Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Hidroelectrica va investi peste UN MILIARD DE EURO în următorii ani

Publicat

in

Hidroelectrica, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, şi-a propus un plan de investiţii de 5,5 miliarde lei în următorii patru ani, a declarat joi Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica, prezent la conferinţa “Focus Energetic”, care a precizat că va relua proiectul hidrocentralei de la Paşcani, propus spre abandon dar unde vor fi reanalizate soluţiile tehnice, anunță news.ro.

Citește și: Guvernul face anunțul! Cât va mai funcționa Centrala de la Cernavodă

Publicitate

“Proiectul de la Paşcani a fost iniţial propus spre abandon. Odată cu reanalizarea soluţiilor tehnice şi recalibrarea devizului general al proiectului, am reuşit să ne încadrăm în valoarea estimată pe care o aveam aprobată de acţionari. Ca atare în săptămânile următoare se va semna contractul pe partea de construcţii de 140 milioane lei, care presupune reluarea acestui proiect, urmând apoi să finalizăm negocierile cu ceilalţi patru parteneri pe partea de echipamente hidromecanice şi pe partea electrică”, a declarat Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica, prezent la conferinţa “Focus Energetic”.

La Paşcani, va fi construită o hidrocentrală de peste 11 MW.

“Este în faza de contractare. Pentru a fi pusă în funcţiune hidrocentrala, mai trebuie făcute diguri de acumulare şi trebuie achiziţionate o parte din echipamente”, a precizat Badea.

El a vorbit şi de planurile imediate privind proiectele de investiţii. Astfel, anul acesta va fi pus în funcţiune grupul 6 retehnologizat de 55 MW al hidrocentralei Stejaru.

“De asemenea, suntem în negocieri avansate cu subsidiara noastră Hidroserv pentru contractarea serviciilor de modernizare la centrala de la Dej, este următoarea centrală de pe Oltul Mijlociu. Practic, odată cu această centrală, finalizăm modernizarea pe toate grupurile de acolo”, a mai spus el.

La Racoviţa se vor relua lucrările pe ceea ce înseamnă aducţiunea Poiana Mărului de 3.200 metri, unde lucrările au fost sistate în perioada de insolvenţă.

“În plus, suntem în faza de licitaţie cu retehnologizarea Vidraru, avem cinci ofertanţi. E o procedură de achiziţie care presupune negocierea soluţiilor tehnice şi financiare. Este un proiect de peste 80 milioane euro pe care sperăm să îl finalizăm, în vederea semnării contractului, până la sfârşitul acestui an. Avem patru proiecte istorice la care s-au finalizat negocierile şi un al cincilea care este foarte aproape de finalizare”, a declarat Bogdan Badea.

Citește și: Alexandru Cumpănașu reacționează după ce INML a finalizat raportul în cazul nepoatei sale: Mi se pare normal să nu mai fie minciuni

În ceea ce priveşte proiectul de la Răstoliţa, a fost negociat restul de executat şi s-a finalizat contractul cu contractorii.

“La Răstoliţa suntem în ultima fază după foarte multe negocieri cu autorităţile statului pentru o Hotărâre de Guvern privind defrişarea. Sigur, acolo birocraţia şi-a spus cuvântul, merge destul de greu tot ce înseamnă relaţia cu autorităţi locale, centrale, fiind extrem de multe avize ce trebuie luate şi extrem de multe chestiuni solicitate care presupun timp, refacere documentaţie”, a mai spus Badea.

Altfel, el precizează că societatea se confruntă cu problema birocraţiei, care generează întârzieri ale investiţiilor.

În plus, reprezentantul Hidroelectrica a spus că OUG 114/2018 a bulversat planurile investiţionale ale multor companii.

Hidroelectrica a plătit până acum 80 milioane lei statului român drept taxă aferentă acestui act normativ.

Profitul net al Hidroelectrica a scăzut cu 8,3% în prima jumătate a anului, la 901,5 milioane lei.

Cifra de afaceri a Hidroelectrica a crescut cu aproape 18% în primul semestru din 2019, la circa 2,35 miliarde lei.

Compania şi-a planificat pentru 2019 cheltuieli cu investiţiile în sumă de 532,03 milioane lei. Hidroelectrica estimează pentru acest an venituri totale de 3,51 miliarde lei, la un profit net de aproape 824 milioane lei.

Citește și: DNA a dat verdictul! Sorin Blejan și soția sa trimiși în judecată – au fost acuzați de luare de mită

Hidroelectrica are circa 3.500 de salariaţi. Este companie controlată de statul român, în proporţie de 80%, prin Ministerul Energiei, celălalt acţionar fiind Fondul Proprietatea. Compania exploatează un număr de 208 centrale, cu o putere instalată totală de 6.444 MW.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Tânăr reţinut de DIICOT pentru trafic de minori la Iași

Publicat

in

De

Un tânăr în vârstă de 19 ani a fost reţinut de procurorii DIICOT Iaşi sub acuzaţia de trafic de minori, iar un alt inculpat, minor, a fost pus sub control judiciar sub aceeaşi acuzaţie, potrivit unui comunicat de presă remis, joi, AGERPRES, de către DIICOT.

“În cauză s-a stabilit faptul că, începând cu sfârşitul lunii noiembrie 2019, cei doi inculpaţi au recrutat două persoane vătămate minore, prin metoda loverboy, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acestora determinată de vârsta fragedă şi le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituţiei, sens în care s-au implicat în închirierea unor apartamente în municipiul Iaşi pentru adăpostirea victimelor, postarea anunţurilor online, asigurarea protecţiei acestora şi au beneficiat în mod direct de câştigurile realizate de victime din prostituţie”, se arată în comunicatul DIICOT.

Publicitate

Miercuri, 15 iulie, anchetatorii au efectuat trei percheziţii domiciliare în urma cărora trei persoane au fost conduse la audieri.

Tânărul de 19 ani a fost reţinut pentru 24 de ore, iar joi Tribunalul Iaşi a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Mircea Badea, după concertul lui Dorian Popa în care s-au încălcat toate normele sanitare: ‘Câți ani îl bagă la pușcărie pentru faza asta? Trebuie să îl bage!’

Publicat

in

De

STIRIPESURSE.RO a scris, miercuri, în exclusivitate, despre un concert pe care Dorian Popa l-a susținut într-un restaurant din comuna Malu Mare, județul Dolj, cu ocazia unei petreceri de ”majorat” a unei tinere. Peste 50 de adolescenți au asistat, în spațiu închis, la concert, fără a respecta vreo lege sau normă de protecție. Tinerii nu au avut nici măști de protecție, nu au respectat nici distanțarea, iar legea care prevede că la petrecerile în spațiul închis nu pot asista mai mult de 20 de persoane a fost și ea încălcată.

Mircea Badea a citit și el articolul de pe STIRIPESURSE.RO  și a comentat în sitlu-i caracteristic ce s-a întâmplat la olteni.

Publicitate

„Eu mi-am început ziua văzând că Dorian Popa a ”ghiorlăit”. Că a ”ghiorlăit” e clar. Că s-a dus acolo, la o petrecere, un majorat, la Craiova, unde nu s-au respectat regulile, e adevărat. Că el ”ghiorlăie”, este clar! Dar câți ani îl bagă la pușcărie pentru faza asta? Trebuie să îl bage! Nu ai cum! Trebuie să îl bage la pușcărie!”, a spus Mircea Badea, în emisiunea sa de la Antena 3.

După articolul STIRIPESURSE.RO, Poliția s-a autosesizat și a găsit doi vinovați: tatăl tinerei și patronul restaurantului, cărora le-a dat două amenzi.

„Având în vedere informaţiile apărute în spatiul public, referitoare la organizarea unei petreceri făra respectarea măsurilor impuse pe perioada starii de alertă, poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Coşoveni au efectuat verificări, pentru stabilirea stării de fapt si pentru luarea măsurilor care se impun.

Astfel, poliţiştii au stabilit faptul că în seara zilei de 14/15 iulie a.c., a fost organizată o petrecere privată la un local de evenimente prevazut cu piscina exterioară din comuna Malu Mare, la care au participat mai multe persoane.

Citește și: S-a luat decizia! Valentin Dragnea primește zeci de mii de euro

În urma verificărilor efectuate, a fost identificat organizatorul evenimentului în persoana unui bărbat de 44 de ani, din comuna Malu Mare care a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020.

De asemenea, a fost sancţionat şi un bărbat de 41 de ani, din Malu Mare, în calitate de administrator al localului respectiv, cu amendă în valoare de 3000 de lei, conform Legii 55/2020.

Citește și: Raed Arafat, la DIICOT după ce a fost amenințat cu moartea: Au fost serioase şi nu poţi să permiţi aşa ceva

Sănătatea și siguranța cetățenilor reprezintă o prioritate pentru poliţişti.

Astfel, recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.”, a fost comunicatul poliției din Dolj.

Citește și: Estimările Guvernului: Menţinerea acestui trend de evoluţie ar putea să ducă la atingerea unui număr zilnic de cazuri între 1.200-1.600 la jumătatea lunii august .

content-imagecontent-imagecontent-image

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend