Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Halucinant! Polițiștii care au intervenit la Kaufland se pregătesc cu instructorii de la Acțiuni Speciale

Publicat

in

Dezvăluirea uluitoare! Polițiștii care s-au făcut de râs în încercarea de încătușare a bătrânului de la Kaufland Ferentari se pregătescu cu instructorii trupelor de Acțiuni Speciale.

Alexandru Găitan, liderul Sindicatului Polițiștilor ProLex Secția 24 București, este cel care a făcut dezvăluirea.

Potrivit lui Găitan, instructorii SAS le predau tot felul de tehnici polițiștilor, de parcă ar fi toți „Jackie Chan sau Chuck Norris”.

„În realitate este cu totul și cu totul altceva”, susține Alexandru Găitan.

„Polițiștii care au intervenit la Kaufland Ferentari s-au suprapus, unul trăgea și unul împingea. Ei fac pregătire specială pentru așa ceva cu instructori de la SAS, de la noi, de la MAI. Se predau tot felul de tehnici, de parcă am fi toți Jackie Chan sau Chuck Norris, dar în realitate este cu totul și cu totul altceva”, a declarat, pentru Național, Alexandru Găitan.

Greșeala făcută de polițiști

La încătușare trebuie să fie un polițist, maxim doi, dar ei s-au băgat trei, iar asta a fost o greșeală. Au vrut să ajute, dar mai mult s-au încurcat. Erau tineri veniți recent din școală acei polițiști. Dacă îl prindeau de o mână și i-o duceau la spate din prima cu cătușa pusă, automat venea și a doua. Dar nu este chiar așa ușor să încătușezi pe cineva, mai ales că trebuie să te ferești să nu te zgârie, să nu te muște, mai ales acum, în perioada asta. Până la urmă, din cei șase polițiști, unul singur a fost cu experiență, chiar cel care l-a trântit la pământ, ca să-l poată încătușa. Sunt niște tehnici, dacă nu l-ai apucat puternic din prima, ai pierdut totul.

Este vorba despre momentul psihologic al încătușării, pe care nu ți-l predă nimeni. Antrenamentele erau obligatorii, dar s-au scos din cauza pandemiei, iar acum nici nu va mai fi vorba despre așa ceva. Oricum, ar trebui să se facă o pregătire mai serioasă în școlile de poliție, asta este clar”, a mai declarat Alexandru Găitan.

Vezi și

Cozmin Gușă, profeția care ar putea răsturna total scena politică! Candidatură-bombă pentru Marcel Vela

Se rupe lanțul de iubire dintre PNL și USR. Guvernul Orban tot mai singur și fără sprijin în Parlament

Scandal de proporții pe piața medicamentelor! Nume grele precum Gigi Becali și Streinu Cercel implicați în importul de medicamente din Rusia

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

ACTUAL

Reacție despre mutarea din funcție a adjunctului șefului Brigăzii Rutiere: Marcel Vela nu a folosit niciodată coloane oficiale pentru deplasarea în interes de serviciu

Publicat

in

De

IGPR a comunicat că mutarea ofițerului din funcția de adjunct al șefului Brigăzii Rutiere pe o altă funcție de conducere, la o secție de poliție din București, s-a realizat având la bază analiza efectuată la nivelul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. 

„Referitor la informaţiile vehiculate în spaţiul public privind mutarea unui ofiţer al Brigăzii Rutiere la Secţia nr. 17 de Poliţie din Bucureşti, facem următoarele menţiuni: Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, nu a folosit niciodată de la preluarea mandatului coloane oficiale pentru deplasarea în interes de serviciu sau interes personal şi nici nu a solicitat acest lucru”, arată Biroul de presă al IGPR.

Potrivit sursei citate, poliţiştilor Brigăzii Rutiere nu li s-a solicitat să execute misiuni de însoţire ca antemergător pentru inspectorul general al IGSU şi nu a fost solicitat niciun motociclist care să execute misiuni de însoţire pentru acesta.

IGPR adaugă că decizia de mutare a ofiţerului la Secţia nr. 17 de Poliţie din Capitală nu a fost luată de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, ci de conducerea Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, iar acest lucru s-a efectuat cu acordul ofiţerului mutat.

„De asemenea, un alt aspect care a dus la această decizie a fost faptul că respectivul ofiţer a transmis superiorilor date eronate despre modul de desfăşurare a misiunilor din competenţă şi a încercat să transfere responsabilitatea pentru acest lucru agenţilor din teren ai Brigăzii Rutiere, neasumându-şi responsabilitatea pentru deciziile manageriale. Totodată, precizăm că, pentru conducerea Ministerului Afacerilor Interne, respectarea legii şi siguranţa cetăţenilor vor fi întotdeauna pe primul loc şi nu va exista nicio abatere de la acest crez”, subliniază sursa citată.

Citește și:

EXCLUSIV VIDEO Cutremur major în Poliție! Scandal fără precedent: Mașini care circulă fără ITP valabil

EXCLUSIV Marcel Vela a început marea rebranduire a Poliției Române! Au fost trimise în misiune!

Situație dezastruoasă în interiorul DNA. Este pe cale de a se prăbuși bastionul împotriva corupției din România?

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Victor Ponta, lovitură decisivă pentru PSD și Gabriela Firea: ‘Pot să vă spun cu siguranță, am luat decizia, candidăm peste tot, începând cu Bucureștiul’

Publicat

in

De

Președintele Pro România, Victor Ponta, a declarat că partidul va avea candidați proprii la alegerile locale peste tot în țară, începând cu municipiul București.

”Ăsta este un lucru pe care Pro România şi aliaţii săi îl va anunţa în 25 iulie – exact cine sunt cadidaţii la fiecare sector, la consiliul general şi în toată ţara. Pot să vă spun cu siguranţă, am luat decizia, candidăm peste tot, începând cu Bucureştiul, cu candidaţii Pro România, lucru normal până la urmă dacă vrei să te afirmi. Dacă eşti un partid nou – am participat la două alegeri, europarlamentare şi prezidenţiale – nu ai cum să te ascunzi sub fusta cuiva la locale”.

”E vorba despre faptul că Pro România s-a format pentru că nu ne-a plăcut ce s-a întâmplat în PSD. Dacă ne-am luptat să arătăm că există alternative, nu poţi să te arunci repede în remorca unui alt partid. E un lucru de foarte bun simţ. Au calităţi Nicuşor Dan şi Gabriela Firea, au şi defecte, dar este foarte mult loc de altceva faţă de cei doi candidaţi”, a adăugat Victor Ponta.

Liderul Pro România a afirmat că partidul va avea propriiul candidat care ”va veni cu nişte proiecte şi un tip de personalitate politică diferită de ce propune doamna Firea şi domnul Nicuşor Dan”.

Gabriela Firea este susţinută de PSD, în timp ce Nicuşor Dan este prezentat drept ”candidatul unic al dreptei”.

Citește și:

EXCLUSIV VIDEO Cutremur major în Poliție! Scandal fără precedent: Mașini care circulă fără ITP valabil

EXCLUSIV Marcel Vela a început marea rebranduire a Poliției Române! Au fost trimise în misiune!

Situație dezastruoasă în interiorul DNA. Este pe cale de a se prăbuși bastionul împotriva corupției din România?

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend