare autonomie din gama Hyundai. Constructorul sud-coreean nu a dezvăluit preţul de comercializare al modelului Ioniq 5 însă preşedintele Hyundai Motor Europe, Michael Cole a spus că în Europa automobilul va avea un preţ de pornire de 42.000 de euro, fără subvenţiile guvernamentale.

Hyundai şi-a propus ca în 2022 să vândă 100.000 de unităţi din crossover-ul electric Ioniq 5, dintre care 30%-40% în Europa, 30% în America de Nord şi 20% în Coreea de Sud.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

SURSE MS și DSU au ținut ASCUNSĂ tragedia de la Victor Babeș 3 ore: Autoritățile au aflat de moartea pacienților la ora 17

Avatar

Publicat

in

De

Ministerul Sănătății și DSU au ieșit să comunice oficial despre tragedia de la Spitalul Victor Babeș, acolo unde 3 pacienți din 8 au murit în tirul ATI, după ce ventilatoarele de oxigen au rămas fără curent, abia după ce informația s-a scurs la TV. Și era trecut de ora 20.

Ori, potrivit informațiilor obținute de STIRIPESURSE.RO, informația cu privire la ceea ce s-a întâmplat în tirul de terapie intensivă și faptul că 3 oameni au murit, a ajuns la MS și la DSU în jurul orei 17. Totodată, sursele noastre spun că disrectorul medical de la Victor Babeș nu ar fi sunat la 112, ci ar fi sunat direct la Ministerul Sănătății și la DSU pentru a relata cele întâmplate.

Citește și: ANCHETĂ a Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei după ce trei oameni au murit în tirul ATI, la Victor Babeș

Și potrivit comunicatului MS, ministrul Vlad Voiculescu ar fi avut timp să meargă la unitatea medicală pentru a vedea cu ochii lui ce este acolo. Numai că, după ce a fost informat despre tragedie, a plecat de la fața locului.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

DSU: Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor a refuzat intrarea în unitate

Avatar

Publicat

in

De

Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului a refuzat intrarea în unitate, deși i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecție împotriva COVID-19, anunță DSU, în legătură cu defecțiunea la TIR-ul ATI de la spitalul Babeș.

Personalul medical care încadrează Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă a semnalat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor regăsite în container și a comunicat echipei tehnice a spitalului că acestea prezintă o alarmă de suprapresiune respectiv, presiune crescută de peste 6 Bari, limita maximă admisă pentru funcționarea corectă și în siguranță a acestor tipuri de echipamente medicale.

În urma verificării presiunii oxigenului din Unitatea Mobilă, ventilatoarele au rămas în avarie. Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului a refuzat intrarea în unitate, deși i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecție împotriva COVID-19. Acesta, în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR.

La acest moment este în derulare o verificare pentru stabilirea motivelor care au dus la creșterea presiunii oxigenului peste valoarea maximă admisă, în cadrul Unității Mobile.

Verificarea ventilatoarelor, în urma avariei a demonstrat ca acestea au înregistrat o creșterea a presiunii de peste 6 Bari, ceea ce a dus la oprirea lor din funcțiune.

Instalarea și operaționalizarea Unității se realizează sub coordonarea DSU și a spitalului iar reglarea continuă a parametrilor de lucru, a instalației de oxigen care deservește UTIM-ul, monitorizarea acesteia și operarea unității este realizată de echipa tehnică a spitalului.

Din cei 8 pacienți internați în UTIM din cadrul Victor Babeș, au fost transferați un pacient pe o secție proprie a spitalului Victor Babeș, un pacient la Spitalul ROL 2 (secția militară a Ana Aslan), doi pacienți la Spitalul Bagdasar Arseni, un pacient la Floreasca.

Trei pacienți au fost declarați decedați, în urma intrării în stop cardio respirator, după o defecțiune a instalației de oxigen la unitatea de terapie intensivă mobilă de la Spitalul Victor Babeș.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend