Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Halal şefi de cultură ! Mitrofan şi Dumitrache n-au onorat un Festival International pentru ca n-aveau bere, vată pe băţ şi tiribombe

Avatar

Publicat

in

Cei doi mari şefi de cultura care toaca anual sute de milioane de lei pentru deplasari culturale prin strainataturi, alaturi de “pretenasi” si alte neamuri, şi-au dovedit micimea, ieri si astazi, neparticipand la un Festival International de Poezie cu traditie care se desfasoara in orasul unde sunt si consilieri locali. Deducem de aici ca marii sefi de cultura Mitrofan si Dumitrache sunt experti in cultura balciului, a tiribombelor si a micilor,  altfel nu se explicam de ce un sa nu onorezi invitatia de participa la acest mare Festival international de Poezie, de a intampina zeci de poeti de pe tot mapamondul, veritabili ambasadori ai tarilor pe care le reprezinta, de a fi partas la un eveniment care promoveaya de mai bine de 20 ani imaginea orasului in care mai esti si consilier local.

Cei doi sunt aceiasi indivizi care se scalambaiau si se pozau saptamana trecuta prin balciul de la Sala de Sport, isi faceau poze alaturi de alti liberali cu cultura “vata pe bat” si apoi se laudau ca au spart avioane de la paraie burtile de atata cultura. Daca in cazul lui Mitrofan e de inteles, avand in vedere numai antologicul episod cand tara era in doliu oficial si el chefuia la birtul de pe bulevard pe care il patroneaza, in cazul lui Dumitrache banuim ca a fost vorba de un ordin de partid.

Publicitate

Punctam faptul ca cei doi , pe langa sefimea lor de institutii publice mai sunt si consilieri locali, motiv pentru care ne si imaginam ce s-ar strofoca daca prin peregrinarile lor pe banii culturii, pe bani nostri, prin comunele Greciei sau Bulgariei, sefii de cultura de acolo sau reprezentantii comunitatilor locale nu i-ar baga in seama cand le sunt oaspeti.

De precizat ca in aceasta dupa amiaza, la sosirea la Primarie, zecile de poeti din toata lumea au fost intampinate de nimeni altul decat seful CJ Arges, Dan Manu care arata, iata, ca ii pasa intr-adevar de ceea ce se intampla in Arges, ii pasa de cultura, ii pasa de promovarea urbei si a judetului prin intermediul acestui mare festival dar, mai ales, spre deosebire de Mitrofan si Dumitrache, apreciaza cultura adevarata si nu balciul.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Avertisment dur pentru Guvernul Orban: ‘Va fi o greșeală enormă, iar consecințele pot fi neplăcute’

Avatar

Publicat

in

De

Sindicaliștii din Învățământ pun tunurile pe Guvernul Ludovic Orban, după ce Executivul, prin ministrul Florin Cîțu, a propus să nu mai fie acordate majorările salariale din septembrie.

În replică, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ atrage atenția membrilor Guvernului României, în mod special, ministrului Finanțelor Publice, Florin Cîțu, că intenția de a nu se acorda majorarea salarială începând cu data de 1 septembrie 2020, va fi o greșeală enormă, iar consecințele pot fi neplăcute.

Publicitate

Comunicatul integral al FSLI

FSLI: Guvernul României  va da o grea lovitură cadrelor didactice, dacă nu se vor majora salariile acestora  începând cu data de 1 septembrie 2020  

Educația nu este “cârciuma” sistemului bugetar! 

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ atrage atenția membrilor Guvernului României, în mod special, ministrului Finanțelor Publice, Florin Cîțu, că intenția de a nu se acorda majorarea salarială începând cu data de 1 septembrie 2020, va fi o greșeală enormă, iar consecințele pot fi neplăcute. Anunțul este surprinzător, având în vedere că înalți demnitari din Guvernul României au afirmat că în Legea bugetului de stat pentru anul 2020, sunt cuprinse sumele necesare pentru această majorare.   

Cu două săptămâni înainte de începerea anului școlar 2020-2021, Guvernul României propune prin OUG privind rectificarea bugetară, să nu mai fie acordate majorările salariale prevăzute de lege, măsură care reprezintă o grea lovitură pentru cadrele didactice.  Conform legislației în vigoare, personalul didactic ar fi trebuit să primească, de la 1 septembrie 2020 o creștere salarială medie de 14%, care ar fi însemnat o suplimentare a venitului net cu aproximativ 300 de lei. Chiar și această majorare salarială nu ar fi adus nivelul salariilor la cel îndreptățit, având în vedere importanța muncii prestate, asta pentru că Legea nr.153/2017 poziționează personalul didactic mult prea jos în grila de salarizare.  

FSLI își exprimă indignarea față de decizia Guvernului de a amâna această creștere salarială, în condițiile în care nu s-a vorbit nicio clipă despre imposibilitatea de a fi acordată. Ba mai mult de atât, înalți oficiali au anunțat că această creștere este prevăzută în legea bugetului de stat. 

Considerăm că este o mare greșeală și o dovadă de lipsă de respect față de colegii noștri, mai ales în condițiile în care cu toții au depus o muncă fără precedent pentru a asigura tuturor elevilor șanse egale la educație, în condițiile speciale, provocate de noul Coronavirus.  

Amintim că pe durata semestrului al II-lea al anului școlar trecut, efortul fizic și intelectual al cadrelor didactice a fost foarte mare, în condițiile în care școala s-a făcut online, efort care va crește în anul școlar viitor. De asemenea, atragem atenția că personalul din învățământ va fi supus unui risc major de contaminare cu COVID 19, ținând cont că școala se va face față în față cu elevii.   

Nemulțumirea angajaților din educație este foarte mare, având în vedere și faptul că au fost găsite fonduri pentru majorările salariale acordate altor categorii de salariați. Prin urmare, cerem Guvernului să renunțe la această decizie de a nu acorda majorarea salarială, întrucât semnalele pe care le primim din rândul colegilor noștri arată faptul că este foarte posibil ca deschiderea noului an școlar să fie pusă sub semnul întrebării, dacă nu vor fi acordate creșterile salariale anunțate. 

Guvernanții uită că atunci când au făcut apel la angajații din sistemul de educație să se implice în noul context generat de COVID-19, toți angajații au fost solidari și s-au implicat astfel încât elevii să nu aibă de suferit, să fie încheiată situația școlară a fiecărui elev și să fie susținute examenele naționale. Chiar dacă ne-am temut pentru noi și pentru familiile noastre, pentru elevi și pentru familiile lor, nu am lăsat garda jos și ne-am implicat în toate activitățile solicitate de Ministerul Educației Naționale. Acum, când e rândul cadrelor didactice să își primească drepturile, sunt pur și simplu lăsate în așteptare, pentru că înaintea lor sunt alții care contează sau pentru că altele sunt prioritățile bugetare. Nu e doar o încălcare a legii, ci o lipsă de asumare și o lipsă de respect și apreciere față de o categorie întreagă de oameni care sunt devotați față de profesia pe care o au. Cadrele didactice așteaptă această majorare nu pentru a o cheltui la cârciumă, dacă ar fi să facem o paralelă cu declarația premierului Ludovic Orban, ci pentru a se apropia de un trai normal, la care au dreptul. Cred cu tărie că aceasta situație este încă o dovadă a desconsiderării unui sector de activitate întreg. Guvernul Orban trebuie să găsească soluții să acorde majorarea salarială începând cu data de 1 septembrie 2020!”, a declarat Simion Hancescu, președinte FSLI.     

Vezi și

E haos în spitale! A revenit criza de echipamente medicale. Mărturia unui medic: ‘Din bandaje, cârpe ne facem echipament!’

EXCLUSIV Cu ce se ocupă Richard Rinu, arestat pentru uciderea lui Emi Pian – Afaceri cu Ciprian Pian

EXCLUSIV Am deslușit misterul! Cine sunt Ciprian Napi și Richard Rinu, ultimul fiind arestat pentru uciderea lui Emi Pian

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Fumătorii care sunt infectați și asimptomatici pot emite particule infectate. Ce țară interzice fumatul pe terase și străzile aglomerate

Avatar

Publicat

in

De

Provincia spaniolă Galicia a interzis fumatul pe străzi și pe terasele cafenelelor, dacă nu este posibilă menținerea unei distanțe de siguranță de cel puțin doi metri între oameni.

Această măsură, fără precedent în Spania, își propune să reducă transmiterea noului coronavirus. Purtarea unei măști nu poate fi ignorată „pentru a fuma țigări sau țigarete electronice (…) pe drumurile publice sau în aer liber, inclusiv terase, cu excepția cazului în care este posibilă menținerea permanentă a unei distanțe minime de doi metri între oameni”, se arată în buletinul oficial al acestei regiuni din nord-vestul Spaniei.

Măsuri stricte de prevenție

Societatea Spaniolă de Epidemiologie a recomandat interzicerea fumatului în aer liber la sfârșitul lunii iulie, deoarece „fumătorii care sunt infectați și asimptomatici pot emite particule infectate, iar fumul le transportă și pun în pericol restul populației”.

Publicitate

Galicia are 30 de cazuri la 100.000 de locuitori, comparativ cu 97 de cazuri / 100.000 de locuitori în restul Spaniei, nu este nici pe departe cea mai afectată provincie, dar a luat și alte măsuri preventive, cum ar fi restricționarea numărului de clienți din magazine, interzicerea adunărilor mai mari de zece persoane sau restricții asupra vieții de noapte, conform smartradio.ro.

În afară de Insulele Canare, măștile sunt obligatorii în toată Spania, care este una dintre țările cele mai afectate de pandemie cu 28.579 de decese.

Citește și:

E haos în spitale! A revenit criza de echipamente medicale. Mărturia unui medic: ‘Din bandaje, cârpe ne facem echipament!’

EXCLUSIV Cu ce se ocupă Richard Rinu, arestat pentru uciderea lui Emi Pian – Afaceri cu Ciprian Pian

EXCLUSIV Am deslușit misterul! Cine sunt Ciprian Napi și Richard Rinu, ultimul fiind arestat pentru uciderea lui Emi Pian

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend