Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Hotărâre de ultim moment! CNSU a aprobat scoaterea din rezerva de stat a două construcții modulare pentru punerea în funcțiune a unor centre de vaccinare în județul Cluj

Publicat

in

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de astăzi, 09 septembrie 2021, Hotărârea numărul 69 privind scoaterea de la rezervele de stat a două construcții ușoare din elemente modulate, în vederea operaționalizării unor centre de vaccinare pe teritoriul județului Cluj.

R O M Â N I A

GUVERNUL ROMÂNIEI

COMITETUL NAȚIONAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ

HOTĂRÂRE nr. 69 din 09.09.2021

privind propunerea de scoatere de la rezervele de stat a două construcții ușoare
din elemente modulate dotate cu sisteme de încălzire, în vederea organizării
punctelor de vaccinare și triaj observațional/epidemiologic

Având în vedere solicitările Instituției Prefectului din județul Cluj și Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale referitoare la alocarea unor construcții ușoare din elemente modulate dotate cu sisteme de încălzire pentru operaționalizarea unor centre de vaccinare și triaj observațional/epidemiologic pe teritoriul județului Cluj,

în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1) lit. c) și art. 81 din O.U.G. nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, cu modificările și completările ulterioare,

în temeiul prevederilor art. 20 lit. k) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 15/2005, cu modificările și completările ulterioare, și ale art. 2 și art. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 94/2014 privind organizarea, funcționarea și componența Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență,

Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta

HOTĂRÂRE:

Art.1 – Se propune Guvernului aprobarea scoaterii de la rezervele de stat a două construcții ușoare din elemente modulate dotate cu două sisteme de încălzire, în vederea operaționalizării unor centre de vaccinare și triaj observațional/epidemiologic pe teritoriul județului Cluj.

Art.2 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

                          PREȘEDINTELE COMITETULUI NAȚIONAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ

PRIM-MINISTRU

FLORIN-VASILE CÎȚU

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

ACTUAL

Miron Mitrea, despre noile măsuri anti-Covid: ‘Sunt blânde restricțiile. Trebuiau să fie mai aspre. Spitalele nu mai fac față, nici cimitirele, nici crematoriile’

Publicat

in

De

Analistul politic Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, a declarat că măsurile restrictive anti-COVID-19 ar fi trebuit luate mai din timp și să fie mult mai dure.

”Sunt blânde restricțiile. Trebuiau să fie mai aspre. Trebuie să iei măsuri la timp și suficiente.

Mi se pare ciudat că noi știm care e situația și am hotărât să luăm măsuri abia acum. A venit Iohannis și a zis că se vor aplica de luni. Eu o tâmpenie de genul ăsta nu am mai văzut. E o prostie cât casa. Dacă iei măsuri peste o săptămână… transmiterea are loc acum.

Cât de nepriceput, cât de amator să fii în guvernarea unei țări să anunți niște restricții înainte de a le lua.

Noi avem foarte multe măsuri care nu se pun în practică. Spitalele nu mai fac față, nici cimitirele, nici crematoriile”, a spus Miron Mitrea.

Referitor la campania de vaccinare, acesta a spus: „În Franța a fost simplu, cu mesaje directe, fără politicieni, s-au vaccinat aproape 70%. Noi avem abia 30% cu mesaje precum cel cu doamna Frusinica. Lipsa de profesionalism este cel mai grav lucru în conducerea unei țări. S-au pierdut foarte mulți bani și vieți”.

„Președintele Klaus Iohannis m-a surprins în ultimii doi ani cu lipsa de profesionalism. Eu sunt foarte supărat pe președintele țării pentru modul în care a fost administrată pandemia. Văd că vor să dea vina pe Arafat, pe Gheorghiță. Nu, ei sunt niște executanți. Nu poate să spună că nu are nicio vină, că suntem un popor de proști. Nu îl putem scuti pe Klaus Iohannis de responsabilitatea majoră pe care o are. Și-a pierdut încrederea în fața poporului român și avem o situație dramatică la infectări și morți”, mai consideră Miron Mitrea la Realitatea PLUS.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

ACTUAL

Dan Vîlceanu dă asigurări că România nu va deveni dictatură militară cu Nicolae Ciucă premier : ‘E civil. Este un om care are capacitatea intelectuală să conducă un guvern’

Publicat

in

De

Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a precizat că nu se pune problema ca România să ajungă la dictatură militară cu Nicolae Ciucă în funcția de premier.

Domnul Nicolae Ciucă e civil, e fost militar, e în rezervă şi e general. Ceea ce vreau să subliniez prin acest lucru, că a fost general, este faptul că este un om care are capacitatea intelectuală să conducă un guvern. Am văzut tot felul de exprimări, în perioada asta, cu dictatură militară. Doamne ferește! Este un om pe care îl cunosc foarte bine, cu care am făcut echipă şi cu care vrem să facem echipă în continuare şi o să vedeţi că comportamentul PNL, în ceea ce-l priveşte pe Nicolae Ciucă, nu este comportamentul pe care l-aţi văzut la PNL când a venit Florin Cîţu premier„, a declarat Dan Vîlceanu.

El a explicat că, la acel moment, Ludovic Orban a încercat prin toate mijloacele să îl „blocheze” pe Florin Cîțu. 

Atunci, Ludovic Orban a încercat prin toate mijloacele posibile să îl blocheze. Era un fel de Dragnea. De la Palatul Parlamentului îşi crease tot felul de mecanisme astfel încât să genereze o imagine în partid. Acum e o altă conducere. Realizăm responsabilitatea pe care o avem şi nu vrem să ne batem joc de încrederea pe care ne-au dat-o românii„, a mai afirmat Vîlceanu, conform news.ro.

Vezi și:

Dan Vîlceanu, despre posibilitatea refacerii USL: ‘Vom avea guvern minoritar. Asta înseamnă că PSD, dacă votează, recunoaște situația dramatică prin care trece România’

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend