Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Hong Kong va sacrifica 2.000 de hamsteri după un focar de COVID-19 printre rozătoare și le cere oamenilor să nu își mai pupe animalele de companie

Publicat

in

Hong Kong a avertizat oamenii să nu își pupe animalele de companie și a ordonat sacrificarea în masă a hamsterilor, spre indignarea iubitorilor de animale, după ce 11 rozătoare au fost testate pozitiv pentru COVID-19, relatează Reuters.

În urma verificărilor și stabilirii contactelor, autoritățile au descoperit că un focar de coronavirus identificat recent a avut ca sursă un angajat al unui pet shop. Ceea ce a determinat verificarea a sute de animale de pe teritoriul condus de China, iar 11 hamsteri au fost testați pozitiv.

Deși lumea învață încet-încet să trăiască cu Covid, China are o toleranță zero față de această boală și ca urmare Hong Kong a ordonat sacrificarea a 2.000 de hamsteri, iar importurile și vânzările au fost oprite.

Diverse magazine de animale de companie au fost închise și dezinfectate în oraș.

Societatea locală pentru prevenirea cruzimii față de animale, care conduce clinici veterinare, a cerut o altă soluție.

„SPCA este șocat și îngrijorat de recentul anunț guvernamental privind uciderea a peste 2.000 de animale mici, care nu a luat în considerare bunăstarea animalelor și legătura om-animal”, se arată în comunicat.

Secretarul pentru Sănătate, Sophia Chan, a declarat într-o conferință de presă că autoritățile au acționat din prudență, chiar dacă nu există dovezi că animalele domestice pot infecta oamenii.

„Deținătorii de animale de companie ar trebui să respecte o bună practică de igienă, inclusiv să se spele pe mâini după ce au atins animalele, după ce le-au manipulat alimentele sau alte obiecte și să evite sărutarea animalelor”, a mai spus reporterilor directorul Departamentului pentru Agricultură, Pescuit și Conservare, Leung Siu-fai Leung.

Hong Kong a testat și iepuri și șinșila, dar numai hamsterii au fost pozitivi. Toate au fost importate din Olanda, potrivit radiodifuzorului local RTHK.

În întreaga lume, au existat cazuri de coronavirus la câini și pisici, însă oamenii de știință spun că nu există dovezi că animalele joacă un rol major în contagiunea umană.

Leung a spus că hamsterii din Hong Kong au trebuit să fie doborâți, deoarece era imposibil să fie plasați în carantină și observați fiecare. Cei care au cumpărat hamsteri după 22 decembrie 2021 ar trebui să îi predea autorităților pentru sacrificare și să nu îi lase pe străzi, a adăugat el.

A fost înființată linie telefonică pentru întrebări, în timp ce aproximativ 150 dintre clienții magazinului de animale de companie au intrat în carantină, au spus oficialii.

În septembrie anul trecut, trei pisici care au fost testate pozitiv la coronavirus au fost ucise în orașul chinez Harbin.

Danemarca a sacrificat de asemenea milioane de nurci în 2020 pentru a reduce mutațiile COVID-19. În unele regiuni din Rusia au animale au fost vaccinate anti-Covid după ce Moscova a declarat că a înregistrat primul vaccin din lume pentru animale, în urma testelor pe câini, pisici, vulpi și nurci.

Nikolaus Osterrieder, decanul Jockey Club College of Veterinary Medicine and Life Sciences at the City University of Hong Kong, a declarat că lanțurile de transmitere de la om la animal și înapoi la om sunt rare, dar se întâmplă, ca în cazul nurcilor.

„Este evident o măsură drastică, dar una care este o consecință a politicii zero Covid”, a spus el despre mișcările Hong Kong-ului. „Hamsterii sunt foarte sensibili la SARS-CoV-2 și pot produce cantități mari de virus”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

CE Canotaj U19: România a cucerit cinci medalii

Publicat

in

De

Sportivii din Centrele Naţionale Olimpice pentru Juniori au dominat întrecerile de la Varese, Italia, ei urcând pe podium la cinci probe (trei medalii de aur, una de argint și una de bronz) la Campionatul European de Canotaj Under 19.

Romania, cinci medalii la CE Canotaj U19Foto: Facebook – Federatia Romana de Canotaj

Potrivit COSR, titlul european a fost câştigat de:

  • echipajul de 4 rame masculin: Cosmin Pelesescu, Eduard Moldovan, Nicolae Stoian, Marian Dunca,
  • echipajul de 4 vâsle feminin: Andreea Todirică, Iulia Nedelcu, Delia Gradinaciuc, Ana-Maria Matran
  • echipajul de 8+1 feminin: Narcisa Magura, Andreea Petruş, Cosmina Grigore, Iulia Boldea, Beatrice Piseru, Denisa Ailincăi, Felicia Mihai, Andra Filote, Irina Despa.

Argintul continental a fost câştigat de:

  • echipajul de 2 rame masculin: Andrei Vatamaniuc, Leontin Nuţescu

Bronzul european a revenit celor din:

  • echipajul de 4 rame feminin: Ioana Paşcovici, Andreea Şerban, Georgiana Blanariu, Elena Mocanu.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Un primar instalat recent de ruși a fost rănit într-o explozie: a ajuns de urgență la spital/Surse

Publicat

in

De

Andriy Șevciuk, un primar instalat de ruși în orașul ocupat Enerhodar, a fost rănit într-o explozie, susțin surse ucrainene, citate de BBC.

Primarul ales al orașului, Dmytro Orlov, care în prezent se află în Zaporojia, a scris pe Telegram că Șevciuk și gărzile sale de corp au ajuns la spital după ce au fost răniți în timpul unei explozii, informează Mediafax.

Orlov a mai spus că circumstanțele sunt încă în curs de stabilire.

El a adăugat că nimeni altcineva nu a fost rănit în explozie, sugerând că a fost un „atac precis și țintit”.

Enerhodar, un oraș de aproximativ 50.000 de locuitori care se află lângă cea mai mare centrală nucleară din Europa, este ocupat de forțele rusești din martie.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend