Conecteaza-te cu noi

LIFESTYLE

Hillary Clinton şi Donald Trump, secondaţi de Barack Obama la Muzeul Figurilor de Ceară din Madrid

Avatar

Publicat

in

Muzeul Figurilor de Ceară din Madrid a dezvăluit vineri două busturi de lut ale candidaţilor la alegerile prezidenţiale din SUA, Hillary Clinton şi Donald Trump care se pregătesc pentru scrutinul electoral de marţi, 8 noiembrie, informează Reuters.

Reprezentanţii muzeului aşteaptă să vadă cine va fi câştigătorul pentru a realiza replica de ceară după corpul acestuia.

Busturile candidaţilor Partidului Democrat şi Partidului Republican au fost amplasate de o parte şi de alta a figurinei de ceară care îl reprezintă pe preşedintele american Barack Obama la muzeul din capitala Spaniei.

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1/4728/15912918/2/trump-ceara.jpg?height=400&width=600

“Conform tradiţiei, aşa cum a făcut-o şi cu candidaţii din Spania, Franţa, Rusia şi Marea Britanie, muzeul crează replici de ceară ale candidaţilor prezidenţiali”, a declarat Gonzalo Presa, şeful de comunicare al muzeului. “Săptămâna viitoare când vom şti cine a câştigat alegerile vom începe lucrul la sculptura de ceară care sperăm că va fi gata până pe 20 ianuarie, pentru a coincide cu ceremonia de depunere a jurământului.”, a mai declarat acesta.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Medicul Adrian Marinescu: ‘Noua tulpină este mai contagioasă, dar nu știm cu cât, exact’

Avatar

Publicat

in

De

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul ”Matei Balș”  din București a declarat despre noua tulpină de coronavirus că prezintă ”aceleași simptome dacă te infectezi, dar nu s-a stabilit clar dacă apar mai repede, în circa trei zile după ce te-ai infectat sau perioada de incubație este tot de cinci-șapte zile”.

Avem trei cazuri de infectare cu tulpina britanică la noi în țară: o femeie din Giurgiu şi alţi doi angajaţi ai unei şcoli din Bucureşti.

Alte probe sunt în lucru şi e foarte posibil să aflăm că avem mai multe cazuri. Până acum ştiam că noua tulpină este mai contagioasă decât cea clasică, iar mortalitatea este mai mare în rândul pacienților de peste 60 de ani.

Medicul Adrian Marinescu îţi explică de ce. Adrian Marinescu, medic infecționist: „Sunt multe incertitudini cu privire la această nouă tulpină. Este mai contagioasă, dar nu ştim cu cât, exact. Ai aceleaşi simptome dacă te infectezi, dar nu s-a stabilit clar dacă apar mai repede, în circa trei zile după ce te-ai infectat sau perioada de incubaţie este tot de cinci-şapte zile. Cert este că a fost identificată în peste 60 de ţări deja şi ar putea deveni forma dominată de virus în circulaţie.“

Dar declaraţia premierului Boris Johnson, potrivit căreia mutația este şi cu 30% mai mortală, a pus lumea pe jar. Consilierul ştiinţific al Guvernului britanic a venit cu precizări.

Sir Patrick Vallance: „Când ne uităm la cifrele din spitale, ale pacienţilor infectaţi, rezultatele nu sunt diferite faţă de cei infectaţi cu tulpina originală. Nu există dovezi ale mortalităţii ridicate. Vreau să subliniez că este multă nesiguranţă în jurul acestor cifre şi trebuie să lucrăm mai mult până să ajungem la o concluzie exactă“, conform alephnews.ro.

Citește și:

Doctorul Răzvan Constantinescu, jignit la magazin: ‘Nu-l serviți pe boul ăsta dacă nu are mască! Și mai e și medic!’

Kaufland provoacă un cutremur în piața supermarketurilor! A început marea vaccinare a angajaților

SURSE Operațiunea ‘Asaltul Lupilor Tineri’! Ce a reprezentat, în realitate, atacul lui Rareș Bogdan la Ludovic Orban

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

„Cocktail-ul” de anticorpi cu care s-a tratat Donald Trump va fi introdus de Germania în tratamentul anti-COVID-19

Avatar

Publicat

in

De

Ministerul Sănătăţii din Germania va distribui 200.000 de doze cu cocktailul de anticorpi folosit de fostul președinte al SUA, Donald Trump.

Tratamentul pe care l-a luat Trump ca să se vindece de COVID-19 ajunge şi în Europa. Germania este prima ţară care începe să utilizeze cocktailul de anticorpi pe care l-a luat fostul preşedinte american.

Berlinul a cumpărat 200.000 de doze, la prețul de 2.000 de euro bucata. Cocktailul va fi administrat pacienților din spitalele universitare, începând de săptămâna viitoare. Ministrul german al sănătății nu a precizat care este firma producătoare.

Anul trecut, Donald Trump s-a tratat cu un astfel de cocktail de la compania de biotehnologie Regeneron. Pe atunci, substanţa minune nu primise încă aprobările necesare. Medicamentul are un dublu rol: ameliorează simptomele și micșorează încărcătura virală a pacientului, conform alephnews.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend