Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

HAL(AL) PNL! Ana Stan se retrage din cursa pentru șefia PNL Pitești – „Nu particip la alegeri netransparente, nedemocratice și incorecte!”

Publicat

in

Cine a crezut că, după plecarea echipei Miuțescu și sosirea Alinei Gorghiu la cârma liberalilor argeșeni, lucrurile se vor schimba radical în bine, s-a înșelat amarnic. O demonstrează cât se poate de clar tentativa de alegeri democratice care este in desfășurare și al cărei punct final va fi mâine, 12 martie. Dacă în ultimele săptămâni puținii liberali autentici anticipau – la nivel de zvonistică – faptul că un grup de interese blonde a capturat rapid organizația Pitești și cea județeană, notărița Ana Stan a pus (încă o dată) punctul pe „I” printr-o scrisoare adresată BPJ al PNL Argeș în care detaliază neregulile din campania internă pentru alegerea conducerii PNL Pitești. Aceasta a anunțat că se retrage din cursă și na va mai candida la scrutinul de mîine. „Îl voi lăsa pe domnul Mihai Coteț să creadă că este un învingător, iar timpul va dovedi dacă acest obicei de a „ne fura căciula” este dăunător sau nu evoluției pozitive a PNL. Acest lucru va fi dovedit la viitoarele alegeri locale și parlamentare din anul 2024” , spune Ana Stan.

 Iată, mai jos scrisoarea trimisă astăzi de Ana Stan conducerii PNL Argeș

Către,

BPJ al PNL Argeș

Stimați membri ai PNL Pitești, după cum bine știți, mi-am depus candidatura pentru alegerile interne din data de 12.03.2022, pentru funcția de președinte al BPL al PNL Pitești, la îndemnul multora dintre dumneavoastră.

În perioada parcursă de la anunțarea intenției de a candida, am constatat o serie de nereguli în procesul de organizare a alegerilor, nereguli pe care le-am semnalat atât verbal cât și în scris conducerii partidului. Din păcate nu am observat nicio intenție reală de reglementare a cadrului legal în care urma să se desfășoare alegerile din 12.03.2022, așa încât mă văd nevoită să expun acum câteva considerații care îmi dau suficiente motive să fiu neîncrezătoare în ceea ce privește corectitudinea alegerilor:

  1. A fost eliminat un număr important de membri ( aproximativ 200 ) din listele electorale, în special membri care au aderat la partid în anii 2019-2021, adică exact perioada ultimelor patru campanii electorale în care eu am fost implicată activ, întâmplător sau nu, o mare parte dintre aceste persoane fiind recomandate de mine pentru a deveni membri de partid și alături de care am participat efectiv la numeroase campanii electorale.

Deși am cerut insistent să se verifice situația reală din baza de date myPNL ( verificarea adeziunilor și a deciziilor de validare a acestora, a cotizațiilor achitate, precum și situația radierilor de drept a membrilor și verificarea prin comparație a componenței CCL Pitești de la ultimele alegeri cu componența CCL Pitești conform ultimului convocator și motivarea în scris a eventualelor neconcordanțe), acest lucru nu s-a întâmplat, ba mai mult, listele au suferit modificări chiar și de la o zi la alta, fapt ce îmi întărește suspiciunea că alegerile sunt câștigate a priori de cel care stăpânește la baza de date a partidului în momentul organizării competiției interne.

  1. Comisia de organizare a alegerilor a fost constituită nelegal, cu încălcarea prevederilor art. 18 punctele 4-6 din ROLJ.

În plus, comisia și-a desfășurat activitatea ignorând principiile imparțialității, al adevărului și al echității, acționând în mod discriminatoriu față de mine, favorizându-l pe celălalt candidat, probabil pe criterii de prietenie sau alte afinități decât cele de competență și etică.

Pe lângă motivele de mai sus, am în vedere nenumărate alte nereguli, pe care aș putea să le prezint ulterior.

Am intrat în competiția internă, încredințată fiind că cel mai bun urma să câștige.

Din păcate, în scurt timp am constatat că nu este o competiție cinstită și urma să particip la validarea unei victorii aranjate.

Refuz să particip la acest joc doar pentru a simula respectarea democrației în partid, îl voi lăsa pe domnul Mihai Coteț să creadă că este un învingător, iar timpul va dovedi dacă acest obicei de a „ne fura căciula” este dăunător sau nu evoluției pozitive a PNL. Acest lucru va fi dovedit la viitoarele alegeri locale și parlamentare din anul 2024.

În concluzie, vă aduc la cunoștință, pe această cale, că nu voi participa la aceste alegeri, pe care le consider netransparente, nedemocratice și incorecte, drept pentru care renunț la a mai candida.

Cu considerație,

Ana Stan 11.03.2022

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Ministrul Muncii, Marius Budăi: ‘Guvernul analizează intens variante de soluții care ar putea să vină în sprijinul lucrătorilor, dar şi al angajatorilor, astfel încât impactul crizei economice să fie cât mai mic’

Publicat

in

De

Ministrul Muncii Marius Budăi a transmis, cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Muncii Decente, că Guvernul analizează variante de soluţii care ar putea să vină în sprijinul lucrătorilor, dar şi al angajatorilor, astfel încât impactul crizei economice să fie cât mai mic. Printre acestea ar fi şi majorarea salariului minim la 3.000 de lei, începând cu luna ianuarie a anului viitor şi modernizarea sistemului de protecţie socială.

„În fiecare an, pe 7 octombrie, marcăm Ziua Mondială a Muncii Decente. Acest concept a apărut din anul 1999, în urma unei campanii a Organizaţiei Internaţionale a Muncii, iar din anul 2008 apărarea muncii decente a fost transformată într-o zi globală de acţiune în care se militează pentru locuri de muncă demne, remunerate corespunzător, exercitate în deplină siguranţă şi care să asigure un minim de protecţie socială lucrătorului şi familiei acestuia”, a scris Marius Budăi, vineri pe Facebook.

Ministrul Muncii a mai spus că Executivul analizează soluţii care să vină în sprijinul lucrătorilor şi angajatorilor, cum ar fi creşterea salariului minim la 3.000 de lei, din luna ianuarie a anului viitor, modernizarea sistemului de protecţie socială.

„În acord cu principiile care stau la baza marcării acestei zile şi ţinând cont şi de contextul economic şi social dificil pe care îl traversăm cu toţii, Guvernul analizează intens variante de soluţii care ar putea să vină în sprijinul lucrătorilor, dar şi al angajatorilor, astfel încât impactul crizei economice să fie cât mai mic. Majorarea salariului minim la 3.000 de lei, începând cu luna ianuarie a anului viitor, modernizarea sistemului de protecţie socială, de îmbunătăţire a capacităţii de coordonare a măsurilor luate, dar şi a intervenţiei directe asupra cauzelor de transmitere a sărăciei sunt lucruri care ne preocupă şi care trebuie analizate cu partenerii sociali”, a completat Budăi, conform mews.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Analistul politic Cozmin Gușă, despre descătușarea lui Rareș Bogdan în Parlamentul European: ‘S-au speriat, am văzut filmarea, m-am uitat la fețele lor. Nu le venea să creadă că un român poate să fie curajos atunci când țara este nedreptățită’

Publicat

in

De

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a susținut, miercuri, un discurs vehement la dezbaterea din Parlamentul European dedicată aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen. Cozmin Gușă a spus că îl aplaudă pentru discursul său.

„Evoluțiile pe scena europeană nu sunt liniștitoare. Dacă erau, apropo de admiterea noastră destul de simplă în Schengen, nu s-ar fi răstit Rareș (n.r. Rareș Bogdan) atât de dur la colegii lui de acolo. Am văzut că unii îl critică pe Rareș, eu l-am aplaudat pentru un gest de normalitate”, a spus Cozmin Gușă, vineri, la DCNewsTV.

„Dacă de atâția ani de zile ei spun că nu suntem în regulă, nu e bună nici aia, nici aia, iar alții sunt luați cu toate defectele la pachet… A zis Rareș noi nu avem defecte, dar putem avea și noi, dacă defectele contează, și atunci vă blocăm și noi transporturile, aprovizionările. A făcut o treabă bună! S-au speriat, am văzut filmarea, m-am uitat la fețele lor. Nu le venea să creadă că un român poate să fie curajos atunci când țara este nedreptățită”, a comentat Cozmin Gușă.

„Să vedem ce se va întâmpla, pentru că votul este în decembrie. Multe mai sunt până în decembrie la rând. Dar este de bun augur că Rareș a făcut demersul acesta. Sper să fie sprijinit”, a mai zis acesta, adăugând: „L-am văzut pe Iohannis că nu a considerat că a trebuit să-l sprijine pe Rareș, ceea ce nu e ceva greșit.”

În acel moment a intervenit jurnalistul Val Vâlcu, care a spus: „Polițistul bun vs. polițistul rău. Într-o negociere, într-o formulă de genul acesta, arăți și pisica și disponibilitatea”, conform dcnews.ro

Citește și:

Rareș Bogdan îi avertizează pe liderii UE: ‘Nu ne obligați să jucăm și noi dur! Țara mea trebuie să fie obligatoriu în Schengen! Nu vă bateți joc încă o dată de România. Ajunge!’

Klaus Iohannis, despre amenințarea lui Rareș Bogdan, că România ar putea opri transporturile de cereale din Ucraina: ‘L-a luat valul’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend