Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Hram la Paraclisul Clinicii Nera

Publicat

in

Vineri, de sărbătoarea Sfântului Ierarh Luca, Arhiepiscopul Crimeii, paraclisul din incinta Clinicii Nera și-a serbat primul hram.

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a oficiat Sfânta Liturghie, alături de un sobor de preoți și diaconi. Au participat la slujbă doctorul Pavel Chirilă, ctitorulul clinicii, cadre medicale și pacienți.

„Credem că aici la Nera se împletește în chip armonios Liturghia cu filantropia pentru că avem un paraclis închinat Sfântului Luca al Crimeei, dar avem poate și cea mai modernă cameră hiperbară din țara noastră”, a spus Episcopul Lucian, informează Basilica.ro.

„Mulți bolnavi de coronavirus după ce s-au vindecat au venit aici pentru recuperare”, a amintit ierarhul.

„În acest an porțile Clinicii Nera s-au deschis larg și foarte mulți pacienți au beneficiat de serviciile medicale ale acestei clinici, de aceea era necesar ca aici să avem și un paraclis. Este un loc unde mulți bolnavi își găsesc liniștea, dar și vindecarea”.

„Aici se practică medicina integrală, trupească și sufletească, pentru că Mântuitorul Hristos este Doctorul suprem al sufletelor și trupurilor noastre, însă Dumnezeu lucrează și prin oameni, prin doctori, prin știința medicală. Luca al Crimeei este un exemplu concludent în acest sens pentru că el a fost mai întâi medic, după aceea cleric. A fost un medic de excepție, un chirurg extraordinar, dar și un păstor bun de suflete, împletind Liturghia cu filantropia”, a mai spus PS Lucian.

Nera este prima clinică de recuperare oncologică din România unde tratamentul vizează trupul, sufletul și mintea, aflându-se în Valea Nerei, într-o zonă nepoluată din judeţul Caraş-Severin. Piatra de temelie a fost pusă în anul 2012, iar porțile pentru primii pacienți s-au deschis la începutul anului 2021.

Clinica este de tip rezidenţial, cu 42 de saloane spaţioase şi confortabile, construite pe o structură arhitecturală şi funcţională de tip sanatorial, și oferă tratament prin medicină hiperbară (HBOT), foarte utilă în contextul actual al pandemiei, contribuind la recuperarea plămânilor afectați în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Florin Cîțu a intervenit la ANSVSA și a cerut AMENZI DRASTRICE, acolo unde este cazul

Publicat

in

De

Premierul Florin Cîţu a anunţat că a cerut ANSVSA, poliţiei şi ANAF să asigure eficacitatea măsurii suspendării transportului cu animale vii, pe perioada caniculei, şi să aplice cele mai aspre sancţiuni, unde este cazul”.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Florin Cîțu dă primele DATE DUPĂ VERIFICĂRI – Cum s-au cheltuit banii alocați pe primul semestru: Acesta e sigurul rol al rectificării

„Am cerut ANSVSA, poliţiei şi ANAF să asigure eficacitatea măsurii suspendării transportului cu animale vii, pe perioada caniculei, şi să aplice cele mai aspre sancţiuni, unde este cazul. Pentru că aud că unii nu respectă această măsură, pe care ANSVSA a comunicat-o încă din 29 iulie. Românii trebuie să ştie că nimeni nu e mai presus de lege, iar, în mandatul meu, mă voi asigura că se şi respectă acest principiu fundamental. Parlamentul nu şi-a făcut treaba în ceea ce priveşte transportul cu animale vii. Aşa că voi relua cu celeritate demersurile necesare pentru a corecta legislaţia în domeniu”, a scris Florin Cîţu, luni pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Seri de vară muzicale în Parcul Romniceanu

Publicat

in

De

Centrul Cultural şi de Tineret Ştefan Iordache organizează în perioada 6-8 august evenimentul Summer Lounge, în Parcul Romiceanu.

Pe toată durata evenimentului, începând cu ora 18:00 şi până la ora 23:00, publicul va asculta cele mai îndrăgite melodii româneşti din anii ’90, dar şi hituri internaţionale din aceeaşi perioadă.

Timp de 3 zile, invitaţii se vor bucura de o atmosferă relaxată, cu ateliere de creaţie inedite – codiţe împletite, brăţări magnetice, dreduri, tatuaje cu henna.

Summer Lounge este un eveniment dedicat persoanelor cu vârste între 0 şi 99 de ani.

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile și se va face în ordinea sosirii, până la ocuparea locurilor.

Evenimentul se va desfășura cu respectarea tuturor măsurilor instituite la nivel național pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului COVID-19.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend