Conecteaza-te cu noi

HOROSCOP

Horoscop : Uranus în Taur. Astrologul Minerva anunță schimbări majore

Publicat

in

Uranus în Taur. Pe tabla de șah a Universului, în 2018, vor avea loc două mutări importante. Pe noi ne interesează cea de-a doua mutare. Cea de-a doua schimbare va aduce o notă de originalitate tuturor lucrurilor care se referă la valori, în sepcial cele financiare, fără însă a fi cheltuitori, ci în sensul că vom gândi de două ori înainte de a cheltui banii proprii, venitul intern ș.a.

Soluții care uimesc prin ingeniozitate și de aici neîncrederea cu care sunt privite și care nu își vor dovedi viabilitatea decât undeva în 2019. Acum 83 – 84 de ani când Uranus a mai fost aici, România a cunoscut cea mai înfloritoare perioadă din istoria ei moderna, perioada interbelică.

Uranus în Taur. Cine este Uranus?

În mitologia greacă Ouranos (Uranus), stăpânul Universului, cu o sexualitate greu stăpânită, fecunda Tot şi Toate. Geea (Gaia) sau Pământul, soţia lui, năştea copiii unul după altul şi de toate felurile.

Printre aceştia s-au numărat şi Titanii. Pentru că o profeţie spunea că va fi detronat de unul dintre copiii săi, Ouranus i-a aruncat pe Titani în Tartar, temniţa subterană. Cel mai mic dintre copii, Saturn, evadează cu ajutorul mamei sale, Geea, care îi dă drept armă o seceră de aur, cu care Saturn îşi va castra tatăl.

Din sângele vărsat se vor naşte călăii destinului, celebrele Erinii, dar şi cea mai frumoasă femeie, care va prelua mai târziu atributele divine ale frumuseţii lumeşti devenind zeiţa frumuseţii, Afrodita (Venus), cu alte cuvinte, acţiunile noastre au o latură sentenţioasă şi reglatoare, dar şi una estetică.

Cronos a preluat puterea, şi-a eliberat fraţii şi a început să conducă lumea, în perioada pe care grecii au numit-o Epoca de Aur. Atunci, omenirea a trăit şi a muncit în linişte. Legea divină era respectată, nu a mai fost nevoie de războaie sau pedepse.

Cu toate acestea, Cronos se temea pentru poziţia sa. Căsătorit cu sora sa, Rhea, au început să i se nască şi lui copii, doar că el a găsit o soluţie mai ingenioasă de a scăpa de ei. Îi înghiţea. Pe cel de-al 12-le, pe Zeus, Rhea a reuşit să-l scape, dându-i lui Cronos să înghită un bolovan înfăşurat în scutece.

Apoi a luat copilul şi l-a dus într-o peşteră din insula Creta şi l-a lăsat în grija caprei Amalteea. A rugat nimfele şi satirii să cânte şi să dănţuiască în preajma peşterii, ca să nu se audă plânsul sau gânguritul de copil. Zeus a crescut şi a pornit lupta împotriva tatălui său, în ideea generoasă şi umanitară că îşi va elibera fraţii, ceea ce s-a şi întâmplat într-un final. Cronos a fost întemniţat în locul de unde îl scăpase mama lui, în Tartar.

Morala poveştii este că ceea ce urcă, la un momendat va începe să şi coboare, vechiul va fi detronat de altceva, mai nou, mai revoluţionar, mai avangardist. Dar ajută să ne mişcăm în direcţia cea bună. O perioadă de înflorire va fi urmată de una de decădere. Fiul urmează Tatălui.

Un semn care îl liniștește

La mijlocul lunii mai, mai precis în noaptea de 15 spre 16 mai, Uranus conjunct cu Mercur va intra în Taur pentru o perioadă de șapte ani. Este un tranzit care va dura până în 2025. Taurul va aduce o anumită stabilitate acestei planete radicale, deoarece natura ​​pământească, de semn fix, a Taurului va diminua din ereziile și evenimentele neașteptate pe care le provoacă Uranus.

În timpul acestui tranzit, ne puteți aștepta să vedem schimbări ale fluxurilui financiar. Sistemul monetar va deveni, probabil, mai stabil. Asta deoarece băncile și monedele virtuale dirijează schimbarea spre un sistem mai echitabil, în beneficiul omului de pe stradă și a persoanelor dezavantajate.

Cum ciclul uranian durează aproximativ 84 de ani, puțini vor experimenta acest tranzit de două ori în viață. El va afecta în mod deosebit nativii Taur dar și pe cei care au planete în primele grade din Fecioară, Scorpion și Vărsător.

Odată cu intrarea lui Uranus în Taur, avem ultima planetă lentă care își va încheia anul acesta trecerea prin alte elemente decât cel material, alăturându-se lui Pluto și Saturn care sunt în semne de pământ, iar Neptun și Jupiter în semne de apă.

Ne aflăm, din punct de vedere spiritual, pe punctul de a deveni propriul nostru guru prin stăpânirea conştientă a conceptelor spirituale care ţin de sinele nostru superior. Când ne aliniem cu reprezentările cele mai înalte ale lui Neptun, suntem convinşi că atingem iluminarea. Pentru a ajunge acolo, trebuie să renunțăm la dependențe și la modurile de evaziune psiho-socială, fapt deloc ușor în societățile care promovează mesajul subliminal și folosește religia ca instrument de manipulare și de control.

Uranus și revoltele

Răzvrătitul Uranus este o planetă a revoltei împotriva manipulării și a controlului, în special asupra grupurilor mari sau a unei comunități. Uranus este, în multe feluri, factorul egalizator, dar este şi planeta comunismului, ca noţiune generală, şi doar prin faptul că promovează detașat egalitarismul şi umanitarismul.

La urma urmei, Uranus este stăpânul semnului Vărsător, un semn de aer, detașat și analitic, care numără printre nativii săi cele mai multe genii, revoluționari și inovatori. Iar când vorbim despre era Vărsătorului, trebuie să luăm în considerare planeta Uranus.

Uranus, în calitate de octavă superioară a lui Mercur, aduce în prim plan ideea de egalitate, de justiție, de efort umanitar, cooperarea, comerțul cinstit, la orice nivel, distribuirea echitabilă a produselor alimentare, drepturile omului, drepturile animalelor precum și inovațiile care creează o societate a viitorului.

Uranus nu favorizează elita, el își va concentra acţiunile în proproţie de 99 % asupra păturilor sociale care suferă de pe urma exploatării sau a pauperităţii din principiu. Prin Mercur, octava sa inferioara, legătura cu Uranus se face prin în rebeliune, prin proteste violente, revolte, răsturnarea regimului doar pentru a-l înlocui cu unul mai rău, tot dictatorial dar cu o ideologie diferită și asta pentru că Mercur şi Uranus nu văd individualitatea ci colectivitatea.

Pentru Uranus, drepturile individuale sunt mai puțin importante. Pentru el primează drepturile de grup. Și, de exemplu, cu Uranus în Berbec, semnul în care se află în prezent, am văzut partea sa secantă, nemiloasă.

O creştere, în cascadă, a incidentelor violente, un instinct de dominaţie agresiv, călcarea în picioare a tuturor valorilor morale şi sociale – invazii, lupte pentru putere, atacuri fără precedent la adresa democraţiei, spirit de haită, crime, violuri, accidente teribile dar mai ales atacuri teroriste.

Nimic nu este mai de temut într-un război, fie el şi ideologic, decât să nu îţi cunoşti duşmanul. Oameni pe care îi ştiam sănătoşi, plini de viaţă, dispar în accidente sau suferă accidente cu un anumit grad de mutilare, brusc se îmbolnăvesc sau descoperă că suferă de maladii cu o finalitate ireversibilă şi rapidă.

De la nivelul subconştinetului colectiv, la refuzul de a ne maturiza, de la nesocotinţa faptului că orice acţiune are şi consecinţe la indulgenţa fără acoperire faţă de ceilalţi dar şi faţă de sine, de la distrugerea şi autodistrugerea care pot merge la anihilare, de la tot ce necesită schimbare exterioară la inspiraţie şi creativitate, frustrările şi neîmplinirile, dorinţele şi iluziile noastre, toate vor fi supuse acum unui acut proces de examinare.

Putem ilustra imaginea a ceea ce am spus prin schimbările climatice la care este supusă Terra, puterea nucleară, armele nucleare, cercetarea ştiinţifică dusă dincolo de limita eticului (vezi clonarea sau acţiunile de inginerie genetică din laboratoarele Biohazard), reglarea conturilor politic precum şi efectele pe termen lung ale agresiunilor de tot felul.

La nivel individual, acest tablou poate fi întregit de curajul de a merge mai departe indiferent de piedicile pe care le întâlnim şi să demascăm acţiunile care alterează specia umană, chiar şi atunci când nu anticipăm rezultatele acţiunilor noastre, pentru că dacă nu facem nimic ca să ne apărăm specia, întrebarea poate fi, oare mâine vom mai exista? Iluzia controlului nu este o opţiune universal valabilă.

Comenteaza cu profilul de FB

HOROSCOP

Horoscop 2 noiembrie 2019

Publicat

in

Şanse mari în dragoste, anunţă astrologii pentru această zi. Fiţi deschişi, sinceri şi comunicativi cu cei din jur, iar lucrurile bune vi se vor întoarce înzecit.

La serviciu, aveţi grijă dacă trebuie să semnaţi documente importante. Citiţi de mai multe ori pentru a fi siguri, nu vă asumaţi riscuri inconştiente.

Berbec

Distracţia fără măsură de aseară s-ar putea să fie resimţită în activitatea voastră de la serviciu, astăzi. Încercaţi să vă rezolvaţi sarcinile în mod exemplar, chiar dacă vor fi momente în care vă veţi simţi extenuaţi. Seara, o idee bună ar fi să mergeţi acasă şi să vă relaxaţi în compania unei persoane dragi sau, de ce nu, citind o carte, vizionând un film bun.

Taur

Lucrurile ar putea părea haotice pentru voi, astăzi, însă dacă luaţi o scurtă pauză, vă aşezaţi şi începeţi să vă stabiliţi o listă de priorităţi, s-ar putea să descoperiţi că activitatea voastră poate fi uşurată într-o clipă. Spre seară ar fi bine să luaţi o gură de aer, plimbaţi-vă într-un parc, mergeţi într-o zonă preferată şi aşezaţi-vă pe o bancă. Reflectaţi.

Gemeni

Dragi Gemeni, fiţi chibzuiţi în luarea deciziilor, mai ales în ceea ce priveşte dragostea. S-ar putea să întâlniţi o persoană specială, însă este necesară o perioadă de acomodare, de cunoaştere, pentru a înţelege dacă sufletele voastre se pot uni într-un tot. La serviciu, şefii vă vor face surpriza de a vă recompensa pentru munca exemplară depusă în ultima vreme.

Rac

Ar fi cazul să te fi odihnit puţin azinoapte, azi e ziua în care vei duce la bun sfârşit tot ce ai de făcut. Fie că e ceva în preajma casei, fie că mergi la magazinul alimentar şi faci cumpărături pentru întreaga săptămână viitoare, fie găteşti o cină uimitoare. Fă exact ceea ce iubeşti azi şi casa ta va fi plină de viaţă. Spre seară fă un duş fierbinte şi citeşte o carte bună. Până autunci, umple ziua cu pregătiri pentru săptămâna viitoare, vei fi extrem de productiv.

Leu

Azi ţi-ar plăcea să fii un leu leneş care stă şi se încălzeşte la soare. Dar dacă decizi să faci câteva lucruri astăzi, săptămâna viitoare va fi mult mai productivă. Nimic ieşit din comun, doar termină acel proiect început acum trei săptămâni. Sau încearcă să obţi ceva din starea creativă care te încearcă. Vei vedea că te imţi mai bine după aceea. Lasă aşadar lenea deoparte şi fii activ.

Fecioară

Ieri simţeai că lumea se prăbuşeşte în jurul tău, astăzi e o nouă zi şi e una care te cheamă din nou în natură. Trebuie să te reconectezi cu pământul şi să îţi reâncarci bateriile. Poţi să mergi la o lungă plimbare în pădure, sau doar să stai pe o bancă în parc şi să admiri norii care trec pe deasupra capului tău.

Balanţă

Seara aceasta este făcută pentru distracție, Balanță! Este timpul să uiți de toate problemele din viața personală și să te distrezi cu cineva nou. E timpul să-ţi dezlănţui farmecul și să flirtezi aşa cum ştii tu mai bine. Viața este prea scurtă pentru a planifica lucrurile, când vine vorba despre sentimente, sau chiar pentru a vă gândi la consecințe. Cine are nevoie de asta atunci când inima îţi spune că trebuie s-o faci?

Scorpion

Scorpionul s-ar putea simți puțin confuz sau amăgit. În timp ce căutaţi în mod constant adevărul, s-ar putea să vă pierdeți oarecum în detalii. Astăzi este o zi bună pentru a vă întoarce la planul iniţial și a face o listă pro și contra pentru cineva pe care încercați să-l descifrați … sau puteți discuta doar cu persoana respectivă și vă poate spune despre chiar ea ce doriţi să aflaţi.

Săgetător

Dacă sunteți un Săgetător și încă nu ați decis ce să faceţi în acestă zi, ideea de plimbare sau aventură pentru weekend, ar fi excelentă. Pentru cei care nu au posibilitatea s-o facă, o relaxare acasă, înconjurat de oameni plăcuţi, ar trebui să fie suficient. Totuşi, aveţi în vedere să petreceţi puţin timp şi în natură. E păcat, pentru că va fi timp frumos.

Capricorn

Capricornilor li se pare că lumea în jurul lor este mult prea serioasă şi că toţi caută sămânţă de scandal. De fapt, singurii vinovaţi sunteţi chiar voi, care nu mai aveţi răbdare cu nimeni. Spre sfârşitul zilei, veţi petrece câteva ore în compania unui om extrem de respectat, care pare dispus să împărtășească din imensa lui experiență de viață. Aveţi ocazia de a înainta în carieră, aşa că nu fiţi superficiali. Trebuie să ştiţi că succesul vine odată cu multă muncă şi responsabilitate. Norocul nu pică din cer.

Vărsător

Vărsătorii ar trebui să fie mai îngăduitori cu îi înşişi. Vreţi să vă petreceţi ziua în linişte, departe de zgomot şi de ochii lumii. Asta ar putea fi un lucru bun, o gură de aer proaspăt pentru voi. Plimbaţi-vă, citiţi o carte sau ieşiţi să luaţi masa în oraş, singuri. Trebuie să vă satisfaceţi pripriile plăceri, să vă iubiţi mai mult. Profitaţi de acest moment de respiro, pentru că de luni vă veţi întoarce la activităţile obişnuite.

Peşti

Astăzi, Peştii au planetele de partea lor şi se simt ca nişte magicieni. Profitaţi de asta şi distraţi-vă! Nu lăsaţi pe nimeni să vă strice buna dispoziţie. S-ar putea, însă, ca cineva foarte apropiat să aibă anumite probleme personale. Oferiţă-vă ajutorul, dar nu lăsaţi ca problemele acestei persoane să vă afecteze. Veţi încheia ziua în compania prietenilor. În plus, dacă sunteţi singuri, aveţi şansa să vă întâlniţi jumătatea.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

HOROSCOP

Horoscop de weekend noiembrie 2019

Publicat

in

În această perioadă are loc ultimul tranzit al lui Mercur din acest an, iar acest lucru afectează toate zodiile. Urmează o perioadă cu schimbări pozitive pentru majoritatea nativilor din zodiac.

Este o perioadă bună pentru un nou început, pentru a cunoaște persoane noi sau pentru a vă muta în casă nouă. Avem o perspectivă nouă asupra lucrurilor și asta ne ajută să ne ducem planurile la îndeplinire.

Berbec

Trebuie să fii mai atent la tot ce ți se întâmplă, în special pe plan profesional. Nu toți cei care își propun parteneriate sunt serioși și își vor binele. E timpul să înveți să citești printre rânduri și să nu mai iei de bună tot ce ți se spune.

Este un moment potrivit să te gândești mai mult la pasiunile tale, să acorzi mai mult timp lucrurilor care își fac plăcere. Relaxează-te și lasă la o parte îngrijorările fără motiv.

 Taur

Este bine să te gândelti la tot ce s-a întâmplat în săptămâna care tocmai a trecut. Cântărește bine lucrurile și gândește-te la ce ar trebui să înveți din tot ce s-a petrecut.

Anumite persoane nu îți sunt loiale și trebuie să îți dai seama despre cine este vorba. Totodată, este momentul perfect să repari anumite greșeli din trecut.

Gemeni

Te simți extraordinar, ești în contact cu forțele tale interioare, își ies toate lucrurile bine și asta îți oferă multă putere pentru săptămâna care urmează.

Nu te lăsa răpus de cei spun ceilalți și fii în continuare stăpân pe tine, căci ești într-o perioadă extrem de înfloritoare.

Rac

Acest weekend trebuie să îl petreci în familie, să ai mai multă grijă de partenerul tău și de copii dacă vrei ca lucrurile să rămână pe un făgaș normal.

Te vor surprinde multe lucruri la cei de lângă tine, dar trebuie să faci tot posibilul să te pui în locul lor și să încerci să îi înțelegi. Doar așa vei păstra armonia în relațiile apropiate.

Leu

Este posibil să apară câteva probleme în familie, însă cu mult tact și rpbdare vei reuși să pui totul în ordine. Fii mai calm și nu mai răspunde atât de arogant celor din jur.

Ai face bine să te odihnești mai mult sătpămâna asta, pentru că nu ești în cea mai bună formă din punct de vedere fizic și ai nevoie de forțe proaspete pentru sătpămâna care urmează.

 Fecioară

Fecioarele stau excelent pe plan sentimental în acest weekend. Nu este exlcus să cunoști o persoană nouă, să te faci remarcat ăn ochii cuiva la care visezi de mult. Fii tu însuți, asta e cel mai important.

Vei avea zile pline de distracție alături de prieteni. Poate ieși în oraș sau chiar pleci într-o mică vacanță la munte. Nimic nu este exclus.

Balanță

Dacă săptămâna care tocmai a trecut ai avut parte de emoții puternice, acum te linitești și îți vei găsi în sfârșit locul.

Nu este exclus să ai parte de o surpriză majoră din partea familiei tale. Poate că e o petrecere surpriză, sau o excursie pe care ei o plănuiesc de mult. Fii pregătit!

 Scorpion

Este cazul să te protejezi de anumite persoane toxice care nu aduc binele în viața ta. Analizează-i mai mult pe cei din jur și dă-ți seama despre cine este vorba.

Te simși foarte obosit și asta se vede de la o poștă. Poate ar fi mai bine să petreci weekendul în casă, să te odihnești și să meditezi la tot ce și s-a întâmplat în ultimul timp.

Săgetător

Este timpul să își protejezi relația cu un prieten apropiat. Fă tot ce poți pentru a-l înțelege pe celălalt și pune-te și în postura lui. s-ar putea să nu îi fie ușor.

Mergi la un eveniment important, așa că trebuie să arăți senzațional. Ia-ți tot timpul de care ai nevoie pentru a te pregăti pentru că este timpul tău să strălucești!

Capricorn

Vei accpeta noi provocări și asta îți prinde foarte bine! Ești sigur pe tine, știi ce poți și nimic nu te mai poate opri din a-ți atinge scopurile.

Prietenii îți sunt alături mai mult ca niciodată și vă bucurați împreună de reușitele tale! Este un lucru extraordinar așa cp ar trebui să  le fii recunoscători.

Vărsător

Vrei să te reconectezi cu tine însuți, așa că ți-ar prinde bine să mergi undeva în natură și să îți aduni gândurile.

Este timpul să îți analizezi mai bine sentimentele și să decizi ce este cel mai bine pentru tine! Ai nevoie de o pauză bine meritată pentru a putea face asta!

Pești

Un weekend minunat te așteaptă! Vei participa la o mare petrecere alături de persoane apropiate care te iubesc foarte mult.

Fii mai vesel și mai optimist, pentru că ai o mulțime de motive de bucurie!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend