Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Heliportul de pe acoperişul clădirii SJU Suceava va fi funcţional din noiembrie

Publicat

in

Heliportul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava se va finaliza până la sfârşitul lunii noiembrie a acestui an, a anunţat, luni, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Niculai Barbă, potrivit Agerpres.

El a spus că, pentru finalizarea pistei de aterizare de pe spital, se mai lucrează, în prezent, la izolarea a două lifturi a căror traseu a fost prelungit, la platforma de acces, vopsirea acesteia cu o vopsea specială, la marcaj şi balizaj.
CJ Suceava, după finalizarea lucrărilor, va face demersuri la Ministerul de Interne şi la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea alocării mai rapide a elicopterului SMURD repartizat judeţului Suceava.

Citește și: Apelurile din dosarul Udrea-Băsescu puse în STAND BY de pandemie…

Elicopterul ar trebui să aibă baza la Câmpulung Moldovenesc, dar punctul de operare aeromedicală de acolo este la stadiul de studiu de fezabilitate, iar până la finalizarea lucrărilor elicopterul va staţiona pe Aeroportul “Ştefan cel Mare” Suceava.

Lucrările la heliportul de la SJU Suceava sunt realizate de asocierea de firme Loial Impex SRL Suceava ca lider de asociere, ABC Development Aviation SRL Bucureşti şi Geiger Transilvania SRL Cristeşti Mureş, cu o valoare a contractului de 5,81 milioane de lei.

Construirea acestui heliport a fost necesară pentru a se asigura infrastructura de transport pe cale aeriană a pacienţilor cu elicopterele SMURD, reducându-se timpul de răspuns în situaţii de urgenţe medicale şi, în acest fel, va creşte gradul de disponibilitate a serviciilor medicale, printr-o mai bună acoperire a teritoriului şi cu asigurarea executării misiunilor aeromedicale 24 de ore din 24.

Heliportul este echipat cu o pasarelă pentru evacuare către casa liftului, o ieşire pentru evacuarea de urgenţă, plasă de siguranţă montată perimetral, instalaţii de stingere incendiu, echipamente electrice, jgheaburi de preluare a apei pluviale şi rezervor de apă pentru incendii.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Premierul Nicolae Ciucă, după ce Azomureș a anunțat că oprește producția de îngrășăminte: ‘Împreună vom găsi soluții’

Publicat

in

De

Premierul Nicolae Ciucă a declarat marți că se vor găsi soluții pentru ca Azomureș să repornească producția. Cel mai important producător de îngrăşăminte din România, Azomureş, a anunțat că va opri temporar producţia, din cauza preţului ridicat la gaze şi energie electrică.

„Desigur, împreună vom găsi soluții. Nu pot să vă spun acum ce vom face, pentru că se analizează și cred că ministrul Energiei poate să dea mai multe detalii tehnice legate de modul în care vom găsi soluții împreună cu Azomureș să repornească producția”, a spus premierul Ciucă.

Nicolae Ciucă participă la prezentarea proiectului şi recepţia Staţiei de Uscare Gaze Naturale – Grup 145, Bilciureşti, proiect ce contribuie la creşterea capacităţii de extracţie în cadrul depozitului Bilciureşti, judeţul Dâmboviţa. La eveniment sunt prezenți și ministrul Energiei, Virgil Popescu, preşedintele ANRE, Dumitru Chiriţă, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi parlamentari.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Șoc la Sampdoria Genova: preşedintele clubului, arestat pentru infracţiuni financiare, va demisiona

Publicat

in

De

Preşedintele clubului italian de fotbal Sampdoria Genova, Massino Ferrero, este pregătit să demisioneze după ce a fost arestat luni în urma unei anchete privind implicarea lui în infracţiuni financiare, a anunţat clubul din Serie A, citat de Reuters, arată Agerpres.

Sampdoria a precizat într-un comunicat că Ferrero, 70 ani, va demisiona din ”respect pentru club” şi că se distanţează de orice implicare în faptele de bancrută frauduloasă petrecute în urmă cu mai mulţi ani în urmă: ”Pentru a proteja interesele celorlalte activităţi pe care el (Ferrero) le conduce şi pentru a evita orice speculaţii cu privire la Sampdoria şi lumea fotbalului, Ferrero intenţionează să oficializeze o demisie imediată”.

Agenţia italiană ANSA a relatat că Ferrero, un om de afaceri şi un producător de film au fost arestaţi la Milano şi au fost duşi la închisoarea San Vittore. Alte cinci persoane implicate în acest caz au fost supuse arestului la domiciliu în cazul de bancrută frauduloasă a patru companii cu activităţi hoteliere, turism şi de cinema din provincia Cosenza.

În Serie A, după 16 etape Sampdoria, formaţie la care joacă şi fundaşul român Radu Drăguşin, ocupă locul 15 cu 15 puncte, la cinci puncte deasupra zonei de retrogradare.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend