Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

HAZ DE NECAZ! Au apărut primele poezii dedicate lui Pic şi Poc dar şi consilierilor locali pe tema apei si a falusului din parc

Avatar

Publicat

in

Când cei care ar trebui să aibă grijă de comunitate o iau pe arătură, cetăţenii se revoltă sau fac haz de necaz. Majorarea pretului la apa, tampenia lui Mitrofan de a cere banii in avans pe o apa proasta sau ciudatele obeliscuri de lemn din parcul Fantana lui Manole, i-au făcut pe mulţi să “penalizeze” derapajele prin glume, bancuri sau epigrame. Iata ultimele aparitii pe temele prezentate mai sus

 

EDILILOR URBEI MELE

In parcul Manastirii Curtea de Argeș edilii locali au “plantat” o “sculptură” care stârnit aprinse controverse. Inspirat de glumele argeșenilor apărute după “înfigerea” grosului băţ striat, adresez trei întrebări (să zicem-retorice), rugând concetățenii să le ia în râs la modul propriu. Așadar:

Trei întrebări deocamdată
Eu aici, acuma risc: Prima:
Chestia in parc “plantata”
E-un falus, sau…obelisc?!

Oricum…

Multi sefi ce se afla-n treaba
Misuna prin primarie
Falusul, lumea intreaba:
-Al cui mahar vrea sa fie?…

Si…o a treia intrebare (care, tin sa precizez, n-are nicio legatura cu Doamnele sefe din aceeasi institutie):

As mai slobozi pe gura
inca doua ganduri breze:
-Pe cand, o noua sculptura
Falusul ca sa-l contreze?

Si… in incheiere… Apropo de rezultatele recentelor alegerei Europarlamentare, adresez o ultima intrebare sefilor partidelor politice din urbe:

Pe cei ce-au pierdut scrutinul
Ii intreb respectuos :
Ce-au de zis, cand simt ca jiltul
Le cam fuge de sub dos?

Si …o varianta neaoșă pentru cititorii nepudibonzi:
Pe cei ce-au pierdut scrutinul,
Îi întreb doar, nu-i înjur:
Ce-au de zis, când simt că jilțul
Li se clatină sub… rimă?

 

VEDEA-TE-AȘ INTRÂND LA APĂ
(Pamflet/urare dedicat edililor de la apă, din urbea argeșeană)

Iar ne-ncarcă la factură
Inșii care-s șefi la ape;
Lacomi fiind peste măsură,
Setea de bani, să-și adape.

Argeșesnii pe la colțuri
Se vaită, iar când și când,
Înjură de mumă șefii,
Dar nu tare, ci …în gând.

Iar ăi șefi rânjind tupeici
Cu primarul strânși în jur,
Adună-n jilțuri slănină
Pe burți, coapse și…/pe rimă.

Mie-mi place să sper, cum că
Banii noștri dați pe apă,
Or să le cam dea de furcă,
Fiindcă DNA-ul sapă.

Și-ntr-o zi, sper c-o sa-i prindă
Pe picior greșit, gândesc
Schimbându-le domiciliul
“La racoare-n beci domnesc”

Tin sa-nchei cu-o precizare:
Pentru cine vrea sa stie:
Beciul domnesc, cu racoare,
Nu-i un birt, ci-n puscarie!
Asa ca…n-o mai lungim:
Doamne-ajuta. Aferim!

 

 

Autor

Prof. Gheorghe Piele

Uite-ma ici si colea, Mândru că-s in pielea mea.  Pentru conformitate – prof. Gheorghe Piele

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Klaus Iohannis: ‘Lupta se desfășoară pe două fronturi, pe zona de prevenție și în spitale’

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că în prezent în spitalele din ţară sunt 3.065 de paturi de terapie intensivă pentru toţi pacienţii.

După discuții, președintele a declarat, în ziua în care au fost raportate încă 104 decese din cauza coronavirusului, că România are, în acest moment, are 3.065 de paturi de terapie intensivă, iar la nivelul Bucureștiului vor fi create, în următoarele 10 zile, încă 123 de paturi suplimentare pentru ATI.

”Lupta se desfășoară pe două fronturi, pe zona de prevenție și în spitale, acolo unde bolnavii au nevoie de îngrijire și de tratament de specialitate. Am dorit să am o discuție cu experți de terapie intensivă. Mi-au prezentat resursele de la ATI la nivel național, paturi dotate cu aparatură și personal.

Ministerul Sănătății a achiziționat paturi, ventilatoare și aparatură, iar acum avem 3.065 de paturi de terapie intensivă, pentru toți pacienții, 2.252 de ventilatoare.

Planul strategie pe perioada următoare prevede deschiderea de noi unități de terapie intensivă, în locații nou construite. Am solicitat date despre București și vom avea, în 7 spitale, o extensie a capacității de terapie intensivă, iar în maximum 10 zile vom avea 123 de paturi suplimentare de terapie intensivă. Așadar, autoritățile au acționat și au planuri bine puse la punct.”, a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, la Palatul Cotroceni, o şedinţă de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, vicepreşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, prof. dr. Dorel Săndesc, şi şeful Secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă I, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila” Bucureşti, col. dr. Dan Corneci., informează stiripesurse.ro

Citește și:

SURSE Guvernul Orban ar pregăti o execuție!

Vești bune! Se dau bani pentru o nouă categorie de români

Întârzierea Guvernului, pe timp de criză, îi costă pe români! Băncile au început să pună popriri pe conturi, în plină pandemie

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Apartamente de închiriat în Cluj – Spațiul locativ trebuie să fie asigurat

Avatar

Publicat

in

Când cauți apartamente de închiriat în Cluj, ai o misiune destul de grea. Și asta pentru că oferta este variată, la fel ca și paleta de prețuri. Însă, unul dintre criteriile principale trebuie să fie asigurarea spațiului locativ.

Polița de asigurare obligatorie a locuinței (PAD) a stârnit numeroase controverse. Deși este un produs ușor de înțeles, aceasta poate aduce surprize, multe dintre ele neplăcute. Și neplăcerile apar la solicitarea despăgubirilor, la nevoie.

Ce este PAD și de ce este necesară

Asigurarea obligatorie, pentru apartamente de închiriat în Cluj și nu numai, prevede acoperirea daunelor provocate de calamități naturale, precum cutremurele, inundațiile sau alunecările de teren. Dar nu include și pagubele cauzate de furtuni, din punctul de vedere al asiguratorilor. Chiar dacă acestea distrug fațada sau acoperișul.

PAD se încheie exclusiv pentru locuințe, implicit pentru apartamente de închiriat în Cluj și în țară. Atenție! Dacă apartamentul a fost folosit ca punct de lucru sau sediu social al unei firme, este posibil să nu vă fie plătită despăgubirea! În plus, dacă aveți și un garaj exterior în proprietate, acesta nu este inclus în polița de asigurare obligatorie, decât numai dacă încheiați una separat cu acest scop.

Așa se face PAD pentru apartamente de închiriat în Cluj

Pentru apartamente de închiriat în Cluj sau în țară asigurate, la înstrăinarea imobilului există anumite condiții. La înstrăinarea imobilului, cumpărătorul va încheia o nouă PAD pe numele lui. Atunci, vânzătorul își poate recupera suma plătită până acel moment, după ce depune o cerere la societatea care l-a asigurat. Mai există și posibilitatea ca vânzătorul să-i solicite cumpărătorului contravaloarea primei de asigurare plătite. Apoi, vor merge la asigurator pentru a întocmi un act adițional prin care se precizează schimbarea beneficiarului poliței de asigurare.

Când vorbim despre apartamente de închiriat în Cluj și nu numai, PAD nu include și răspunderea față de vecini. Așa că cea mai vândută poliță facultativă se referă la răspunderea civilă față de terți. Aceasta presupune despăgubirea vecinilor în cazul unor evenimente provocate de asigurat.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend