Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Harley-Davidson părăsește India, o altă lovitură pentru “Make in India” a premierului Modi

Avatar

Publicat

in

​Producătorul american al legendarei motociclete Harley-Davidson a anunțat joi că pleacă din India, ultimul producător străin din sectorul auto care s-a retras din țară, potrivit AFP.

Harley-Davidson a declarat într-un comunicat că își va închide fabrica de asamblare din Bawal în Haryana (Nord) și va reduce dimensiunea sucursalei sale comerciale din India. Șaptezeci de locuri de muncă vor fi tăiate.

Producătorul, care prognozează costuri suplimentare de restructurare de 75 de milioane de dolari, declară că decizia sa de „închidere a activităților sale de vânzare și producție în India” face parte dintr-un plan de restructurare inițiat în aprilie, numit „The Rewire”.

Creată în 1903, Harley-Davidson, care are în total aproximativ 6.000 de angajați, a anunțat în iulie tăiereaa 700 de locuri de muncă ca parte a acestui plan. Pe lângă impactul imediat al pandemiei de Covid-19 asupra cifrei de afaceri, vânzările sale s-au erodat în ultimii ani, în special în Statele Unite, principala sa piață.

În India, cea mai mare piață de motociclete din lume, Harley-Davidson a deschis o sucursală în iulie 2010 pentru a-și comercializa anuite produse cum ar fi roțile, înainte de a-și lansa fabrica de asamblare în 2011.

Taxe majorate de India si cu 100% / Protestele lui Trump

În plus față de încetinirea cererii în cea de-a treia cea mai mare economie din Asia, chiar înainte de pandmeie, producătorul s-a confruntat cu tarife majorate cu până la 100% de India, dar și cu concurența unor mărci mai ieftine, precum cea a producătorului local Hero MotoCorp sau a motocicletelor japoneze Honda.

În 2019, președintele SUA, Donald Trump, a denunțat aceste tarife drept „inacceptabile”. India a ajuns să le reducă la jumătate, dar pierderile au continuat pentru marca americană.

Retragerea sa este o lovitură pentru strategia „Make in India” a prim-ministrului Narendra Modi, care vrea să vadă companiile străine producând la nivel local.

Alți producători auto americani au părăsit India recent. Ford Motor a plecat în 2019, mutându-și operațiunile locale într-o societate mixtă cu producătorul auto indian Mahindra & Mahindra. General Motors a decis în 2017 să-și închidă operațiunile în India.

Piața auto indiană este dominată de producătorul japonez Suzuki, potrivit AFP.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Succes românesc: Suedezii cumpără 100 de locomotive produse la Craiova

Avatar

Publicat

in

De

Producătorul de material rulant Softronic Craiova a semnat un contract cu suedezii de la Green Cargo pentru livrarea a 100 de locomotive în următorii zece ani. Acestea se adaugă unităților Transmontana, aflate deja în circulație în țara nordică, informează economica.net.

“S-a semnat un contract pe 10 ani, cu livrarea a 10 locomotive/an”, a confirmat pentru econimica.net Ion Gîrniță, unul dintre proprietarii Softronic Craiova.

Despre acest subiect a relatat și România Feroviară: “În perioada următorilor ani, până în 2030, Softronic Craiova va livra în Suedia pentru Green Cargo un număr de 100 locomotive electrice TransMontana. Noul contract de livrare este rezultatul satisfacției clientului suedez ca urmare a livrărilor din ultimii trei ani”.

Locomotivele LE-MA fabricate de Softronic pot tracta trenuri grele în condițiile climei nordice, mai spun cei de la România Feroviară. Producătorul de material rulant din Craiova a mai livrat și în anii trecuți locomotive către operatorul suedez de transport feroviar de marfă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Recep Erdogan îi transmite lui Macron să-și facă teste de sănătate mintală: ‘Asta e tot ce putem spune de un astfel de șef de stat’

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a criticat sâmbătă cu virulenţă atitudinea omologului său francez Emmanuel Macron faţă de musulmani, mergând până la a pune sub semnul întrebării “sănătatea sa mintală”, relatează AFP. “Tot ce putem spune de un şef de stat care tratează milioane de membri ai diferitelor comunităţii religioase în acest mod este următorul lucru: faceţi mai întâi teste de sănătate mintală”, a declarat Erdogan într-un discurs televizat, informează Agerpres.

În urmă cu două săptămâni, Erdogan a denunţat drept o provocare declaraţiile preşedintelui francez despre “separatismul islamist” şi necesitatea “de a structura islamul” în Franţa.

Un proiect de lege privind lupta împotriva “separatismelor” în Franţa, care vizează islamul radical, urmează să fie prezentat la începutul lunii decembrie. Planul urmăreşte să consolideze laicitatea şi principiile republicane în Franţa şi conţine mai multe puncte susceptibile să provoace tensiuni cu Turcia, cum ar fi un control consolidat al finanţelor moscheilor sau interdicţia de a forma imami în străinătate.

Această dispută se adaugă la un lungă listă de dezacorduri între Macron şi omologul său turc, care ia cu regularitate apărarea minorităţilor musulmane din lume.

Citește și: De ce trebuie ANULAT pelerinajul de la Sf. Dimitrie – argumentele unei asociații: scrisoare deschisă către patriarhul Daniel, Arafat, Berbeceanu, Vela și Tătaru

De la tensiunile din Mediterana la conflictul din Libia, trecând prin confruntările din Nagorno-Karabah, Parisul şi Ankara sunt pe poziţii divergente în privinţa a numeroase dosare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend