Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Holcim Romania investește în susținerea educației vocaționale – Programul Atelierele Holcim demareaza si la Campulung la Colegiul Tehnic

Publicat

in

Holcim România lansează oficial Atelierele Holcim, un program de susținere a educației vocaționale în rândul elevilor. Principalii beneficiari ai acestui program educațional sunt elevii din clasele a XI-a și a XII-a de la Colegiul Alexandru Roman din Aleșd și de la Colegiul Tehnic Câmpulung Muscel.

După un modul pilot desfășurat in anul acesta, începând cu anul 2016, programul destinat elevilor va cuprinde o parte teoretică și una practică, desfășurate pe parcursul a cinci – șase săptămâni. În cadrul modulului teoretic, timp de o săptămână, elevii claselor a XI-a și a XII-a cu profil tehnic din cele două licee partenere vor afla de la specialiștii Holcim informații esențiale despre activitatea de producere a cimentului, dar și noțiuni importante despre sănătatea și securitatea în muncă și grija asupra mediului. De asemenea, elevii vor beneficia și de consiliere non-formală, prin dezvoltarea aptitudinilor de comunicare și de lucru în echipă, ce îi ajută în procesul de integrare pe piața muncii.

Ulterior, pentru participarea la modulul practic, elevii vor trece printr-un proces de selecție pe baza unor criterii de acceptare strict definite: prezența în anul școlar în curs și mediile semestrului I ale anului în curs. După îndeplinirea acestor criterii, următorul pas pentru acceptarea elevilor la modulul de practică îl reprezintă un interviu cu un reprezentant Holcim și o testare grilă cu probleme de matematică și de tehnică.

Odată acceptați în modulul practic, elevii vor petrece trei până la patru săptămâni în una dintre fabricile Holcim unde vor învăța despre specificul muncii din industria cimentului: mentenanță mecanică, electrică, preventivă, procesul și producția cimentului și vor efectua exerciții în atelierul mecanic.
Elevii selectați pentru modulul practic vor avea ocazia să cunoască îndeaproape activitatea în fabricile Holcim din Aleșd și Câmpulung, acestea fiind unele din cele mai performante și sustenabile fabrici de ciment din cadrul Grupului Internațional Holcim, conform rezultatelor din cadrul competiției globale Holcim Plant Awards, organizate anual de Grupul Holcim.
“Prin programul Atelierele Holcim ne dorim să sprijinim elevii din liceele cu profil tehnic din comunitățile Holcim din România să cunoască mai îndeaproape mediul industrial. Este important ca ei să își descopere mai bine abilitățile și capabilitățile prin sesiunile aprofundate de teorie și practică ținute de specialiștii noștri și să capete încredere în calităţile lor pentru a se integra mai facil pe piața muncii. Programul răspunde de asemenea și unei provocări reale resimțite pe piața din România, aceea a numărului redus de meseriași de calitate – din orice domeniu – din cauza diminuării numărului școlilor vocațioane. Atelierele Holcim pune la dispoziția comunităților locale expertiza noastră de peste 18 ani în industria cimentului pe piața din România și încercăm să răspundem acestor nevoi prin implementarea unor programe relevante.”, a declarat Mădălina Crăciunescu, Director Organizație și Resurse Umane Holcim România.
Atelierele Holcim s-au derulat în anul 2015 în varianta pilot, cu o sesiune de educare vocațională de trei săptămâni (teorie și practică) la Câmpulung – Colegiul Tehnic în perioada octombrie – noiembrie  și o sesiune de șapte săptămâni de educare vocațională în două etape (mai și octombrie) la Colegiul Alexandru Roman din Aleșd. În faza pilot, 88 de elevi de la ambele colegii au beneficiat de instruire specifică din partea mentorilor Holcim în modulul teoretic și 33 de elevi de la ambele colegii au fost în practică la fabricile Holcim.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

LUPTA ANTICOVID: Puhoi de amenzi date de polițiști și jandarmi, în Argeș

Publicat

in

De

Instituția Prefectului Argeș informează că polițiștii și jandarmii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID -19. Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, face apel la cetățeni să poarte masca de protecție, să evite zonele aglomerate și să respecte distanțarea fizică și igiena mâinilor, mai ales că în ultima perioadă ne confruntăm cu o creștere accelerată a numărului de cazuri COVID.
În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au verificat 35 de societăți comerciale. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 72 de sancțiuni contravenționale, în valoare de totală de 47.100 de lei, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
Jandarmii argeșeni au aplicat o amendă de 500 lei și 13 avertismente pentru nepurtarea măștii de protecție în spații închise.
Pompierii argeșeni au verificat 4 societăți comerciale și 121 de persoane. Au fost depistate 12 persoane, care nu respectau măsurile de protecție individuală. Reprezentanții ISU Argeș au dat o amendă de 500 lei și 11 avertismente, conform Legii 55/2020.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Două fabrici din România vor fi închise! Ce se va întâmpla cu angajații

Publicat

in

De

Brandul LaDorna va fi produs, însă, în continuare în celelalte fabrici ale grupului, Albalact din Oiejdea, judeţul Alba, şi Covalact din Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna. De asemenea, societatea Dorna Lactate, preluată de Lactalis în 2008, va continua să funcţioneze. Potrivit celor mai recente date de la Ministerul de Finanţe, 411 oameni erau angajaţi, lasfârşitul anului 2018, în fabricile grupului Lactalis.

“Am fost nevoiţi să luăm această decizie după epuizarea tuturor încercărilor de eficientizare a activităţii în cele două fabrici, luând în considerare şi noua realitate economică ce ne determină să fim mai atenţi la operativitatea business-ului nostru în România şi să ne adaptăm planurile coerent, pentru a rămâne competitivi în industrie”, a  declarat Giampaolo Manzonetto, director general Grup Lactalis România.

Angajaţii celor două fabrici care vor fi închise vor primi sprijin pentru găsirea unui alt loc de muncă, fie în cadrul celorlalte societăţi aparţinând Grupului în România, fie în alte companii. De asemenea, angajaţii afectaţi de măsura concedierii colective vor primi salarii compensatorii.

„Măsura concedierii colective presupune desființarea a 158 de poziții. Numărul exact al persoanelor care urmează a fi concediate îl vom putea comunica numai după ce vom ști dacă există salariați interesați să-și continue activitatea în cadrul altor companii din cadrul Grupului Lactalis România”, au declarat, pentru Capital, reprezentanţii companiei.

”Ne dorim în continuare să menţinem business-ul şi să-l creştem sănătos aici, în România, contribuind astfel la redresarea economică naţională, prin noi investiţii şi noi locuri de muncă. În egală măsură, suntem preocupaţi să protejăm drepturile fiecăruia dintre colegii noştri afectaţi de concediere şi să reducem cât de mult posibil impactul regretabil pe care acest proces îl va avea asupra lor”, a mai spus Giampaolo Manzonetto, potrivit Ziarul Financiar.

Decizia de închidere a fabricilor din Floreni şi Vatra Dornei nu afectează activitatea de colectare a laptelui de la producătorii locali.

Brandul LaDorna a fost lansat în 1998 de omul de afaceri Jean Valvis, care l-a vândut, în 2008, către francezii de la Lactalis. În prezent, grupul Lactalis deţine în România companiile Albalact, Covalact, Dorna Lactate, Rarăul, Lactate Harghita, Lactalis România, Parmalat România şi Lactalis Logistic şi are peste 2300 de angajaţi şi 7 branduri româneşti (LaDorna, Albalact, Covalact, Zuzu, Fulga, Rarăul, Poiana Florilor) – inclusiv mărci regionale (precum Friss, comercializat în judeţele Harghita şi Covasna) – şi branduri internaţionale (President, Galbani, Santal).

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend