Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

HAOS într-un inspectorat școlar condus de PNL

Avatar

Publicat

in

Graba cu care PNL a schimbat peste 40 de directori de unități de învățământ în județul Hunedoara a dat naștere unor situații extrem de jenante la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara.

Numit inspector școlar general în luna august a anului 2020, fostul lider PDL, Ilie Pârvan, actual membru PNL, a executat nu mai puțin de 40 de directori de școli și licee care au fost înlocuiți, ați ghicit, cu membri PNL și USR sau rude ale unor importanți lideri ai partidelor din coaliție. Practic, Pârvan a organizat un simulacru de selecție de dosare care a avut la bază un singur principiu: răfuiala și răzbunarea pe adversarii politici.

Mai grav este că unele dintre documentele prin care au fost eliberați din funcții anumiți directori sunt nule. De ce? Pentru că totul s-a întâmplat pe repede înainte, „noapte ca hoții”, Pârvan a semnat „ca primarul”, fără să citească ce semnează. Așa se face că ilustrul conducător al cadrelor didactice a semnat în ianuarie 2021 decizii care intră în vigoare în… 2020. Adică în urmă cu un an. Sigur, a greși e omenește, însă a persevera este de-a dreptul strigător la cer.

content-image

Cine este Ilie Pârvan

Potrivit declarației de avere, deși este un profesor de provincie, Pârvan este un om extrem de înstărit. Acesta deține două locuințe în județul Hunedoara și una în județul Gorj, 3,7 hectare de pădure, două autoturisme,  iar în conturi are aproape 400.000 de lei. Nu are datorii. Este, se pare, unul dintre profesorii care… nu au avut ghinion…

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Heiko Maas: Germania şi SUA vor coopera strâns pentru abordarea provocărilor internaţionale

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul german de Externe, Heiko Maas, l-a felicitat, miercuri, pe noul secretar de Stat american, Antony Blinken, subliniind că Germania şi Statele Unite vor coopera strâns pentru abordarea provocărilor internaţionale, relatează mediafax.

“Am vorbit astăzi prin telefon cu noul meu omolog american, secretarul de Stat Antony Blinken, pentru a-l felicita”, a transmis Heiko Maas, prin Twitter.

“Am stabilit să cooperăm strâns în teme precum rolul Chinei, Acordul nuclear iranian, implicarea în Afganistan şi contracararea schimbărilor climatice”, a subliniat Heiko Maas.

Ministrul german de Externe a salutat decizia Statelor Unite şi Rusiei de prelungire a Noului Tratat privind Reducerea Armamentului Strategic (Noul START). “Noul Tratat START privind reducerea armelor nucleare, între SUA şi Rusia, va fi prelungit. Acest lucru aduce un plus în materie de securitate, inclusiv pentru Europa, şi trasează o direcţie importantă. Sperăm că vor urma alte semnale încurajatoare”, a subliniat Heiko Maas.

Rusia şi Statele Unite au iniţiat, miercuri, procedurile de prelungire a Noului Tratat pentru Reducerea Armamentului Strategic (Noul START), decizia fiind aprobată rapid de Parlamentul de la Moscova. Noul Tratat pentru Reducerea Armamentului Strategic (Noul START), semnat în anul 2010, limitează numărul ogivelor nucleare în Rusia şi SUA.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Medicii ies în stradă: proteste în fața sediilor PNL și USR, dar și la ușa lui Vlad Voiculescu

Avatar

Publicat

in

De

Federaţia “Solidaritatea Sanitară” organizează joi o serie de proteste, în intervalul orar 11:00 – 15:00, în faţa ministerelor Sănătăţii şi Muncii, în Piaţa Victoriei şi la sediile PNL şi USR.

Citește și: Elena Udrea: Și dacă o omoram pe Kovesi, tot aveam șanse ca DNA să ceară o pedeapsă mai mică

Intitulat “Marşul împotriva ingratitudinii guvernanţilor”, acest protest continuu organizat de Federaţia “Solidaritatea Sanitară” include, alături de manifestările în stradă, exprimarea publică a nemulţumirii faţă de indiferenţa Guvernului şi pentru susţinerea revendicărilor, informează un comunicat al federaţiei. Până prezent aproape 12.000 de lucrători din sistem au aderat deja în mod public la lista susţinătorilor, informează Agerpres. 

Sindicaliştii anunţă că vor transmite solicitările cu revendicările lor fiecărui parlamentar din judeţul semnatarului, Guvernului, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii, Ministerului Finanţelor şi partidelor politice aflate la guvernare. De asemenea, sindicatele “Solidaritatea Sanitară” vor organiza întâlniri cu toţi parlamentarii din fiecare judeţ, evenimente aflate în curs de desfăşurare.

“Acţiunile şi formele de protest organizate de Federaţia ‘Solidaritatea Sanitară’ exprimă nemulţumirile îndreptăţite şi aşteptările legale şi fireşti ale profesioniştilor din sănătate, ele constituind totodată o încercare de a evita apariţia protestelor spontane, care s-ar putea produce în momentul adoptării Legii bugetului de stat în Parlament. Revendicările conţin solicitările de introducere a unor măsuri de protecţie a lucrătorilor din sănătate, cei 93 de profesionişti decedaţi până acum la datorie şi faptul că doar circa 42% dintre lucrători au fost vaccinaţi, dovedind cu prisosinţă necesitatea unor intervenţii eficiente”, se arată în comunicatul federaţiei sindicale.

Totodată, revendicările au în vedere eliminarea costului social al unei economii infime (circa 0,19% din total buget) vizată prin tăierea drepturilor salariale legale ale lucrătorilor din sănătate.

“Această economie costisitoare din punct de vedere social a fost prevăzută de art. 1 alin. 1 din OUG nr. 226/2020, ea vizând tăierea unui drept salarial (dreptul la creşterea salariului de bază pentru circa 35% dintre lucrătorii din sectorul public de sănătate, din care 71% sunt în prima linie a luptei împotriva COVID-19) scadent în anul 2021”, se precizează în comunicat.

Alături de acordarea altor drepturi legale, revendicările vizează şi introducerea unor forme de recunoaştere a eforturilor şi sacrificiilor lucrătorilor din sănătate.

Potrivit sursei citate, protestele sunt cauzate şi de refuzul dialogului social ce caracterizează actualul Guvern.

“Experienţa ultimului an a demonstrat că ‘lipsa dialogului social naşte monştri’, perturbările generate de adoptarea unor prevederi legale inaplicabile sau aberante accentuând problemele cu care se confruntă profesioniştii din sănătate. Deşi dialogul social este o valoare fundamentală a Uniunii Europene, iar actuala Putere se declară pro-europeană, faptele contrazic în mod flagrant declaraţiile politicienilor”, se mai menţionează în comunicat.

Protestele se vor desfăşura în intervalul 11:00 – 12:00, la Ministerul Sănătăţii şi la Ministerul Muncii, în Piaţa Victoriei între 12:00 şi 14:00 şi la sediile PNL şi USR între orele 14:00 şi 15:00.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend