Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Hoteluri, restaurante, agentii de turism romanesti in lume. Hai sa facem o lista !

Publicat

in

Zilele trecute ma plimbam prin Arequipa (asta e un oras de sub 1 milion de locuitori in sudul Perului, relativ aproape de granita cu Chile) si pe un afis de la intrarea dintr-o pizzerie am vazut pictat steagul Romaniei. Ma rog, nu era prima oara cand vedeam steagul Belgiei pictat sau fluturand si sa zic ca e al Romaniei… fiind si noapte, negrul belgian se confunda cu albastrul inchis romanesc. Ei bine, dupa ce am intrat in restaurant, am descoperit ca totusi, desi pare straniu la o asa mare distanta de Romania, restaurantul era detinut si operat de romani. Asa ca am mancat evident acolo… citeste mai mult

Vezi sursa

Source Article from http://revistablogurilor.ro/hoteluri-restaurante-agentii-de-turism-romanesti-in-lume-hai-sa-facem-o-lista/

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Polițiștii care ÎȘI DAU ÎN GÂT șeful – Comisarul își amenință subordonații: ‘De când vă permiteți voi să mă opriți pe mine?’

Publicat

in

De

Informații uluitoare au ajuns în posesia STIRIPESURSE.RO despre neregulile de la IPJ Buzău, acolo unde șeful inspectoratului, comisar șef de poliție Pantazi Virgil Laurențiu, încalcă legea după bunul plac.

Mai mulți polițiști au trimis o petiție la Ministerul Afacerilor Interne, în care semnalează abuzurile pe care le face șeful IPJ, cel care ar trebui să dea un exemplu bun subordonaților și nu să îi amenințe, atunci când chiar el este prins că încalcă legea.

Angajații IPJ vorbesc despre faptul că Laurențiu Pantazi folosește mașinile instituției în scop personal și, de cele mai multe ori, încalcă regulile de circulație fără a avea un motiv întemeiat, în sensul în care ar fi o urgență la serviciu.

Dar, ca să vă faceți o idee despre ceea ce se întâmplă la vârful Inspectoratului de Poliție Buzău, vă prezentăm mai jos datele pe care polițiștii anonimi le-au trimis pe adresa redacției.

Citește și: Marcel Vela luat la întrebări de senatori. Val de acuze prin moțiunea: ‘Cu Vela ruptă, în timp de pandemie’

„Suntem un grup de polițiști din cadrul I.P.J Buzău, care ne manifestăm opțiunea de a rămâne anonimi, pentru a ne proteja siguranța locului de muncă.

Aspectele la care facem referire sunt pe fondul unei nemulțumiri generale a personalului din cadrul I.P.J Buzău, față de abuzurile șefului Inspectoratului, comisar șef de poliție Pantazi Virgil Laurențiu.

În data de 26.04.2020 în timp ce șeful Inspectoratului se deplasa în interes personal, la volanul autoturismului de serviciu pe Șoseaua Nordului din mun.Buzău, a fost surprins de aparatul radar circulând cu viteza de 216 km.

În zona respectivă acționa cu auto MAI 41372, cu aparatul radar, echipajul format din Agent Vasile Marius și Agent Stroe Denis, ambii din cadrul Poliției mun.Buzău, Biroul Rutier . Unul dintre lucrătorii de poliție a efectuat semnul regulamentar pentru oprirea autoturismului în cauză, dar șeful inspectoratului nu s-a conformat și și-a continuat drumul. Imediat cei doi lucrători au plecat în urmărirea autoturismului respectiv folosind pentru oprirea acestuia semnalele luminoase și acustice.

Facem precizarea că cei doi lucrători de poliție nu cunoșteau autoturismul de serviciu folosit de șeful IPJ , întrucât aceștia au fost transferați recent la I.P.J Buzău de la alte unități de poliție din țară.

După oprirea autoturismului de către cei doi lucrători de la rutieră, șeful Inspectoratului le-a reproșat pe un ton amenințător acestora că l-au oprit folosind următorul limbaj, ,, de când vă permiteți voi să mă opriți pe mine”, ,,de ce nu cunoașteți această mașină”, ,,iar pe viitor să fiți mai atenți”, după care a plecat către localitatea Costești, sat Spătaru, Jud.Buzău, unde acesta locuiește efectiv cu familia.

Citește și: Minerii se revoltă în Valea Jiului! Care sunt nemulțumirile lor și ce măsuri vor lua

Facem precizarea că șeful Inspectoratului figurează cu domiciliul în mun.Buzău unde are un apartament, dar locuiește efectiv în localitatea Spătaru și face zilnic naveta cu autoturismele unității,pe care seara le parchează în curtea imobilului său.

Un alt eveniment cu șeful Inspectoratului a avut loc în cursul lunii martie 2020, după instaurarea stării de urgență la nivel national, când intr-o seară în jurul orelor 22,30-23,00, un echipaj de poliție rutieră din Buzau, a observat în zona Unirii Nord același autoturism cu care circula pe sens interzis și au plecat în urmărirea acestuia folosind semnalele acustice și luminoase pentru oprire. După oprirea autoturismului , agenții de poliție au constatat că la volan se afla șoferul domnului Pantazi, iar pe bancheta din spate se afla șeful IPJ . Și de această data, Pantazi a folosit un ton amenințător la adresa agenților de poliție, pentru faptul că a fost oprit autoturismul în care se afla folosindu-se semnalele acustice și luminoase, iar pe un ton ironic le-a spus acestora ca pe viitor să memoreze numărul mașinii.

Există riscul ca înregistrarea video a evenimentului să fie ștearsă de pe radar, întrucât finul acestuia este șeful Serviciului Rutier Buzău.

Cu privire la nemulțumirile personalului din cadrul I.P.J Buzău referitoare la abuzurile comise de șeful Inspectoratului, la modul dictatorial cum este condusă instituția cât și la rețeaua de protecție și intimidare formată din rude și prieteni apropiați pe care i-a pus pe funcții de conducere, au mai fost înaintate petiții atît la MAI cât și la I.G.P.R, dar până în prezent nu au fost demarate verificări la I.P.J Buzău în legătură cu aspectele sesizate.

Citește și: Se solicită retragerea cetățeniei române deținute de premierul Republicii Moldova: Sunt inadmisibile și lipsite de respect

Pe cale de consecință, am considerat oportun că trebuie să vă aducem la cunoștință aceste aspecte privind modul în care este condus I.P.J Buzău și abuzurile comise de șeful Inspectoratului, pentru a trage un semnal public important.

Acest demers a fost înaintat și către domnul ministru al MAI, Ion Marcel Vela”, precizează polițiștii din Buzău.

Am încercat să-l contactăm pe comisar șef de poliție Pantazi Virgil Laurențiu, dar acesta nu a putut fi găsit pentru a-și spune punctul de vedere.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

STUDIU Faimosul asteroid care a ucis dinozaurii a urmat cea mai periculoasă traiectorie pentru a acoperi planeta sub un nor dens de gaze şi praf

Publicat

in

De

Faimosul asteroid considerat parţial vinovat de extincţia dinozaurilor a urmat cea mai periculoasă traiectorie posibilă pentru a acoperi întreaga planetă sub un nor dens de gaze şi praf, au dezvăluit autorii unui studiu publicat marţi în Nature Communications, informează AFP, citată de Agerpres

Craterul Chicxulub, cu un diametru de aproximativ 180 de kilometri, s-a format acum 66 de milioane de ani în urma coliziunii cu un meteorit ce avea diametrul de 15 kilometri şi care a căzut în actuala peninsulă Yucatan din Mexic. Impactul cu Terra a generat o undă de şoc neaşteptată, care a cauzat dispariţia a trei sferturi dintre speciile ce trăiau atunci pe Pământ, inclusiv a dinozaurilor.

Citește și: Se solicită retragerea cetățeniei române deținute de premierul Republicii Moldova: Sunt inadmisibile și lipsite de respect

Traiectoria sa, care până astăzi a rămas învăluită în mister, a fost reconstituită de oamenii de ştiinţă graţie unei simulări în 3D.

„Impactul produs la Chicxulub a reprezentat o zi nefastă pentru dinozauri; cercetările noastre arată că a fost mai grav decât credeam până acum”, a rezumat autorul principal al studiului, Gareth Collins. „Bolidul” spaţial a urmat o axă de la nord-est spre sud-vest şi a lovit solul sub un unghi cu înclinaţia de 60 de grade.

„Până acum s-a sugerat că asteroidul venea dinspre sud-est şi că impactul său era mai puţin profund. Or, potrivit simulărilor digitale, centrul craterului se apleacă uşor spre sud-vest”, a explicat coordonatorul studiului, cercetător la Imperial College din Londra.

Citește și: Marcel Vela luat la întrebări de senatori. Val de acuze prin moțiunea: ‘Cu Vela ruptă, în timp de pandemie’

„60 de grade este unul dintre unghiurile cele mai ‘mortale’ care pot să existe, pentru că sub această înclinaţie este posibilă ejectarea în atmosferă a celei mai mari cantităţi de materiale, la o viteză suficient de mare pentru a înghiţi planeta sub un nor de gaze şi praf”, a continuat acelaşi expert.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend