Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Harta siturilor arheologice din Dobrogea de circa 260 metri pătraţi este restaurată de experţi în domeniu

Publicat

in

Harta siturilor arheologice din Dobrogea, ce are o suprafaţă de peste 260 de metri pătraţi şi este amplasată pe unul dintre pereţii exteriori ai clădirii Curţii de Conturi din municipiul Constanţa, este restaurată de experţi în domeniu, a informat, vineri, administraţia locală.

“Obiectiv de referinţă a oraşului nostru, Harta siturilor arheologice din Dobrogea, amplasată pe calcanul clădirii Curţii de Conturi Constanţa, a intrat în restaurare. Artişti plastici restauratori şi experţi în domeniu, atestaţi de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, au început de ieri lucrările de punere în valoare, respectiv completare, fixare, refacere, curăţare şi toaletare ale părţilor componente ale hărţii”, a transmis Primăria Constanţa, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, având o suprafaţă de 261 mp, harta siturilor arheologice prezintă ruinele aşezărilor dacice, ale oraşelor şi cetăţilor greceşti sau romane care sunt marcate cu vechile denumiri, iar placa de marmură alăturată oferă denumirile actuale şi distanţele în kilometri raportate la municipiul Constanţa.

Harta va fi refăcută păstrându-se materialele şi tehnicile de punere în operă, potrivit Agerpres.ro.

Lucrările de recondiţionare a hărţii sunt realizate în cadrul unui contract încheiat de Primăria Constanţa prin care sunt reamplasate, restaurate şi puse în valoare 25 de obiective de artă – statui şi monumente istorice ce se află în municipiul Constanţa.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Ultimă oră: un nou cutremur în România

Publicat

in

De

Un cutremur cu magnitudinea 3,6 s-a produs luni în judeţul Vrancea. Seismul a avut loc la adâncimea de 88 de kilometri, arată Mediafax.

Conform Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul cu magnitudinea 3,6 s-a produs la ora 9.22, în judeţul Vrancea.

Seismul s-a produs la adâncimea de 88 de kilometri.

Oraşele cele mai apropiate sunt: 84 km Brașov, 87 km Bacău, 106 km Ploiești, 114 km Galați și 118 km Brăila.

Cel mai recent cutremur în țara noastră a avut loc în urmă cu doar câteva zile, la Cluj.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Belgia – Transportul în Bruxelles şi regiunea Valonia, perturbat de o amplă manifestaţie sindicală

Publicat

in

De

Transportul în Bruxelles şi regiunea Valonia era luni dimineaţă perturbat de o amplă manifestaţie pentru apărarea puterii de cumpărare şi a drepturilor sindicale, informează postul public de radio şi televiziune belgian RTBF, potrivit Agerpres.

În capitala belgiană metroul circulă doar pe magistrala 1, iar tramvaiele numai pe câteva trasee. În Valonia, mai multe trasee ale autobuzelor companiei de transport regionale TEC au fost suprimate pentru întreaga zi.
Programul companiei belgiene a căilor ferate (SNCB) nu a fost afectat de grevă, însă SNCB a suspendat unele trenuri din cauza numărului mare de infectări cu coronavirusul în rândul personalului său.

Demonstraţia este organizată de Federaţia generală belgiană a muncii (FGTB) şi Confederaţia sindicatelor creştine (CSC). Al treilea mare sindicat belgian, Confederaţia generală a sindicatelor liberale din Belgia (CGSLB), susţine revendicările, dar nu demonstrează în stradă ţinând cont de criza sanitară cauzată de COVID-19.

FGBT şi CSC solicită măsuri structurale pentru a diminua facturile la energie ale gospodăriilor, menţinerea indexării automate şi o reformă a legii din 1996 privind norma salarială.

În ultimele luni, norma salarială a fost denunţată vehement de cele trei mari organizaţii sindicale belgiene, care cer o revizuire a acestei legislaţii pentru a se permite negocieri ”mai libere”.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend