Conecteaza-te cu noi

LIFESTYLE

Hillary Clinton şi Donald Trump, secondaţi de Barack Obama la Muzeul Figurilor de Ceară din Madrid

Publicat

in

Muzeul Figurilor de Ceară din Madrid a dezvăluit vineri două busturi de lut ale candidaţilor la alegerile prezidenţiale din SUA, Hillary Clinton şi Donald Trump care se pregătesc pentru scrutinul electoral de marţi, 8 noiembrie, informează Reuters.

Reprezentanţii muzeului aşteaptă să vadă cine va fi câştigătorul pentru a realiza replica de ceară după corpul acestuia.

Busturile candidaţilor Partidului Democrat şi Partidului Republican au fost amplasate de o parte şi de alta a figurinei de ceară care îl reprezintă pe preşedintele american Barack Obama la muzeul din capitala Spaniei.

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1/4728/15912918/2/trump-ceara.jpg?height=400&width=600

„Conform tradiţiei, aşa cum a făcut-o şi cu candidaţii din Spania, Franţa, Rusia şi Marea Britanie, muzeul crează replici de ceară ale candidaţilor prezidenţiali”, a declarat Gonzalo Presa, şeful de comunicare al muzeului. „Săptămâna viitoare când vom şti cine a câştigat alegerile vom începe lucrul la sculptura de ceară care sperăm că va fi gata până pe 20 ianuarie, pentru a coincide cu ceremonia de depunere a jurământului.”, a mai declarat acesta.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

ULTIMA ORĂ! Primarul din Călinești a fost reținut de către procurori!

Publicat

in

De

Primarul Mihai Georgescu a fost reținut de către polițiști, în urmă cu puțin timp. Măsura reținerii sale a fost dispusă de către Parchetul Topoloveni pentru 24 de ore, conform usurselor noastre, primarul fiind acum la audieri. Oamenii legii au descins la edilul PSD, acuzat în urmă cu o săptămână de către familia unei tinere angajate că ar fi hărțuit-o sexual, în schimbul unor avantaje primite la locul de muncă.

Reținerea de astăzi vine după ce tatăl fetei a anunțat în direct la PROFI 24 TV că au depus plângere pentru mai multe infractiuni.

„În ziua de 27 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de folosire abuzivă a funcției în scop sexual, conform art. 299 din Codul penal, și au reținut un bărbat de 53 de ani, din Călinești.
Din cercetări s-a stabilit că, în perioada octombrie 2021 – mai 2022, bărbatul în cauză, având calitatea de funcționar public, profitând de situația de autoritate asupra victimei, precum și în scopul angajării pe o altă funcție, ar fi pretins favoruri de natură sexuală unei angajate aflată în subordine.
În ziua de 27 iunie 2022, după administrarea probatoriului, bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de mâine, să fie dispuse măsuri preventive.”
 au anunțat în urmă cu puțin timp reperezentanții IPJ Argeș.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Asta ne mai lipsea! Ministerul Sănătății, precizări privind izolarea vibrionului holeric în ape de îmbăiere

Publicat

in

De

Ministerul Sănătății vine cu clarificări după ce au apărut informații legate de izolarea vibrionului holeric în ape de îmbăiere din Republica Moldova în zona râului Nistru.

„Referitor la informațiile apărute în presă, legate de izolarea vibrionului holeric în ape de îmbăiere din Republica Moldova în zona râului Nistru, Ministerul Sănătății din România precizează următoarele:

– Din cauza cazurilor care apar sporadic, Republica Moldova monitorizează apele de îmbăiere neamenajate pentru prezența vibrionului holeric.

– Tulpina izolată nu face parte din categoria celor care provoacă boală la om.

– Holera este o infecție care se transmite pe cale fecal-orală. Consumul accidental de apă contaminată din zone de îmbăiere neamenajate poate duce la infecție în țările unde există o circulație a acestei bacterii.

– În România nu s-au mai înregistrat cazuri de holeră în ultimii 30 de ani.

– Ministerul Sănătății, prin Institutul Național de Sănătate Publică, supraveghează în mod curent bolile diareice acute în sezonul estival, iar județele din zonele de frontieră cu Republica Moldova și Ucraina au fost atenționate pentru identificarea rapidă a oricărei suspiciuni de holeră”, a transmis Ministerul Sănătății

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend